Mivel a lányom egy kis náthát is képes előadni úgy, mint aki meg akar halni... Olyankor meg, amikor komoly baja van, szó nélkül bírja a legnagyobb fájdalmat is (érzéstelenítés nélkül preparáltak a fején vénát nála egy pisszenés nélkül)...
Nem viszem orrfolyással se, mert úgyis hazaküldik miután teátrálisan elhasznált egy százas zsepit. Autista, nem viselik el ha a szokásosnál egy hajszálnyival is nyűgösebb.
Szerencsére ritkán beteg.
nov. 2. 22:55
2/12 anonim válasza:
Ha egyszer-egyszer fújja az orrát és/vagy néha köhint egyet, akkor még megy (mondták is szülőin, hogy kis náthával nyugodtan menjenek, nagyon lemaradnak, ha minden kis orrfolyással otthon tartjuk). Ha nagyon folyik az orra, sokat köhög, bágyadt, lázas, fáj a torka stb akkor már nem.
nov. 3. 07:09
3/12 anonim válasza:
Ha nem lázas, jó a közérzete és semmilyen más olyan tünete nincs, amivel ellehetetlenítené akár a saját, akár a többiek órai munkáját (pl megállás nélküli köhögés, térdig taknyos 2 percenkénti orrfújás, stb), akkor viszem. Nálunk is mondta az ofő még anno a legelső szülőin, hogy egy mezei náthával ők is bemennek tanítani, elég álszent lenne azt várniuk, hogy a gyerekek meg maradjanak otthon, nem is beszélve arról, hogy mekkora szívás egy heti anyagot bepótolgatni.
nov. 3. 08:52
4/12 anonim válasza:
Azt mondták a suliban,csak akkor maradjon otthon, ha lázas és fel se bír kelni a gyerek.
Úgyhogy ehhez tartom magam,amit az osztályfőnök mondott.
nov. 3. 08:52
5/12 anonim válasza:
Nálunk a suliból már egy orrfújás miatt is hazaküldik a gyerekeket. Többször előfordult, hogy a gyerekorvos adott igazolást, hogy egészséges a gyerek, de baromira nem érdekli a tanítókat.
Évek óta megy a "harc" ezen.
nov. 3. 09:19
6/12 anonim válasza:
5!
Az komoly... Nálunk pont a taníto mondta,amit leírtam.
4es válaszoló vagyok
nov. 3. 09:20
7/12 anonim válasza:
Én jó közérzettel, és olyan náthával, hogy mondjuk 2-3-4-szer ki kell fújja az orrát délelőtt, még viszem. Ha folyamtosan dugul az orra, ami már a közérzetére is nagyon kihat, vagy ha lázas, torka fáj, stb., nyilván marad. A köhögés jó kérdés - ha egy betegség végén van, érezhetően már a javuló fázis, nem túl hurutos, és nem annyi, hogy zavarja az órákat, akkor már viszem.
nov. 3. 11:28
8/12 A kérdező kommentje:
Nálunk is az a gond hogy hazaküldik őket a semmivel. Egy kohintes egy orrfujas elég hozzá. Illetve mikor fáradt volt és nem volt kedve suliba menni és a padon feküdt azt hitték rosszul van és lázas lehet szóval hívtak vigyem haza. Persze ha nagyon beteg meg fertőző én se vinném be, de így is épp eleget beteg sok az anyag, dolgozni is kéne menjek nem egy nem betegség miatti kohogesert otthon tartani
nov. 3. 17:30
9/12 anonim válasza:
Amíg nem vagyok lázas addig megyek suliba. Az orrfolyást jól kezelem orrcseppel, a köhögést meg köhögéscsillapítóval. Ilyenkor hanem szoktam tesizni. Végzős vagyok három fakttal. Ha minden szirszar náthával otthon maradnék akkor lemaradnék. Ahová én jelentkezem oda 90+ százalékos emelt érettségivel lehet bekerülni.
nov. 4. 05:45
10/12 anonim válasza:
2-es vagyok. Nem mérték meg? Minden iskolában van lázmérő, nálunk ha gyanús, akkor megmérik (az enyémet egyszer megmérték, mert melegnek érezte a tanár, amúgy jó kedve volt, játszott, figyelt, de gyanús lett, hogy "kivan pirulva az arca és meleg". Hőemelkedése volt. Reggel kutya baja sem volt még, napközire ment fel a hője, este már elkezdett köhögni is. Addig még az orrát sem fújta, semmi jele nem volt, hogy beteg lesz). Oké, ha nagyon bágyadt, hiába nem lázas, akkor szólnak. De csak azért, mert délelőtt 2x orrot fúj vagy köhög egyet nem küldik haza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!