Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák

A kérdés

Hogyan segítsek a testvéremnek kiiratkozni az iskolából?

Iskolában folyamatosan bántják, alázzák órán beszólogatnak neki tesi órán labdával fejbe dobálják, cuccait szétdobálják. Már 3 hónapja kiütései vannak és a doki azt mondta, hogy a stressztől, tudni kell róla ( mármint a tesómról) nagyon félénk, visszahúzódó, lány. Ki akar iratkozni, nem bírja tovább, de Apu szerint a szaktanárok jó tanárok, segítik a tanulásba. Viszont az osztályfőnöke kivételezős tanár, csak a menőket bírja meg aki vesz neki virágot meg egyebeket pl. csokit, vagy nem tudom ( tényleg írtó kedvesek engem is tanítottak én csak miattuk nem mentem másik suliba , vicces, hogy engem is tanított a tesóm osztályfőnöke, de én sem voltam nyalizós és néha szívatott)

Szóval elhatároztam ,hogy így az év vége előtt megválunk ettől a roppant kedves osztálytól, csak ügye kéne Apu beleegyezése is Anyu elfogult , erre a részre DIREKT nem akarok kitérni.

Azt javasoltam a testvéremnek, hogy ne járjon be a suliba, eléggé proli javaslat, de mást nem tudok. Pontosabban lenne még egy, verje meg az egyiket, de sanszos, hogy visszaütne a csávó.

Érdekesség: ma kosárlabdával fejbe dobta a srác a tesóm, úgy emberesen, a tanár mellette állt és egy szót se szólt. Osztályfőnöke szemet huny afelett, hogy bántják folyamatosan, mint írtam verbálisan és néha fizikailag is. Lett már neki szólva, de szerinte a tesóm mindent túlzottan komolyan vesz. Na szerintem meg nem.

 tegnapelőtt 14:26  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2
Menjen el dokihoz és kérjen igazolást valami betegségre hivatkozva, de erre a három hétre már ne iratkozzon ki, mert nem veszik át sehova.
Szeptembertől meg keressetek másik sulit a szülők beleegyezésével

A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/11Időpont tegnapelőtt 14:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Amennyiben a testvéred még tankoteles de nem jár iskolába, elveszik a csaladipotlekot, illetve a sok hiányzás miatt elveszik a tanéve, és évet kell ismételnie

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/11Időpont tegnapelőtt 14:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
a másodikhoz még annyit,hogy amennyiben tanköteles és nem jár be nem csak a csp fog veszni,de a gyámügy is beszáll a dologba

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/11Időpont tegnapelőtt 14:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hány éves a testvéred? És te hányadikos vagy? Ha már a tanárok nem segítenek,akkor menj az igazgatóhoz. Nem tudom ő milyen ember, kiáll e egy ilyen ügy mellett, vagy pedig tojik rá magasról. De ha valamelyest ismered, akkor tudnod kellene hogyan állj elé, hogy elég e úgymond tájékoztatni és ő máris intézkedik, vagy határozottabban kell, esetleg arra is hivatkozhatsz, hogy ő az utolsó esélye a testvérednek, és ha ő sem tesz semmit akkor a hatóságokhoz fordultok. Hátha erre, ha másra nem, reagál valami értelmeset, és intézkedik tesód ügyében.

A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/11Időpont tegnapelőtt 14:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az a baj, hogy szülők nélkül nem sok mindent lehet csinálni. Kérdezném, hogy miért bántják, de sajnos vannak olyan osztályok, ahol bőven elég annyi, hogy félénkebb. Segíts neki némi önbizalmat szerezni, hogy meg tudja védeni magát, és legyenek barátai az osztályában. Szüleid pszichológus segítségére sem vehetők rá? Ilyen esetekben sokat tud segíteni.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/11Időpont tegnapelőtt 14:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Igen fontos, ezt a tanévet már bírja ki féllábon is, mert magával szúr ki ha kilép és évet kell ismételnie. Ráadásul jöhet családi pótlék megvonás, esetleg gyámügy, akkor meg a szüleitek is csak mérgesek lennének, még annyira sem segítenének mint eddig. Beszélj a tesóddal sokat, beszéld bele valahogy hogy próbáljon kiállni magáért. Valószínüleg azért is teszik ezt vele, mert látják mennyire elesett és nem tesz semmit a sérelmek ellen.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/11Időpont tegnapelőtt 14:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Meg kell beszélneek a szüleitekkel, szót kell értenetek velük, ezt a döntést nem hozhatjátok meg nélkülük, nem felelősségetek és nem is a ti dolgotok. Az meg végképp a lehető legrosszabb megoldás, hogy ne járjon be a suliba, mert igazoltlan hiányzásokkal nem tudom, hova fogják átvenni.

A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/11Időpont tegnap 09:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Miért nem mész be megfenyíteni a gyerekeket, hogy ne bántsák a testvéredet ?

A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/11Időpont tegnap 22:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
te miért nem fenyíted be az egyiket, aki bántja? én biztos nem hagytam volna, hogy a hugomat így bántsák.

A válaszíró 7%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/11Időpont tegnap 22:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
lol, de egyszerre írtuk

A válaszíró 7%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/11Időpont tegnap 22:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hogy fogadjam el a dolgot, hogy a testvéremnek gyereke fog születni?
Az rendben való, hogy ha a gyerekeknek előbb van bemutatva az új párom ( fél éves kapcsolat), mint a szüleiknek (testvéremnek és a párjának)?
Testvéremnek ma 36 hetesen elfolyt a magzatvize, de nincs fájása, így várnak az orvosok. Aki hasonlóan volt mikor szült meg?
A testveremnek gyereke lesz es tudtok szep fiuneveket ajanlani? A tesom 20 eves :D
Hogy mondjam meg testvéremnek, hogy ha betegek a gyerekei ne jöjjenek?
Hogy ha a testvéremnek van 2 gyereke, de eladósodnak az igaz, hogy a közeli hozzátartozóknak kell átvállalni a gyerekeket?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések az Iskolák rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu