Megteheti az osztályfőnök, hogy nem szervez osztálykirándulást általános iskola 5. osztályában?

válasza:

válasza:Én azt csodálom, hogy manapság egyáltalán még létezik az osztálykirándulás fogalma. Mikor minden osztályba jut valami divatos sni-vel felcímkézett meg nem értett kis csoda, de inkább több is, akikre nem szabad rászólni, pláne nem rákiabálni, nem lehet őket csak úgy utasítani valamire, külön kérvényt kell benyújtani vörös szőnyeget leterítve és az ő különleges lelkükkel egyébként is szuper toleránsan kell bánni, mert különben bejön csokos anyuci hisztériázni, hogy az ő szemük fénye nem átlagos pórnép gyerek, hanem tehetség. Aztán van ugyanez a réteg, csak papír nélkül. Meg persze a c kategóriások.
Hótziher, hogy egy mai osztályt én sem vinnék sehova, ha tanár lennék. Semmilyen életkorban, mert a nagyobb kamaszokkal bármit is kezdeni mindig nehéz volt, a trendi nem nevelés helyetti címkézés meg aránylag újkeletű divat.
És nem, két tanár sem fogja megváltani a világot 25-30+ kiskamasszal szemben.

válasza:Ezt velünk is csinálta az ofő, ugyanez volt a kifogás, hogy rosszak vagyunk. Szerintem nem voltunk rosszak, legalábbis a mai gyerekekhez képest egyáltalán nem. Ráadásul különbséget kell tenni, hogy a gyerekek az iskolában azért rosszak, mert nem akarnak tanulni, vagy máshol is ilyenek.
A fiamék osztálya pl. az iskola réme volt, mindent elkövettek, hogy akadályozzák az oktatást. Viszont bárhova el lehetett velük menni, tudtak viselkedni, szót fogadtak a tanárnak, nem kóboroltak el az osztálytól.
Általában egyébként ez a helyzet, most mire számít a tanár? Elindulnak együtt, és mindegyik megy amerre lát, és nem érdekli, hogy mi a közös program? Vagy mégis mire? Persze ismerni kéne az osztályt, hogy nyilatkozzak, el tudom képzelni, hogy van az a helyzet, de én is inkább arra tippelnék, hogy lusta a tanár.
Valami köztes megoldást kéne találni, akkor tényleg csak egy fél napra menni valami közeli helyre. Az én rossz gyerekem osztálya pl. a szomszéd faluba ment valami kempingbe, ott voltak két napig, röpladbáztak, szalonnát sütöttek, semmi extra, de együtt volt az osztály. Amúgy most őszintén, mi történhet egy erdei táborban? Ötödikes gyerekkel?

válasza:32-es: mindkét gyerekem sni-s, figyelmezavarral. A lányomnak mindig is ötös volt a magatartása, a fiam, hát ő fiú, neki négyes.
Imádom az ilyen általánosításokat.

válasza:

válasza:Jó, kiragadott példa, de én is voltam tanár, és elvittem őket kirándulni, de én is féltem egyébként, hogy mi lesz. Semmi nem lett. Idősebb kollégáim tanácsa:
-Vigyél valakit magaddal, akit kedvelsz, a férjed, egy kollégát, és próbáld te is jól érezni magad. Este 9-kor pedig a takarodó arra való, hogy te eltakarodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Ideális a mi korosztályunk számára?
Még a múltkor írt itt valaki olyat, hogy osztálykiránduláson az ofő elnézte a címet, rossz helyre mentek, és nem is lehetett meggyőzni, hogy nem oda kellett volna menni. Bementek valami használaton kívül, bezárt szállóba, ahol még világítás sem volt, az udvaron meg...
Már a múlt nekünk, de eszembe jutott, és kíváncsi vagyok az okokra. Női osztályfőnökünk volt (30-35 éves), és mindig úgy választottunk ki a kísérőtanárt, hogy megszavaztuk az osztály, strigulázás - aki a legtöbb szavazatot kapja módszerrel. Egyik alkalommal a földrajz...
Nem szeretnèm részletezni, hogy mièrt nem megyek. Anya sem engedne el, de nem is akarok menni. Szerdán lesz az osztàlykiràndulàs, nem tudom ki megy ès ki nem megy. Anyának szerintem le kell igazolni a napot. És mit ìrjon az...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!