Ha becsengetéskor nem mennek be folyamat igazolatlanaokatbvagnak be a gyerekeknek. Ez törvényes?
1 perc késésért. Általános iskola. 4.osztálytól.
Multkor egy apukával balhéztak ilyenen mert utolsó pillanatban ért be a kicsivel a suliba de az berohant de 1 perc késés miatt már behúzták az igazolatlan órát!
Legutobb gyerekemmel is ezt csinálták ez a 2.
Ha becsöngetésre nem megy be, igazolatlan.
Nos ezek az igazolatlanok a bizonyitványban es oktatási központban meg azt tükrözik, mintha lógnának órákról a gyerekek ,meg isskolakerülők lennének. Közben 1 ill 4 perc késésröl van szó, amit persze nem írnak a bizonyítványba.
Az igazolatlan az hazugság. Mivel órán jelen vannak részt vesznek. Ráadásul bizonyitványban is cipelik.
Ezt igazgatoi szintre kéne emelni?

Mindenképp jelezném.
A késést késésnek kell beírni, nem igazolatlannak.

Vagy 5 perccel előbb érkezni? És akkor nincs ez.
Ez nem ilyen 8 körül dolog, az óra 8kor kezdődik, nem 1 meg 4 perccel utána.
Miért a törvény, az igazgató kerül szóba, miert nem az, aki a legalapabb szabályt sem tartja be?
BecsengetésRE ott kell lenni, nem utána pár perccel, nem is értem a felháborodás őkát.
Mégis mit kéne egy késésen beszélni meg rágni? Ami történt megtörtént. A szankciókra voltam kíváncsi, jogellenes e.
De megtaláltam.
Igazolatlan késések perceit össze kell adni es ha eléri a 45 percet, akkor minősül igazolatlan órának.
A baj amugy az ha szünetről nem mennek be a gyerekek időben, mert játszanak, nem kergetik őket lasszóval, nem szólnak, semmiféle nevelés nincs, egyszerűen igazolatlannak hozzák ki, mikor az iskolában van a gyerek. Nem orvosnál vagy bármi. Ergo az iskolának kéne igazolnia.
Vagy hogy lenne igazolt? Igazoljam én a munkahelyről, hogy ott volt a suliban?
És kb záporozva szórják a gyerekekre.
Lassan ki is csapják őket ennyi erővel. De én meg nem tudok odamenni beparancsolni kölyköket az udvarról.
Nem is értem az egészet.
Nyilván engedjem is el akkor. Nem tudok mit kezdeni ezzel, meg tenni se semmit.
Itthon is szólni kell vagy románkodni, hogy vacsora fürdés alvás haladjon.
Vagy gyakoroljam csengetésre gyerekkel?

Elektronikus napló van minden középiskolában. Nagy valószínűséggel a gyerekednek beírtak 1 perc késést, ami igazolatlan. A Késéseket a rendszer összedaja és ha összegyűlik 45 perc akkor kap a gyereked egy igazolatlan órát.
Nézd meg alaposabban az enaplót! Késések percben vannak (például 17 perc igazolatlan késés).
Általános iskola.
De látom már a krétában hogy igazolatlan késés.(nem igazolatlan óra.)
De igazolatlan órája is van már. De ez is olyan miatt hogy vmi plusz szakkörféle valami volt csak ebéd után 1 óra(heti 1x), és nem mentek be, mert azt hitték nincs tanár, mivel felsősök behülyítették őket hogy elmarad az órájuk, meg nem is nagyon izgatta amugy őket mivel udvari játéknál egy ilyen hír csak öröm lehet.
A tanárnak meg esze ágában nem volt kimenni szólni ordítani vagy bármi. Lesz.rta hogy nem mennek be. Csak behúzta az igazolatlan órát.
Akkor ugy kérdeztem is a sulit ha nincs órán a gyerekem akkor amugy hol van??? (A krétában ugye ennyit láttam csak, mulasztás, órán nincs. Azt hittem rosszul leszek.)akkor legalább az iskolában van? Mi az hogy nincs meg a gyerek?
Az iskola le tudja igazolni a szülőnek hogy a gyereke hol van?
(Amugy közoktatási tv alapján felügyeletet kötelesek biztosítani olyan esetekben, ha pl kiküldenek óráról gyereket vagy bármi van, nem lehet olyan hogy egy gyerek a suliban csak úgy ész nélkul kószál szabadon, vagy akár azon kívül?
Az első ilyennél sokkot is kaptam. És kértem hogy igazolja le az iskola a hiányzást, mivel az ő "kezükben" egyetertésükkel és elvileg a felügyeletük alatt nem ment be órára a gyerek! Meg kerdeztem is hogy szerintük mit tanul abból a gyerek ha azt erősitik benne hogy amugy sebaj be se kell menni órára??nyugodtan játszanak kint?
Ha megtudja a gyerekem hogy le van sz.rva hogy bent van órán vagy nincs, nem kötelező, vagy ki is lehet menni óráról nyugodtan ha nem érdekli, ez totálisan félre fog vezetni egy gyereket!
Nekik ez nem büntetés, hanem jutalom bakker hogy nem kell bent ülni!
Azota a szakkörös tanár az egyetlen, aki kimegy ordít meg lasszóval szedi össze a kölyköket. Mert amugy már azon is agyaltam hogy jelenteni is fogom ha az lesz a szakkörök értelme a gyerekek kibontakoztatása helyett, hogy tele legyen igazolatlannal a gyerekem!
Lement ez a kör meg a szívinfarktusom is, erre ma ünnep után első nap már hétfőn!!!hogy munkahelyen megint csipog a kréta a telomon hogy igazolatlan késés!
Azt hittem ott robbanok fel helyből.
Es olyanokat magyaráz a gyerek hogy csak lassan tudtak felmenni a lépcsőn mert jött vmi tanár segitséget kért meg beszélt velük meg végig kellett hallgatni es ezért kestek.(mondjuk a gyerek is megéri a pénzét gőzöm sincs mikor kamuzik mikor nem.)

Fordítva ülsz a lovon. A gyereked az udvaron játszott ahol 100%, hogy volt tanár, de a gyereked nem ment be az órára. Ne haragudj, de a gyereked nem ártatlan.
Egy tanárnak rengeteg diákja van. Honnan tudná, hogy a tanítványa az iskolában vagy az udvaron van. Nem volt ott az órán így teljesen jogosan írta be hiányzónak (igazolatlanul).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!