Óvodába beiratkozáskor a tartózkodási helyet nézik, de iskolába beiratkozáskor már az állandó lakcím számít?
Kisfiam mikor óvodás korú lett, akkor a tartózkodási helyre kaptam a levelet, hogy írassam be óvodába.
Ősszel iskolás lesz, be is írattam tegnap a tartózkodási helyünkön iskolába, nem a körzetibe ugyan, mert az nem tetszett, hanem egy másikba.
Tegnap délután hívott az állandó lakcímemen lévő iskola igazgatója, hogy nem mentem beiratni a kisfiam, mert az lett volna a körzeti iskolánk.
Soha nem éltünk az állandó lakcímemen a kisfiammal, a tartózkodási helyünkön járt óvodába is.
Az óvodát a tartózkodási helyhez nézik, az iskolát meg az állandó lakcím szerint? Nem is értem, mert messze vagyunk onnan, miért oda kellett volna íratni?

válasza:Hát persze, ha nem szóltál az állandó lakcím szerinti suliba, hogy nem oda íratod, akkor szólnak, hogy mizu..
Ha életvitel szerűen vagytok a másik címen, akkor felveszik oda, tartózkodási cím alapján. Leglaábbis nagy valószínűséggel. Ha egyáltalán nem körzetes suliba szeretnéd, tehát abszolút nem tartoznátok oda, akkor felveszik az oda tartozókat, és ha van hely, felveszik a gyereket. Ha nincs, ugye, akkor nem.
Tehát, legbiztosabb az állandó lakcím szerinti suli, utána a tartózkodási hely szerinti, majd nem hozzátok tartozó.
Nincs semmi, ha a választott suliba felvették, akkor egyszerűen lemondod a körzetist.

válasza:Ez így szokott lenni. Anyámra is haragudott az egész évfolyam szülői társaságának krémje meg a tanítók, mert a húgomon múlt volna, hogy a 2 osztály helyett 3 osztályt tudjanak indítani.
Jobban is járt hogy nem itt járta ki a sulit. De ez már egy legalább 10 éves sztori.

válasza:

válasza:További kérdések:
Az összes tanár részt vesz vagy csak az ofő? Mikor tartják, a ballagás előtt vagy után? Nálunk elég érdekesen alakul, érdekelne máshol hogyan oldják meg ezt. Tartanak-e még bolondballagást és szerenádot felétek?
Az iskola nem befogadó szemléletű, nem is készséges vagy szimpatikus a tanítónő. A gyerekem már odajár, mind tanulás mind viselkedés szempontjából a legjobbak közt van, a többedik oklevelet, sporteredményt hozza, otthon nem kell vele tanulni egyelőre, a gyerekek...
Azt is írjátok oda kérlek hogy városban vagy falun.
Egyrészt 2 perc késéseket nem szívesen igazolok egy egész nappal. Másrészt hogy igazoljam, ha nem itthon van, hanem az iksolába?
akkor a felvételről ma kapott határozat az elsőről szól, ugye? Ha csak a második helyere vették volna fel, akkor először egy elutasítót kellett volna kapnom, igaz? BÁI
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!