Tehetek valamit, ha nem értek egyet fiam év végi bizonyítványával?
A 4,79 nem ötös. 4,85-től adható ötös.
Amivel itt baj van, az a te hozzáállásod. A gyerek érzi, hogy ez neked kevés, ezért van stresszben.
ez egy gyönyörű bizonyitvány-csak te görcsölsz miatta,vagy a gyerek is?
fogadd el,nagyon szép teljesitmény-szerintem sokan örülnének ilyennek
A fiam csalódott a bizonyítványosztás után.
nálunk így mondták az értékelést a szülői értekezleten
mindenből 5-ös - az kitűnő
4,51 -es átlag felett - sima 5-ös tanuló- kiváló minősítés,
3,51-4,5 közötti átlag - 4-es, jól megfelelt minősítés
2,51-3,5 - 3-as- megfelelő minősítés
stb.
Szia! Nem lehet, hogy az elektronikus naplóban lévő átlag nem a valóságot mutatja, mert súlyozzák a jegyeket? Én 4 éven át próbáltam kiigazodni az e-napló átlagaiban, de arra jutottam, valószínűleg nem állították be a dolgozattípusok szerinti súlyozást (pl. nálunk egy témazáró 3x annyit ér, mint egy sima dolgozat), és ezért rossz átlagokat mutat…
„Nem arról volt, szó, hogy nem terhelik a másodikosakat még jegyekkel meg átlagokkal? Mi ez a baromság? Miért kell nyomasztanod vele a gyereked?”
De arról volt szó, csak hát az én tapasztalatom szerint épp a tanítók nem tudják megállni a folyamatos nyomasztást, összehasonlítgatást. A gyerekeim sulijában elsőben még nem volt jegy, viszont százalékokat már mindenkinek mondtak – és hozzátették, ha volna jegy, akkor ez 3-as, 4-es, 5-es stb. volna…
Aztán eljött az osztályozás, és számomra egészen megdöbbentő módon az egyes jegyeken belül is differenciáltak. Mikor a gyerek már x-edszer úgy jött haza, hogy 5-ös lett a nyelvtandolgozatom, de csak a 3. legjobb 5-ös, akkor bevallom, eléggé berágtam.
Azért, mert ez a hozzáállás azt is takarja, hogy ha a matekból gyengébb Cilike 5-öst kapott, akkor nem hagyták, hogy örüljön a szuperjó teljesítményének, hanem még odaszúrtak, hogy „de csak épphogy 5-ös”.
Szerintem ez baromi szomorú.
#27 "Neki még nincs fogalma az átlagról."
Már hogyne lenne? Egy másodikosnak már simán van annyi értelmi képessége, hogy felfogja az egészet, pláne, ha egy értelmes gyerekről van szó! A szülő aggódása meg szerintem teljesen normális, ha a gyerekének tényleg nem tetszik. Szerintem a legjobb az, ha leülsz vele, és elmondod neki, hogy nagyon jó eredménye van, jól teljesített, és esetleg jutalmazd is meg, pl. mennyetek el fagyizni vagy ilyenek ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!