Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megteheti az osztályfőnök,...

Megteheti az osztályfőnök, hogy nem szervez osztálykirándulást általános iskola 5. osztályában?

Figyelt kérdés
Azzal indokolja, hogy rossz a magatartásuk, nem vállal felelősséget ha bármi történne.
ápr. 25. 13:57
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
94%
Az egynapos tanulmányi út elvileg a tanterv része, de messzebbre vagy több időre nem kötelező vinnie őket. Ha helyben elmegy velük fagyizni akár, akkor pipa.
ápr. 25. 14:00
 2/36 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem bír a neveletlen kölykökkel, akkor nem hibáztatom miatta. Inkább ne vigye őket sehová, mint aztán történjen valami visszafordíthatatlan. Esetleg fel ajánlatod, hogy egy felügyelőnek elmész.
ápr. 25. 14:04
 3/36 anonim ***** válasza:
94%

Igen megteheti abban a formában ahogy az első válaszoló írta. És miért is vinné bárhova őket ha teszem a 25 gyerekből 16 neveletlen, saját és mások épségét veszélyeztető suttyó?!

Talán a kedves tanárnő menjen börtönbe és hagyja magára a családját, ha valami történik a gyerekekkel, mert azok esetleg nem fogadnak szót neki? :)

És igen ilyenkor nyilván a maradék 8 normális gyerek szívja meg, ha a te gyereked is ide tartozik akkor fogd meg te és vidd el te programra a barátaival. Hidd el mindenki jobban jár.

Ezek már ötödikes gyerekek, nem olyan kicsik, kene már legyen önkontrolljuk.

ápr. 25. 14:04
 4/36 anonim ***** válasza:
44%
Megteheti, egynapos kirándulásokra megy velük, személy szerint, ismerve a tanár urat, meggyőződésem, hogy lustaságból.
ápr. 25. 14:09
 5/36 anonim ***** válasza:
9%
A mi esetünk érdekes volt,még annó,kb 25-30 éve. Az általános iskolában ottalvós, több napos kirándulásokat szerveztek mindig, mikor gimibe kerültem, ott az volt az "osztálykirándulás", hogy elmentünk egy közeli erdőbe az osztályfőnökkel, aki biológiatanár volt, és elkezdett nekünk beszélni az ott termő "gazokról". Fura volt számomra, hogy kisgyerekeket el mertek vinni több napra, gimiben, nagyobb gyerekeket meg csak ilyen fél napos semmitérő kiruccanásra vittek el.
ápr. 25. 15:02
 6/36 anonim ***** válasza:
84%
Én megértem. Nem akarnék egy újabb Olaszliszkát semmilyen tanár részére sem, mert Hátizse meg Ríkárdó úgy döntött, hogy kamikázézik éppen Budapesten vagy jól leégeti az egész iskolát. 🤷🏼‍♀️
ápr. 25. 15:10
 7/36 anonim ***** válasza:
91%
Igen, és nagyon jól teszi! Ha bármi rossz történne akár csak egy neveletlen gyerekkel, szinte biztos, hogy másnap a gyökér szülő rohanna is be az iskolába fröcsögni. Hisz tudjuk, rossz gyereknek a szülei még rosszabbak általában.
ápr. 25. 15:39
 8/36 anonim ***** válasza:
93%
Persze, hogy megteheti és nagyon helyesen teszi :)
ápr. 25. 15:46
 9/36 anonim ***** válasza:
68%
5-ös: szerintem meg érthetö, a "kisgyerekek" még valamennyire szót fogadnak, fegylemezhetöek, a "nagyobb gyerekek" meg azt csinálnak, amit akarnak, nem meri semelyik tanár vállalni a felelöséget, ha egy vagy több gyerekkel történik valami.
ápr. 25. 15:53
 10/36 anonim ***** válasza:
93%
Miért, most komolyan kérdezem, menjen börtönbe tényleg, ha valamelyik idióta elütteti magát a villamossal? Vagy esetleg jön a mentő és a zebrán meg a mentővel ütteti el magát?
ápr. 25. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Történt már olyan, hogy osztálykirándulás balhéba, vagy botrányba fulladt a pedagógus figyelmetlensége/tájékozatlansága okán?

Még a múltkor írt itt valaki olyat, hogy osztálykiránduláson az ofő elnézte a címet, rossz helyre mentek, és nem is lehetett meggyőzni, hogy nem oda kellett volna menni. Bementek valami használaton kívül, bezárt szállóba, ahol még világítás sem volt, az udvaron meg...

Női tanár miért nem szívesen megy férfi tanárral osztálykirándulni?

Már a múlt nekünk, de eszembe jutott, és kíváncsi vagyok az okokra. Női osztályfőnökünk volt (30-35 éves), és mindig úgy választottunk ki a kísérőtanárt, hogy megszavaztuk az osztály, strigulázás - aki a legtöbb szavazatot kapja módszerrel. Egyik alkalommal a földrajz...

Szülők, kamaszok! Mit mondjak az osztályfőnöknek hogy miért nem megyek osztálykirándulásra?

Nem szeretnèm részletezni, hogy mièrt nem megyek. Anya sem engedne el, de nem is akarok menni. Szerdán lesz az osztàlykiràndulàs, nem tudom ki megy ès ki nem megy. Anyának szerintem le kell igazolni a napot. És mit ìrjon az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!