Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák

A kérdés

Milyen kiút, megoldás van a túlterhelő értelmetlen iskola ellen? Külföldre költözni? Otthonoktatás? Valami más?

Elsős, másodikos, és ötödikes gyerekem van. A legkisebbé a legdurvább, háromig órájuk van, ebéddel együtt, majd nekiállnak a házi feladatnak, és a hullafáradt, több mint nyolc órát tanult gyerekkel még csináltassak meg egy csomó házifeladatot. Az iskola belemászik az életünkbe, azon túl hogy ott vannak 8 órát, reggel kapkodás, délután szintén, becsomagolni másnapra, időben lefeküdni, nincs idő élni, beszélgetni, játszani, semmi értelmesre, jóra, ami az élet lényege. Utálom rájuk adni a 6 kilós iskolatáskákat. A tananyagok nem hasznosak, szóval még értelme sincs a nagy lefárasztásnak. Hozzáteszem, maguktól és jól tanulnak. De nem ilyen életre hívtam őket, hogy menthetném ki őket, és a családot ebből. A férjem és én szeretjük a munkánkat, de nem hiszem el, hogy normális, hogy az iskola ilyen szinten beszabályozza az életünket! Valami ötlet? (Vitatkozni nincs kedvem, azok válaszát várnám, akik értik, hogy miről beszélek..)


 2015-05-14 14:01  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3
én egyetértek veled, de sajnos ez van. mostanában volt egy kutatás, nálunk a legnagyobb a követelmény, az iskolán túli házi és a tananyag is. őszintén szólva én azt gondolom, hogy ez már olyan szintre nőtte ki magát, hogy nem a te gyerekeidről van szó, hanem kompletten a magyar gyerekekért kéne tenni valamit közösen, nekünk szülőknek!
nálunk is ez van, 3-ig van óra, utána elméletileg házi lenne, de olyan fáradtak, hogy sokszor kicsapják őket az udvarra, hogy kicsit felpezsdüljenek, viszont akkor meg otthon kell még 1 órát az asztal fölött gubbasztania. és akkor a verseket, olvasmányokat meg se említem amik meg a hétvégéket veszik el...

A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/21Időpont 2015-05-14 14:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ezt én sem tartom jó megoldásnak. Egész nap nem lehet tanulni, és még beszélgetni sincs idő este. Esetleg ha több szülő és gyerek elégedetlen lenne akkor gondolom változhatna valami.

A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/21Időpont 2015-05-14 14:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
aki így lepontozott minket az leírhatná a véleményét, érdekelne :)
gondolom nincs iskolás gyereke, fogalma sincs milyen a mostani rendszer amibe 6 éveseket tesznek!
nekem annak idején elsőben 3 meg 4 óráim voltak nem 6 meg 8! ráadásul semmi átmenet ovi és iskola között, ergo felhőtlen játék és irgalmatlan mennyiségű követelmény között

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/21Időpont 2015-05-14 14:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én keresnék más sulit.
Unokatesóm negyedikes gyereke pl. iskolaotthonosba jár, 3-4 körül megy érte az anyja, addigra kész van minden házifeladat, táskát se kell vinni egész héten, csak pénteken 1x haza. Tehát minden nap 4-től este 8-ig sportol, pihen, amit akar.Hétvégére meg max. fél órányi feladatot kapnak azt pénteken megcsinálja és egész szombat/vasárnap azt csinál amit akar.
Ez sima állami suli, de magániskolákban is biztos van lazább. Hol laktok? Hátha város alapján tudna valaki ajánlani valami jobbat.
De mindenesetre olyan kéne, ahol legalább napköziben odafigyelnek rájuk, hogy otthonra ne maradjon semmi.

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/21Időpont 2015-05-14 14:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mi waldorfot választottunk, de még nem tartunk ott, még kicsik. Ha esetleg nem vennék fel oda (sokszoros a túljelentkezés az általad felsorolt okok miatt is, mert menekülnek a szülők is a közoktatásból), akkor otthonoktatók leszünk. Államiba biztosan nem fogom adni. Nincs értelme kicsinálni a gyerekeket.

A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/21Időpont 2015-05-14 14:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Olvasgass a mamami.hu -n az alter nevelés kategóriában, sok érdekes családdal találkozhatsz!

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/21Időpont 2015-05-14 14:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

4-esnek válaszolom: a másik suli nem megoldás, ez az új rendszer miatt van itt. A negyedikes még nem abban tanul. Csak a mostani elsősök és másodikosok szülei tudják, hogy miről beszélek. Az ötödikesemnek kevesebb órája van, mint az elsősömnek vagy a másodikosomnak..

# 7/21Időpont 2015-05-14 14:39 Privát üzenet
Állami és állami között is nagy különbség van. A fiam elsős. Csak akkor van tanulni való, ha beteg a gyerek, és pótolnia kell. De ezt is úgy kell kikönyörögnöm, mert azt mondják, majd megoldják ők, azért vannak. Sokat vannak a szabadban, az iskolaudvaron és egyéb helyeken (liget, sportpálya, vízpart)is.

Ha nem találtam volna meg a megfelelő iskolát, akkor én az otthonoktatást választanám. Ajánlom figyelmedbe: [link]

A válasz 61%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/21Időpont 2015-05-14 14:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
4-es vagyok: akkor most eléggé elszomorodtam, nekünk csak 3 év múlva lesz esedékes az iskolaválasztás, de eddig meg voltam nyugodva:( Nem tudtam h ennyire megváltozott minden iskola, nagy városban lakunk, azt hittem majd találunk megfelelőt.
Remélem más válaszolók adnak ötleteket hogy ők hova járatják magánba vagy alternatívba ahol nincsenek leterhelve.

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/21Időpont 2015-05-14 14:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ami még eszembe jutott, hogy elsősnek ráadásul nem is mondhatod azt, h ne foglalkozz a rajz/ének/tesi stb. jegyekkel, mint egy kiforrottan bölcsész beállítottságú gimisnek, akinek már elég csak az érettségi tantárgyakat megnyomni, ha egyértelműen pl. angol szakra akar menni egyetemre.
Kiselsősnél még kiderülhet később, hogy grafikus, aerobikedző vagy hangszerkészítő akar lenni és ugye akkor nem ártana ha meglennének az alapok:(

A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/21Időpont 2015-05-14 14:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Most 9. -es a fiam. Nem tanul eleget, rengeteget rontott, még bukásra is áll. Próbáltunk rá hatni, szépen, csúnyán, de hatástalan. Megoldás?
A tanitoneni huzgalja a fiam hajat. Mi lenne a jo megoldas?
2015 emelt angol érettségi megoldást linkeltek?
Nemtudom mit kezdjek magammal, lehet hogy a vég megoldás lenne?
Iskolát szeretnék váltani, de nem akarok rossz döntést hozni. Mi lehet a megoldás?
Egyedül nevelem 12 éves fiam. Az apja nem partner a nevelésben, ellenem hangolja, már a bentlakásos iskolában gondolkozom. Tanácstalan vagyok. Mi lenne az optimális megoldás?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések az Iskolák rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu