Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen kontextusban jelenik...

Milyen kontextusban jelenik meg a mai kamaszoknál a skibidi vagy éppen a Bombardiro Crocodillo vagy a Tralalero Tralala?

Figyelt kérdés
Hogy kerül bele ez egy beszélgetésbe, mert elképzelni nem tudom, valaki világosítson fel.
máj. 4. 15:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémnél megy a skibidi, szigma, tímelés, steve lávacsirkéje, meg még kettő ami nem ugrik be, de külföldi cucc.

Beszélgetnek és “nagyon szigma volt”, vagy “levikével az udvaron tímeltünk”, vagy csak random benyögi a csendbe, hogy lölölö láva, és röhög, mint egy belsős poénon. A skibidit is csak úgy benyögik, de náluk az alja és a bénák használják. Úgy szokták, hogyha az egyik gyerek béna volt, akkor a másik skibidit mond miközben nézi és kiröhögi.

máj. 4. 15:21
 2/13 anonim ***** válasza:
64%
Jézus ennyire agyhalott a mai gyerek generáció? Most már tuti hogy agyrohasztó a Minecraft.
máj. 4. 16:06
 3/13 A kérdező kommentje:

Jaj ugyan ne mond már.

Nem tudom te mennyi idős vagy, én 30 plusz. De mikor én fiatal srác voltam, akkor is volt Problem? meg Trollface, Facepalm, Herpderp, NyanCat meg Baszont és Szkuvi do.

máj. 4. 16:10
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
3as én is 30+ de ezek annyira értelmetlen kifejezések. Rettenetesen idegesítő.
máj. 4. 16:15
 5/13 A kérdező kommentje:

Ha 3 hete már kora reggeltől estig fúrják a falat melletted a szomszédba, az megértem hogy idegesít. Vagy ha a szomszéd brazil cserediákoknál hajnalig bömböl a JBL-ből a kisgrofo és jolly.

De az hogy gyerekek ilyen vicces bugyutaságokat mondanak és nevetgélnek rajta, ebbe mi az idegesítő? Max megmosolyogja az ember, aztán tovább lép rajta.

máj. 4. 16:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Végre egy normális kérdező!

Egyébként ezek a gyerekek nagyon magas felvételi pontokat írnak, remekül szerepelnek versenyeken minden területen, nagyon emberségesek és vagányak is, nagy tàrsasági életet élnek. Az én időmben is az “értelmiségibb” gyerekek használtak ilyen kifejezéseket jó sulikból, normálisabb értékrenddel, akiknek volt társasági életük. Lefelé társadalmilag minden fél-egy évvel később érkezett meg, vagy pár évre rá, most is îgy van. Ez is bejön 10 évesen, és már megy kifelé 11 évesen(skibidi, ami tavalyelőtt őszi cucc már tavaly tavasszal ciki volt). Most a szigma megy, de már halad kifelé. Én is felismertem a mintát a mi gyerekkorunkból:)

Amikor bejött a wednesday, fél évig volt menő a tiniknél, majd ciki lett és akkor futott be a kistiniknél.

A minecraft örök minden alsósnál vagy 6 éve alsó hangon, ahogy a pokémon sem tud kifutni, átmegy a gyerekeken fél-egy év lelkesedéssel.

Tiniknél felkapott játékok vannak még, pár hét alatt váltanak:)

Egyébként szerintem az elfogadáshullám sokkal normálisabb gyerekeket szült, mint annakidején mi voltunk.. mit nevettünk a pedobearen, puruttyán, napiszron, már nem lenne vicces, ahogy az excsajok sem. Sokkal jobb értékrendjük van érzékenységre, online zaklatás a mi időnkben is volt. A chat.hus meg chateoulettes ragadozók meg átkerültek anotalkra és discordra, és valahogy nincs nagy utánpótlásuk, mintha kiöregednének..

máj. 4. 16:43
 7/13 anonim válasza:
100%
És ezek mit jelentenek? Azt meg tudhatjuk?
máj. 4. 16:46
 8/13 A kérdező kommentje:

Előző te tanár vagy, vagy szülő?

Ebben a befogadáshullámban amúgy kicsit szkeptikus vagyok.

Bár nincs gyerekem, nem nagyon van kapcsolatom ezekkel a dolgokkal.

De pl. hallottam hogy még vallásos iskolában is (ahova nem is a vallás miatt íratják a gyerekeket (hanem mert presztízs hogy ilyen elit 6 osztályos gimi, csak sok a vallásos programmal) de ugyan úgy megy a szekálás, kiközösítés, klikkesedés stb...

meg a saját szememmel láttam a youtubeon hogy kamasz fiúk rá vannak kattanva erre az andrew tate hülyeségre, és videókban tanítják meg egymásnak a hatalmas élettapasztatalukból hogyan gyúrj, hogyan kell grindolni, hogyan legyél alfa meg hasonló butaságok.

máj. 4. 16:50
 9/13 anonim ***** válasza:

“szekálás, kiközösítés, klikkesedés stb...“

Ez élettani és kamasz dolog, tök normális, most lövik be a helyüket a kis zárt társadalmukban, de csak minimálisan megy elit közegben. Tehát pl megszólnak valakit és kibeszélik, vagy nem akarnak vele egy csoportban lenni. Semmi több. Suttyófalván durvább, de ott mindig is az volt. Egyébként is-is, rá is látok más osztályokra meg a gyerekem és a barátai rengeteget mesélnek. Andrew tate annyira nem hódít, mint mondják, mert angolul vannak a szövegei, 13 alatt nem ismerik és bár emberileg borzalmas, de legalább kevesebb öngyilkos szegény, egészségtelen, kiközösített srác lesz, mint a mi korosztályunkban volt. Nem féltem a lányom, az úgyis csak addig működik a srácoknál, amíg szerelmesek nem lesznek. Azt nem lehet meghülyíteni, akit már értek jó dolgok:) azután már senki nem dől be, ha önmagáért szerették, és valóban segít, ha figyelnek a fiúk is a külsejükre, vagy magabiztosabbak lesznek a terveiktől. Én inkább ilyen terveik legyenek, mint szívjanak meg igyanak a deákon.. ami amúgy szintén nem kopik ki, mindenki megtalálja a helyét:)

Nekem bejönnek ezek a dolgok, szerintem nálunk sokkal rosszabb volt az emoval.. nem lettek volna magukbafordulva, ha lettek volna céljaik és közösség, ami támogatja őket. Egyedül a káromkodásból van elegem, de az a sajtóban meg mindenhol meglátszik, nem csak a fiatalokon és a mi korosztályunk kezdte tönkrevágni, adta alá az alapot..

máj. 4. 17:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Azért a toxic maculinity culture-t kicsit meredek nekem azzal védeni hogy, "de legalább van valami pozitív hozadéka is mint a sportosság". illetve súlyosan belevisz az erkölcsi igazolás érvelési hibájába. Szerintem ennek az egésznek nem látod egész mélyen a lehetséges társadalompusztító hatásait, és elbagatelizálod. De lehet hogy csak én látok túl sokat bele. De csak ha egy olyan srácot radikalizál, ami miatt tragédia történne az is sok.
máj. 4. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!