Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit rontottam el, hogy ne...

Mit rontottam el, hogy ne szeret engem sem a kamasz lányom?

Figyelt kérdés

Kamaszlányom nagyon eltávolodott tőlem és mondta, hogy senkit nem tud már szeretni, ergo engem sem. Egy ideje érzem már. Nagyon kritikus, ellenséges, bántó és rondán beszél... Tudom, a kamaszok ilyenek. Csak már 17 éves. Én vagyok mellette mindig mindenben, én nevelem egyedül. Dolgozom, mindent én csinálok itthon, mert ő lusta. (Soha nem is szeretne házimunkát csinálni, mondta. Ő majd megfizet ezért valakit... Hiszi ő!) Nagyon rossz így együtt élni.

Fogalmam sincs miért utál ennyire, hogy az érintésemet is elutasítja. Se ölelés, se puszi :(

Mit kéne tennem?

febr. 11. 22:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Tudomásul venni. Kamaszként pont azt teszi, ami a dolga. Az lenne a baj, ha nem ilyen lenne. Most van itt az az életszakasza, amikor megtanul leválni, hogy kialakítsa a saját felnőtt identitását. Ehhez el kell távolodnia a szülőtől. Fejlődik, hát még jó, hogy nem marad olyan cukimókus 3 éves, akit vinni kell a homokozóba. A kortárs kapcsolatok kerülnek előtérbe a szülőhöz képest. Normál esetben a húszas évei elején visszatér, persze nem ölelgetős formában. Ne szenvedj emiatt, és pláne ne alkalmazz érzelmi zsarolást. A számodra elfogadhatatlan stílust utasítsd vissza. Nem veszekedve, nem is áldozatként sírva, hanem felnőttként határozottan."Velem így nem beszélhetsz." Kellenek neki a szabályok, határok, az neki biztonságot ad.

A házimunkába viszont be kell vezetned, egyszerűen kellenek, hogy legyenek szabályok, aminek az elmulasztása következményekkel jár. Például ne mosd ki az ő ruháját, és tájékoztasd, hogy ezt neki kell megtennie. Mondanám azt is, hogy ne főzz, ha ő nem vásárol be, csak az nem fogja zavarni, megoldja hideggel vagy gyorskajával. A mosogatást se nagyon lehet megoldani, mert ha magad után elmosogatsz, akkor ő ki fogja venni a tiszta tényért. Az ő szobáját semmiképp ne takarítsd, vagy koszban marad, vagy megunja, ez az ő döntése. Beszéld meg vele, hogy márpedig házimunka egy háztartásban van, és abból neki is ki kell vennie a részét, mivel ott lakik.

febr. 11. 22:55
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Saját tapasztalatom alapján elkényeztetted. Eléggé kicsináltam tiniként anyámat, a túlféltés és az elkényeztetés a későbbiekben is visszaütött.
febr. 11. 22:59
 3/12 anonim ***** válasza:
97%

Az enyém is undok néha nagyon. 16,5 éves. De az ölelést puszit engedi, sőt, igényli is.

Házimunka nálunk is nuku. 😪

De jól tanul, ezért nem is csesztetem.

febr. 11. 23:39
 4/12 anonim ***** válasza:
4%
Példabeszédek 29:15 A vessző és a feddés bölccsé tesz, a szabadjára engedett gyermek azonban szégyent hoz az anyjára.
febr. 11. 23:48
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Megint te?
febr. 12. 04:12
 6/12 anonim ***** válasza:
67%
4: nem egy mesekonyvbol kell gyereket nevelni.
febr. 12. 06:19
 7/12 anonim ***** válasza:
81%
Eleve az a baj, hogy valószínűleg cs*szteted, hogy ő lusta, miért nem segít, stb...az én anyám is ezt csinálta, meg még sok csunyat, rengeteget bántalmazott verbalisan, nem is volt vele soha jó a kapcsolatom. Már felnőttem, saját családom van, előtte egyedül is éltem par évig, és simán megcsináltam MINDENT, amit előtte nem! Mert a saját háztartásodat neked kell rendben tartani, az övét meg majd neki, de 17 évesen nyilván még nem ezen jár az agya. Ha meg azt mondja, majd lesz házvezetőnője...hát mondd neki, nosza, tanuljon, és keressen annyi pénzt, hogy ezt majd megtehesse, de ne azt mondd, hogy neki erre úgyse telik majd semmiből, mert ezzel (is) azt ülteted el benne, hogy szerinted ő egy semmirekellő, aki úgyse viszi majd semmire. Pedig simán lehet benne sokkal több, mint amit mutat magából, csak valószínűleg az évek alatt már teljesen bezárt. Ha valóban nem tud szeretni senkit, akar valami pszichés betegség is kialakulhatott nála, ebben az esetben pszichológust/pszichiátert sem árthat bevonni.
febr. 12. 07:10
 8/12 anonim ***** válasza:
45%

Te írtad pár hete, hogy nem akar a hercegnő enni se és keresed a kedvét?

Ne ölelgesd, puszilgasd, nem kisbaba. Fentiektől függetlenül. Ha fiad lenne,már 10 éves kora óta nem hagyná.

febr. 12. 08:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Újra és újra kiírod ugyanazt. Ha nem vátoztatsz, így marad. Olvass vissza.
febr. 12. 09:46
 10/12 anonim ***** válasza:
64%

Tudod mi a szomorú? Hogy meg sem kellett nyitni a kérdést, tudtam, hogy megint te leszel az.

Menj szakemberhez a gyerek érdekébne.

febr. 13. 17:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!