Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan vegyem rá magam Az...

Hogyan vegyem rá magam Az evésre?!

Figyelt kérdés
15 múltam, régen életvidám voltam, kb. 1éve elkezdtek fura tüneteim lenni pl.orrfolyás,csalánkiütèsek,nyelvbedagadás,hasmenés,szédülés.Későbbkkiderult, ételallergiám van, Nagyon sok ételt Nem ehetek, ráadásul a legtöbb alap élelmiszer pl.répa,paradicsom,alma stb. A folytonos allergia miatt sokat hiányzok a sulibol,3 tárgybol bukásra állok , 1éve osztály 2. Voltam. Mára már meggyűlöltem Az evést,mert tudom,Hogy a legtöbb esetben megbetegszem tőlük,amit meg megehetek Az izetlen és gusztustalan,néha már legszívesebben kihánynám ha véletlen olyateszem amit Nem szabad . szerintetek mit csináljak Hogy legyen kedvem enni?

2013. febr. 26. 12:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Keress fel egy dietetikust, aki segít összeállítani valami épkézláb étrendet, amivel minden szükséges anyagot be tudsz vinni a szervezetedbe. Kellenek majd vitaminok, kiegészítők. Így talán csökkenthetők a tüneteid.

Pszichológussal is érdemes lenne beszélned.

2013. febr. 26. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ, voltam már szihologushoz
2013. febr. 26. 12:38
 3/9 A kérdező kommentje:
*Szihologusnál
2013. febr. 26. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
42%

szihológus... uramisten.

egyébként a dietetikus jó ötlet.

2013. febr. 26. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Állítólag Lehet kezelni,de magyarországon drága és sokáig tart
2013. febr. 26. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is gimiben kezdődött, én is majdnem annyit hiányoztam, hogy hajszálon múlt, hogy nem rúgtak ki. Közben vastagbélgyulladás lett, ami végül 10 évig tartott. Aztán már felnőttként kiderült, hogy én is sok alapélelmiszerre vagyok érzékeny, pl. glutén, kukorica, rizs, krumpli, tej, tojás, élesztő és még jó pár "apróság" mint pl. narancs, mogyoró... nem folytatom, lehet nem is férne ide :)

Ugyanakkor nem mondanám ízetlennek az életem, maradtak még választási lehetőségeim (most ebédeltem salátafőzeléket pulykahússal meg borsóval és jelentem, finom volt:), csak hát nehéz volt megtanulni nem ételként tekinteni azokra a dolgokra, amiket a legtöbb ember eszik.

Lassan másfél éve diétázom és megérte, mert végre - a kaja-igényeimet leszámítva - normális életem van, pl. nem kell félnem a hasmenéstől és nem kell magamnál hordanom egy zsák görcsoldót. (Régen szinte emberek közé sem mertem már menni vagy pláne utazni vagy hosszabb időre zárt helyen lenni.)

Persze sokszor elfog az önsajnálat, és a legrosszabb az, amikor kínálgatnak és magyarázkodni kell... De ugyanakkor ha úgy nézem, pozitív, hogy kiderült végre, mik ártanak nekem, hiszen lett egy receptem nagyjából a régi, életképes önmagamhoz. Hogy mit hozok ki belőle, hát az elég macerás, de sajnos kreatívnak kell lenni.

Azt ajánlom, írj egy listát arról is, hogy mit ehetsz aztán meg főzz te magadnak és nem leszel parás, hogy vajon mi kerülhetett bele. A kajabeszerzésre meg úgy szoktam tekinteni, mint egy vadászatra az ehetetlen ételek dzsungelében az ehetők után.

2013. febr. 26. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló Nagyon köszönöm ,hogy leírtad a "történeted",és a tippeket :)
2013. febr. 26. 13:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kiskorom óta van ételallergiám, ekcéma és asztma kíséretében. Ezek miatt kicsit nehéz volt a gyermekorom. De én már elfogadtam ezeket, és viszonylag boldogan élek. Az allergiám kimerül az egészséges dolgokban: teljeskiőrlésűt, szárnyast, halat,csonthéjast, hagymát, tojás sárgája, és a tejet nem fogyaszthatók. De sajnos lehetetlen kikerülni őket, a mogyorót egész jól bírom, de a diótól komolyabb tünetek jönnek elő. Szerencsére nálam a legtöbb dolog kimerül a viszketésben, és bőrpirosságban. (ilyenkor átmegyek rákba) De mióta nagymamám diós sütijétől órákig hányingerem volt, és égett a nyelőcsövem, megutáltam a sütiket. Évekig rosszul voltam, ha láttam, hát még hogy azt kaptunk az ebédhez, ajándékba stb. Már a látványuktól elkezdtem rosszul lenni, az emlékek miatt. Folyton odadtam a többieknek. És persze mikor az gyümölcseiket kértem cserébe... Ez így bennem maradt. Ma már nem zavar ha egy légtérbe vagyok velük. De sajnos vannak dolgok, amiknek az illatától ténylegesen rosszul leszek. És persze vannak amikért rajongtam, amíg ki nem terjedt rájuk is az allergiám. És összeszorul a szívem mikor nem ehetek. Azt tudom tanácsolni, mérd fel ,miből mekkora mennyiség okoz számodra nem vállalható tünetet. Csak azért mert enyhén kipirosodok, még megeszem a finom ételt. És próbáld ki, azt amit ehetsz több féle módon elkészítve. A legnehezebb számomra az együttélés az allergén dolgokkal. Hiszen azok olcsóbbak, finomabbak, és a családom pedig szereti őket. Alapvető fűszerek nélkül íztelen lenne az ételük. Ha teheted próbálj ki más nemzetik konyháit is. Meglepődnél miket hozz ki édesapám a vörös-húsokból.
2013. febr. 26. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. febr. 26. 20:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!