Milyen esélyekkel kap(hat)nak ilyen tanító jelentkezőt két tannyelvű (német-magyar) általános iskolákba - Vas megye + Sopron - ahol elvárás a min. C1-es nyelvvizsga, és fontos(!) a folyékony, azaz gördülékeny német beszéd a tanító/tanítónő részéről?

válasza:2 mondatban leírhattad volna. Amúgy meg sok a kettős állampolgár. Én is ismerek itt élő németet. Annak csak jó a kiejtése számodra is.
Bár az is kérdés, hogy melyik nyelvváltozat kiejtését preferálod? Mert ugye a német nyelvterület igen sok részből áll,és sokszor még egymást sem értik meg....

válasza:Szia. Én a fertődi kéttannyelvűbe jártam, nekünk a tanáraink 90% osztrák volt. A mqgyar tanárok nagy része pedig kint élt/dolgozott ezer éve és kint is házasodtak.
Ennek idestova 15 éve hogy én ott leérettségiztem és azóta felsővezető vagyok Ausztriában
Köszönöm második.
Akkor - ezek szerint - semmivel nem jobb a helyzet jobb elhelyezkedés tekintetében a nyugati határszéleken sem...

válasza:Kapcsolódó kérdések:
telc B2 angol nyelvvizsgára jelentkeztem, ahol többféle levélírási lehetőség is van, (panaszlevél, állásra jelentkezés stb...) De nyelvtanfolyamra és valamilyen klubbhoz jelentkező levélsablont vagy útmutatást sehol sem találtam. Tudna valaki esetleg ehhez a kettőhöz...
A pluszpontokra vagyok kíváncsi. Tudom, hogy még 1 év van addig, de kb. ezt már szerintem mindenki sejti, hogy azon az 50 ponton kívül, ami a 2. emeltért fog járni, kinek lesz még valamilyen pluszpontja plusz 1 nyelvvizsgából, esetleg OKTV-ből vagy 3. emelttel próbálkozik valaki? :O
Bizonyára hallottátok, hogy ezentúl emelt szintű érettségire maximum 50 többletpont adható.Hiába tesz valaki három, 45%-on felüli vizsgát. (a Nemzeti Pedagógus Kar által megosztott közlemény alapján) Érdekelne, hogy hogyan lehet megszerezni a 100 többletpontot.
Szeretnék jelentkezni a vizsgára,de nem igazán tudnék elmenni mostanában ahol szeretném csinálni,így az lenne kérdésem,hogy el lehet e postán küldeni vele a rózsaszín csekket?
Én személy szerint német kétnyelvűre jelentkeztem és szerdán már vizsga, azonban nem kaptam még visszajelzést, hogy mikor is van a pontos időpont.
A dokumentumoknál van az hogy NKE-HHK által kért speciális dokumentumok ide a nyelvvizsga kell (B2) amit fel is töltöttem még februárba, de most valamiért átrakta ezt a dokumentumot a nyelvvizsgát igazoló dokumentum -okhoz. Ezután tegnap feltöltöttem még1x a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!