Hol kell aláírni a papír alapú Általános iskolai bizonyítványt?

válasza:

válasza:hö? hát azt majd a tanár, akitől kapod, aláírja, meg lepecsételi neked, ha kell.
szülőnek+gyereknek nem kell aláírniuk rajta semmit.

válasza:

válasza:* neked már nem aláírni/kitölteni rajta semmit.
helyett:
neked már NEM KELL aláírni/kitölteni rajta semmit.
♥ ♥ ♥
Az úgy egy kész okmány.
Most küldi vissza több szülőnek, köztük nekem is, hogy a SZÜLŐ írja alá. Másik szülő sem tudja. Messenger csoportunkba nem kaptunk választ rá.
Új iskola, régibe nem kellett. A bizonyítvány pótlapot alá kellett írni, de ez nem pótlap.

válasza:És hol írtad alá kedves 7-es???
Nekünk nincs jelzés, semmi...és tavaly nem kellett...

válasza:ööö,én nemtom,de az nem jó, ha a tanárnak te mint szülő adod a kezébe?és akkor látta hogy láttad, nem kell aláírni.
mert akkor ez erre vonatkozik,hogy a szülő meg a tanár közötti kommunikáció. Hogy ő ha ránéz csak, akkor is tudja, hogy szülőként LÁTTAD. :)
Amúgy szerintem te megmondhatod,meg is beszélheted a tanárral, hogy te nem írod alá.
+Ha nincs benne külön pöttyözés a szülő aláírásának, vagy egy vonal, akkor az nem véletlenül van, hogy eleve úgy néz ki a nyomtatvány, hogy nincs neki kihagyva hely.
Meg pl ezt majd a munkáltatónak kell odaadni. Ő meg örül szerintem ha nincsenek összefirkálva random, ,,levegőbe' lógó " aláírásokkal, de lehet annyira nem is érdekli,ha van ott,ha nem. de lehet az is pl,hogy zavarná inkább mint nem. nemtom. 3.4.5.vok

válasza:Ha úgy van, mint általában, akkor nem tudod a tanár kezébe adni, mert nem látod. A szülő nem mehet be a suliba. A gyerekkel kellene visszaküldeni.
Sajnos nem tudom megmondani, hogy hol írtam alá, mert úgy tették kinyitva elém és rámutattak, hogy ott. A lap alján volt az aláírásra szánt vonal, mit tudom én gondviselő vagy szülő/gondviselő vagy mi volt alá feltüntetve. De gondolom ha lenne ilyen a tiéteken, akkor látnád. Amúgy nekünk nem is adták haza, bent nézhettük meg a keményfedeleset és alá kellett írni. Hazavivősnek csak kinyomtatták a Krétásat.
Kapcsolódó kérdések:
Tehát például az érettségit, szakmai/tanfolyamos bizonyítványokat, aztán majd a diplomákat is? Remélem, hogy ezeket nem, és megmaradnak papír alapon.
Most irt az iskola titkár, hogy az elsős fiam már csak online, a krétán belül fog elektronikus úton év végi bizonyítványt kapni. Papír alapút nem. Ha szeretnénk, igényelhetünk papir alapú "disz példányt". Ez az a bizi könyv lehet, mint ami anno nekünk volt?
Kék színű, keményfedeles bizonyítványra gondolok, és olyan felnőtt tanfolyamokra, amik szakmát, vagy szakképesítést adnak. Pl. a vízszerelő, segédápoló kap ilyen bizonyítványt?
A diplomám mellé keresek kiegészítőnek papírokat. Bármilyen terület érdekel Köszönöm!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!