Mi alapján dönt úgy egy gyerek, hogy mondjuk urológus vagy patológus akar lenni?

válasza:

válasza:"Nem tudom elképzelni, hogy van egy 14-15 éves gyermek, és azt mondja magának, hogy ő férfiak fütyijét akarja tanulmányozni, gyógyítani felnőttként, meg nyulkálni a fenekekbe, hogy kitapintsa a gyulladt prosztatát."
AZ a baj, hogy nem tudsz normálisan gondolkodni.
NEM "férfiak fütyijét" akarja gyógyítani, hanem egy BETEG EMBERT!
"Patológia mégdurvább, valami rejtett ok miatt felvetődik a gyerekben egy ilyen radikális szakma. " SZERINTED, de aki valamennyire is belegondol, ott nem az a lényeg, hogy egy halott emberrel foglalkozik, hanem megkeresi a betegsége okát egy élettelen szövetben

válasza:

válasza:

válasza:Semmi alapján. Ennyi idős korban már az is nagy szó, ha tudja, hogy orvos akar lenni, a többi egyetemen eldől. A legtöbb orvos nemhogy középiskolában, de még egyetem utolsó éveiben sem tudja biztosan, hogy mivel is akar foglalkozni, és hány meg hány olyan van, aki már a második-harmadik szakvizsgáját csinálja, mert még nem jött rá, hogy mivel is akar foglalkozni 40 éves korára se.
De ez minden szakmánál így van. Amikor kitalálja egy középiskolás, hogy ő bizony mérnök lesz, akkor ő sem tudja, hogy ő bizony tribológiai mérnök lesz, hanem csak annyit, hogy nagyjából ez az irány érdekli, és azon belül talál magának valamit. Ha minden jogász azzal foglalkozna, ami miatt középiskolában jogra ment, akkor csak büntetőügyvédekkel lenne tele az ország, mert ki az isten gondolkodik rajta középiskolában, hogy ő mondjuk kártérítési ügyekre szakosodott jogász vagy közbeszerzési szakjogász szeretne lenni?

válasza:

válasza:Szerintem is úgy történik, hogy valaki orvos akar lenni, és orvosi egyetemre megy. Nekem van egy orvos ismerősöm, és már vagy harmadéves volt, és még mindig azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy hova akar szakosodni, aztán végül úgy döntött kardiológus. Neki az számított, hogy mi az, ami fejlődik, amit kutatnak, mert nyilván egy orvos sikerélményeket akar elérni. De sokaknál tényleg az a döntő, hogy van egy jó tanára az egyetemen, és ő irányítja a szakterület felé.
Amúgy pont az onkológia során merült fel bennem hasonló kérdés, ami benned. A betegek 80 %-a meghal, aki oda kerül, jó eséllyel már nem éli túl, mégis mi motivál egy orvost, hogy onkológusnak menjen?
Erre is ez a válasz: a legjobban fejlődő ágazat.
Másik ismerősöm azt mondta, ő a baleseti sebészetet azért választotta, mert bejön egy összeroncsolódott fiatal, és sokszor a saját lábán távozik, úgy össze tudják rakni, és ez sikerélmény. Persze nyilván sokszor meg nem, hát ez is benne van.
Mondjuk az urológiát nem tudom, de a patológiában pl. lehet az a döntő, hogy ott már nem nagyon van műhiba, nem fognak feljelenteni, hogy elszúrtad az operációt.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nagyon régóta érdekel ez a kérdés, mar sokszor vettek tőlem mintát, biopsziat, és többször is csinálta ugyanaz a sebész de mindig más patologus aláírása volt a papíron, ezért gondolkodom rajta, hogy vajon celzottan kuldi valakihez vagy csak úgy?
Pl. az orvostudmányban annyiféle irányzat van, milyen pszichéjű ember akarna évtizedeken keresztül hullákat boncolni? igen, nyilván ez is olyasmi, mint a hentes, meg kell valakinek csinálni. De arra vagyok kíváncsi, hogy egy orvos, aki lehet plasztikai sebész, vagy...
Kerestem nem csak magyarul, de egyértelmű választ nem találtam. Az addig megvan, hogy a boncmester nem végzett orvosit és úgymond a kulimunkákat csinálja, ezzel szemben a kórboncnok orvosi végzettséggel rendelkezik, csakúgy mint a patológus. De a patológus és...
Vasarnap halt meg a papam, a korhazban,az orvosok nemtudjak miert ezert kertuk a boncolasat.mielott korhazba kerult volna kapott vert,mert verszegeny volt.elofordulhat hogy a ver fertozott volt,ami mar a legyengult immunrendszere nem tudott befogadni?mert nem tudom...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!