Mennyire reális az, hogy egy gyerek végig általánosban csak ötös jegyeket hoz haza?

válasza:

válasza:Szerintem nem reális.. alsóban oké, hisz ott nincs kihívás, felsőben én csak gyenge suliban tudom elképzelni. Olyanokon csúszhat félre tesiből, rajzból, énekből.. ha ezek nem kamutárgyak, hanem rendesen szolfézs és éneklés is van, kötélmászás, talajtorna meg labdajáték magas szinten, illetve rajzból sem a lelkesedést osztályozzák, meg hogy hasonlítson, akkor szerintem ilyen nincs.
Saját és gyerekem példájából tudom, hogy óriási különbségek vannak sulik közt, sőt sulin belül tanárok közt. Van, ahol mindenki ötöst kap készségtárgyakra, mert próbálkozott, máshol meg kegyetlen nehéz ötöst kapni.. “nem volt elég széles a terpesz, négyes” vagy, nem elég párhuzamosak a vonalak, vagy nem volt megfelelő a hajlítás énekből..
Szerintem minden téren nem lehet valaki kiemelkedő, csak gyenge iskolában, kedves tanárnál. Itt időre felülés, futás, törzsemelés, magasugrág, fekvő, talajtorna meg korlát.. a gyerekemnek két ilyen mindenből csak ötös éve volt eddig, többibe 1-1 négyes csúszott csak be, most van először erősen tanító, elvárásokat támasztó suliban..
Na meg ugye aki ugyanoda jár 8 évig, azzal egész máshogy bánnak a tanárok, mint akit még feltérképeznek. Szóval szerintem ez a kettő kell hozzá és akkor is extrém ritka: gyenge áltsuli és 8 év ugyanabban a suliban.

válasza:Fiamnak vagy egy ilyen osztálytársa, de ott anyuci nem teljesen normális.
Minden versenyre, előadásra jelentkezni kell, mindenhol elsőnek, legjobbnak kell lenni, az összes szakkörre járni kell.
Egy biztos, bármelyik suliba felveszik.

válasza:

válasza:A fiam az általánosban is meg a középiskolában is csak 5-öket kapott, pedig itthon soha nem volt téma a jegy, egyszerüen ö maga akarta mindig a maximumot teljesíteni.
Az egyetemen volt pár 4-ese év közben, de minden zárójegye (ZH, Vizsga, stb) 5-ös volt, a diplomájában is csan 5-ösök vannak. (BME gépészmérnök)

válasza:

válasza:Nálunk a jobb tanulóknál megoldották okosba, hogy a tanár év végén minél több kitűnő tanulót mutogathasson az évzárón, ami miatt bónuszokat is kapott. Az egyik protezsált kislány például kegyetlenül elrontotta a matek témazáróját negyedikben és emiatt bukta volna az év végi kitűnőt, hát gondolt egyet a tanár és megírhatta újra a gyerek, ezúttal már kitűnőre. Csak azért derült ki, mert a gyerek elkotyogta másoknak, azok meg elmondták otthon. Az is teljesen rendszeres volt, hogy a nehezebben tanuló gyereket leszarták és hagyták szenvedni, a jobb tanulókkal meg állandóan foglalkoztak és vitték versenyre. Üdv a való világban, asszem.
Csak azért írom ezt, mert nem minden ötös, ami hibátlannak tűnik.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!