Veletek mennyire tiszteletlen a 14 éves gyereketek? Hogyan
javítsak a helyzeten itthon?
Figyelt kérdés
14 éves lányom kb 3 hónapja nagyon csúnyán beszél velem. Dögöljek meg, húzzak a p.csába, utállak stb. Semmit nem csinál amire megkérem. A válasz az hogy “mert nem akarom megcsinálni és kész.” Nem ismerek rá nem tudom mi történt vele. Velem már nem is beszél abszolút nem érdekli a véleményem azt monja az lényegtelen én mit gondolok és konkrétan kijelenti hogy leszarja amit gondolok. Csak az apjával beszél meg mindent, nagyon bizalmas lett vele és rengeteget vannak együtt aminek örülök mert legalább nem mindkettőnkkel ilyen gonosz… Egész eddigi életében én voltam jelen mindent én csináltam, mindenhova én vittem, gondoskodtam róla mert apja sokat dolgozott keveset volt vele úgy mint én. Nem értem honnan jön az utálat. Borzasztóan bánt. Mintha nem is léteznék a számára. Mennyire normális ez a dolog a ilyen nagy érzelmi változás egy kamasznál és meddig tart? Tapasztalat valaki?
Na azért ez a stílus nem normális! Durva, kocsmai sértéseket nem vághat a fejedhez kamaszként sem. Fektesd le a határokat: nagyon határozottan és indulatok nélküli nyugodt hangon közöld vele, hogy veled így nem beszél. És legyél hűvös, ne akarj mindenáron a kedvébe járni meg jóban lenni vele. Érezze meg, hogy elvetette a sulykot. Olyan sincs, hogy semmit nem csinál meg, persze megfelelően kell megkérni, vagyis udvarias hangnemben és idejében, mondjuk másnapra vonatkozóan. De ha megtagadja, akkor otthoni szolgáltatás sincs, úgy is, mint kaja, tiszta ruha. Normál esetben pár év alatt visszatérnek a normális kerékvágásba, mert megérnek, de az ilyen mértékű elutasításnak oka van, és azt ki kell deríteni. Esetleg egy jobb pillanatában egy őszinte, nem számonkérő, hanem egyeztető beszélgetésen.
ápr. 29. 00:24
2/20 anonim válasza:
Az apa mit csinál/mondilyenkor? Neki nem mondja miért ilyen veled?
ápr. 29. 00:40
3/20 anonim válasza:
Fiam szombaton lesz 14. Semmi hasonló nincs.
Kamaszodik, titkolózik, nem sok kedve van tanulni. Elmondja, hogy persze másnak nem kell csak neki. De csúnyán, lekezelően sosem beszél velünk.
ápr. 29. 01:05
4/20 anonim válasza:
Hát azért ez nem normális... Ugyanekkora lányom van de sosem beszélne így velünk. Kérd meg a férjedet, hogy beszéljen vele, ha csak rá hallgat...
ápr. 29. 06:48
5/20 anonim válasza:
Dehogy beszélnek így ! Mi megneveltük őket
ápr. 29. 06:51
6/20 anonim válasza:
Addig tart, ameddig pofán nem vered. Tudod ki tűrné ezt el.
ápr. 29. 06:52
7/20 anonim válasza:
Egyik se merne így beszélni velem, pedig a 13 évesem elég pukkancs meg öntörvényű. És ha az apjával meg olyan nagy a haverság, már rég szólhatott volna a gyereknek, hogy anyával se beszélünk így, hátha rá hallgat.
ápr. 29. 07:27
8/20 anonim válasza:
Nem kenyéren bántani a gyermekeinket, de szigorú vagyok.
Ha így beszélne valamelyik lányom, úgy vágnám szájba, hogy a fal adná a másikat.
Dehogy tűrném.
ápr. 29. 07:36
9/20 anonim válasza:
Hát akkor mosson meg főzzön magára, mert nem akarod megcsinálni és kész.
ápr. 29. 08:02
10/20 anonim válasza:
Férjednek kéne vele beszélnie, hogy ezt nem engedi meg, hogy az anyjával így beszéljen.
Nincs főtt kaja, nincs tiszta ruha és legfőképp nincs wifi kislányom. Majd akkor lehet őrjöngeni.
Aki ezzel jön, hogy ő bezzeg megnevelte a gyerekét. Nehogy pl jövőre majd meglepődj. Tudom, van akinek a gyereke nyakkendőben, késsel villával bújik ki az anyjából és azóta is frakkban zongorázik. Másé meg nem. Nem kell az EGYELŐRE könnyen kezelhető gyerek szülőjének elájulnia magától. MÉg érheti meglepetés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!