Megteheti az osztályfőnök, hogy nem szervez osztálykirándulást általános iskola 5. osztályában?

válasza:

válasza:

válasza:#12 Feltételezem, az elmúlt 20-30 évben nem nagyon jártál iskola közelébe. Igen, lehet, hogy a te idődben így és így működött egy osztálykirándulás, de az mikor is volt? Ha jól sejtem, nem mostanában.
Egyébként 1-2. osztályban talán még most is vannak kísérő szülők, de azért egy felső tagozatban ne kisérgessenek már a szülők iskolaidőben, egy iskolai eseményen a gyereküket. Kísérő tanárok meg most is vannak, 12. osztályban is, nem egy tanár visz egy osztályt általában.
"Szerncsére akkor még voltak hozzáértő, kompetens, az osztályt visszafogni tudó tanárok."
Ez már a no comment kategória. Hogy fegyelmezzen a tanár, amikor másnap a szülő már veri az asztalt? Vagy amikor a tanár csak ordítani/beírni tud fegyelmezésképp?

válasza:Nálunk egy szülő sem jött egy sulis kirándulásra sem. Alsó tagozatban sem. Átlagban 5 vagy 6 tanár volt, pedig alsósok együtt mentek kirándulni. Meg a felsősök is együtt. Konkrétan volt olyan tanár, akit a hiperaktívos gyerek mellé kellett állítani egész napra, mert másképp nem maradt meg sehogy.
Középiskolába mindig 2 tanárral mentünk. Erdélybe is 2 tanár vitte az osztályt.
Húgoméknál is mindig kettő volt, ofő meg a helyettes. Esetleg még valamelyik anyuka, hogy a lányok ne érezzék magukat kellemetlenül, ha valami olyan adódik. De 30 főre szerintem 2 tanár nem elég.
-------
Off:
Hogy kell amúgy fegyelmezni a gyereket, ha a képedbe röhög?
Mert azt megértem, hogy a sajátod véresre vered a többi előtt, mint szülője, de ezt másokkal nem csinálhatod meg. Vagy rádjön az egész család és meggyilkolnak álmodban és még a családod is. Aztán meg buksisimivel beküldenek egyet a böribe, a többi meg folytatja az életet.

válasza:

válasza:Most minden egebtöl eltekintve is, a legtöbb szülö nem tud több napos kirándulásra menni az osztállyal, mert dolgozik.
Ha nincs második tanár, akkor általában nem is mehetnek több napra, hivatalosan legalább két felnött az elöírás.

válasza:Tavaly kerestek ottalvos tabort programmal. Ha eleg huzos arak voltak.
Nem csodalom h nem mindenki fizetne ki ezt.
Ha az osztaly olyan akkor en sem vinnem oket el. Persze h megteheti. Nalunk a masik osztalyban tavaly elmaradt.

válasza:

válasza:A tanár felelőssége az osztálya és a tanár eldöntheti, hogy el meri e a kísérőtanárral vállalni ezt a felelősséget.
Akármi történik a kirándulás alatt, őket veszik elő és nagyobb az esélye hogy történjen valami, ha a gyerekek kezelhetetlenek, mindegyikük külön-külön több figyelmet igényel.
Pl nálunk régen egy SNI-s gimis fiú elkalandozott a kirándulás alatt és lemaradt, az egyik tanárnak kellett érte visszamenni oda ahol elhagytuk őt.
Kb ennél durvább dolgok is megeshetnek egy olyan helyen ahol 30 gyerekből mondjuk 15-re ugyanífy kell figyelni, folyamatos konfliktusok vannak a gyerekek között, azt orvosolni, etc.

válasza:Engem elvesztettek külföldön vagy egy órára(másik oldalról kerültem meg szobrot és a tömegben nem láttam őket, sok csoport volt..). Vettem térképet és váltottam pénzt bedobós telefonra, mindenkinél volt telefonszám, azt akartam hívni.
A gyerekem bölcsin belül vesztette el a gondozója(gyerek bemászott egy nyitva hagyott szekrénybe a csoportszobába). Az egész bölcsi őt kereste, sokáig volt ott.
Gyerekem szülinapján 5 nyolcéves 6 irányba szaladt gokartpályán és nem mert keményen rájuk üvölteni, mert nehogy elmondják otthon..
Munkában nem tudtam rávenni negyedikest, hogy uszodában ne tegye a lábát a fejtámlára, egész egyszerűen vigyorgott és kérdezte, hogy mi lesz.
Minden esetben nagyon rossz volt a felelősség meg láttam a pedagógusokon a rémületet. Már tudom, hogy azt kell mondjam, hogy szólok/írok a szüleiknek, a maradék esetben meg úgy figyelni és ordítani felváltva, hogy rend legyen, csupa stressz.
Bármi lehet egy ilyenen, de nem lehet félelemben élni, a kulcs, hogy ne egy pedagógus legyen, hanem több felnőtt! A nagyon problémás gyerek pedig akkor jöhessen, ha tud jönni az anyukája, de ezt bejelenteni jó előre! A nagyon problémást sokan máshogy írják le.. amennyiben nem provokál, képben van és nem robban durva káromkodások vagy verekedések/fenyegetések formájában, nem nagyon problémás..
A gyerekek, azok is, akik “jónak tűnnek” tuti meg fogják szegni a szabályokat, erre számítani lehet, de a mai világban a mobil korában.. nevetséges indok kihagyni a kirándulást erre hivatkozva. Gyerekem osztályával se mentek négy évig csak 20as létszámmal, másokkal elsőtől mentek és erősebb autit is vittek 30 fővel. Nem voltak durván rosszak a gyerekek, viháncoltak, voltam velük. Egyszerűen derogál nekik a pluszmeló, főleg ha stresszel meg szervezéssel jár.. de erre kapnak ofői pluszt!
Kapcsolódó kérdések:
Ideális a mi korosztályunk számára?
Még a múltkor írt itt valaki olyat, hogy osztálykiránduláson az ofő elnézte a címet, rossz helyre mentek, és nem is lehetett meggyőzni, hogy nem oda kellett volna menni. Bementek valami használaton kívül, bezárt szállóba, ahol még világítás sem volt, az udvaron meg...
Már a múlt nekünk, de eszembe jutott, és kíváncsi vagyok az okokra. Női osztályfőnökünk volt (30-35 éves), és mindig úgy választottunk ki a kísérőtanárt, hogy megszavaztuk az osztály, strigulázás - aki a legtöbb szavazatot kapja módszerrel. Egyik alkalommal a földrajz...
Nem szeretnèm részletezni, hogy mièrt nem megyek. Anya sem engedne el, de nem is akarok menni. Szerdán lesz az osztàlykiràndulàs, nem tudom ki megy ès ki nem megy. Anyának szerintem le kell igazolni a napot. És mit ìrjon az...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!