Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen esélyekkel kap(hat)nak...

Milyen esélyekkel kap(hat)nak ilyen tanító jelentkezőt két tannyelvű (német-magyar) általános iskolákba - Vas megye + Sopron - ahol elvárás a min. C1-es nyelvvizsga, és fontos(!) a folyékony, azaz gördülékeny német beszéd a tanító/tanítónő részéről?

Figyelt kérdés
Olyan értelemben, hogy igen magas szinten angolul beszélő tanítókból, tanítónőkből Temzét lehetne rekeszteni, és sokkal több is (lehet) az angol-magyar két tannyelvű általános iskola az országban. Plusz ott van tényként az is, hogy ha a kiejtést, ami sokkal nehezebb, mint a német szavak kiejtése, ha ezt az angol kiejtést megtanulja az illető tanító, akkor a nyelvtan során kevesebb ismeretanyagot kell elsajátítania, mint a németnél. Ezen (viszonylagos) egyszerűsége - és természetesen világnyelvisége - miatt jóval több tanító beszélheti nagyon magas szinten az angol nyelvet, szemben a fent elvárt ugyanúgy magas némettel, melyet a tanítónak szintén folyékonyan, akadozások nélkül, gördülékenyen kell az órákon előadnia. (Illetve több angol-magyar két tannyelvű általános iskola is lehet az országban.) Ilyen magas szinten kommunikáló, németet folyékonyan beszélő tanítót (végezzen az Szegeden, Pécsett, Egerben, vagy Jászberényben, akárhol) milyen eséllyel kaphatnak Vas megyei, vagy soproni két tannyelvű általános iskolák? Valóban jóval kevesebb a végzett tanítók között a minimum C1-es nyelvvizsgával rendelkező, emellett németül gördülékenyen kommunikáló tanító? Vagyis az angol két tannyelvű iskolák - hasonló elvárások mellett - jóval több angolul tanítót tudnak majd pótolni, miután a mostaniak azon iskolákból nyugdíjba vonulnak?

szept. 1. 19:40
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

2 mondatban leírhattad volna. Amúgy meg sok a kettős állampolgár. Én is ismerek itt élő németet. Annak csak jó a kiejtése számodra is.

Bár az is kérdés, hogy melyik nyelvváltozat kiejtését preferálod? Mert ugye a német nyelvterület igen sok részből áll,és sokszor még egymást sem értik meg....

szept. 1. 20:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia. Én a fertődi kéttannyelvűbe jártam, nekünk a tanáraink 90% osztrák volt. A mqgyar tanárok nagy része pedig kint élt/dolgozott ezer éve és kint is házasodtak.

Ennek idestova 15 éve hogy én ott leérettségiztem és azóta felsővezető vagyok Ausztriában

szept. 1. 20:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem én hogy mit akarsz mondani első, csak a faragatlan modoros, hogy ilyen lekezelően szólsz embertársaidhoz, azon bőven lenne még mit finomítani...
szept. 2. 10:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm második.

Akkor - ezek szerint - semmivel nem jobb a helyzet jobb elhelyezkedés tekintetében a nyugati határszéleken sem...

szept. 2. 10:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Viszont az érdekes második, hogy ha a magyar anyanyelvű német tanárok Ausztriában dolgoztak/dolgoznak szakterületükön (nyilván a) jobb fizetésért, akkor osztrák kollégáik miért jönnek át ide ugyanazt csinálni kevesebb fizetésért...? Nem furcsa?
szept. 2. 10:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem a magyar iskola alkalmazottai és nem a magyar bértábla szerint kapják a fizetést.
szept. 2. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan írjak angol jelentkező levelet?

telc B2 angol nyelvvizsgára jelentkeztem, ahol többféle levélírási lehetőség is van, (panaszlevél, állásra jelentkezés stb...) De nyelvtanfolyamra és valamilyen klubbhoz jelentkező levélsablont vagy útmutatást sehol sem találtam. Tudna valaki esetleg ehhez a kettőhöz...

2020-ban orvosira jelentkezők, hány nyelvvizsgátok lesz?

A pluszpontokra vagyok kíváncsi. Tudom, hogy még 1 év van addig, de kb. ezt már szerintem mindenki sejti, hogy azon az 50 ponton kívül, ami a 2. emeltért fog járni, kinek lesz még valamilyen pluszpontja plusz 1 nyelvvizsgából, esetleg OKTV-ből vagy 3. emelttel próbálkozik valaki? :O

2020-tól orvosira jelentkezők! Hogyan teljesítitek a 100 többletpontot?

Bizonyára hallottátok, hogy ezentúl emelt szintű érettségire maximum 50 többletpont adható.Hiába tesz valaki három, 45%-on felüli vizsgát. (a Nemzeti Pedagógus Kar által megosztott közlemény alapján) Érdekelne, hogy hogyan lehet megszerezni a 100 többletpontot.

A TELC nyelvvizsgára jelentkező űrlapot le lehet adni postán is?

Szeretnék jelentkezni a vizsgára,de nem igazán tudnék elmenni mostanában ahol szeretném csinálni,így az lenne kérdésem,hogy el lehet e postán küldeni vele a rózsaszín csekket?

A június 10-ei BME nyelvvizsgára jelentkezők kaptak már időpontot, hogy mikor lesz pontosan?

Én személy szerint német kétnyelvűre jelentkeztem és szerdán már vizsga, azonban nem kaptam még visszajelzést, hogy mikor is van a pontos időpont.

NKE-HHK-ra jelentkezők! A felvi.hu feltöltéseitek jók?

A dokumentumoknál van az hogy NKE-HHK által kért speciális dokumentumok ide a nyelvvizsga kell (B2) amit fel is töltöttem még februárba, de most valamiért átrakta ezt a dokumentumot a nyelvvizsgát igazoló dokumentum -okhoz. Ezután tegnap feltöltöttem még1x a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!