Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit szólnál, ha a 14 éves...

Mit szólnál, ha a 14 éves fiadnak ilyen bizonyítványa lenne?

Figyelt kérdés

Nagyon okos, tanulékony, jó képességű srác. Színjeles (!) bizonyítványa van. Legalábbis a fizikán kívül. Amiből megbukott. Azért, mert részben annyira nem érdekli az egész tantárgy, hogy dacból nem tanult, részben mert azt hitte, egy más tantárgyakból kitűnő tanulónak alanyi jogon jár az elégséges. Az átlaga így 4,71.

Te mit szólnál ehhez az abszurd szituációhoz? Megbüntetnéd? Vagy szerinted az egyetlen bukás eltörpül a sok jeles mellet?

2016. jún. 25. 21:05
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
67%
Az helyzet, hogy a mai iskolarendszer az emberek (jelen esetben a diákok) 1/4 - 1/3 -ának jó, a többieknek nem. És általában a zseniknek nem. De még zseninek sem kell lenni. Az ablakon kibámulás nem lustaság. Csak unja az órát. Az órát érdekesen kell tartani, hogy a hallgatóságot magával ragadja. Biztos megvan az oka annak, hogy egy gyerek, akinek midnenből jó jegyei vannak, csak egy tárgyból megbukik. Ez a tanár hibája, nem a gyereké. A gyereket lehet motiválni (nem csak büntetéssel) fel lehet kelteni az érdeklődését, stb. Ez a tanár alkalmatlan a munkájára, ez az ő szégyene. Már ha igaz, hogy a többi tárgyból 5-öse van
2016. jún. 27. 13:50
 22/34 anonim ***** válasza:
5%
20-as, de láthatóan gyerek vagy és nem szülő, a kamaszkori pszichológiáról meg kb lövésed nincs. ajánlom Vekerdyt, Ranschburg olvasni.
2016. jún. 27. 13:52
 23/34 anonim ***** válasza:
95%
22es, ezt nagyon benézted, régen nem vagyok már gyerek, viszont gyerekekkel dolgozom, és látom hogy vannak a lusták, akik hiába jó képességűek elkallódnak, mert azt hallják, hogy te okos vagy, neked nem kell erőfeszítéseket tenni, így nem is tesznek. Viszont az első komolyabb akadálynál nagy pofon éri őket, és sokkal könnyebben feladják mint az esetlegesen gyengébb képességű, de küzdeni tudó és akaró társaik. Rascburgot meg Vekerdyt nem olvasok, én más szellemiséget vallok magaménak, nem az ilyen túlliberalizált vélekedést.
2016. jún. 27. 14:12
 24/34 anonim ***** válasza:
58%

Ranschburg sehol se mondta azt, hogy hagyj rá mindent, nevelj nagyképű hülyét, akinek annyi esze sincs hogy ablakon kibambulás mellett azért megtanulja legalább kettesre az anyagot. A korlátok, szabályok fontosságát is hangsúlyozza.

Egyébként pacsi a tanárnak, hogy meg merte lépni, hogy az okosnak titulált beképzelt hülyét megbuktassa.

Sokan nem tesznek így, és felhúzzák a diák jegyét akkor is, ha nem tud annyit, csak hogy le ne csússzon a színkitűnőről.

2016. jún. 27. 14:26
 25/34 anonim ***** válasza:
59%
Nincsenek lusta, csak motiválatlan gyerekek sikerélmények nélkül. Vitakozhatunk itt, de szerintem felesleges, nem fogjuk egymást meggyőzni. Hol dolgozol? Remélem nem tanár vagy. Szerinted akko mit kell csinálni? Büntetni? Téged is büntetéssel motiválnak a munkahelyeden? Ugye hogy nem.
2016. jún. 27. 15:38
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
23as, azt azért megjegyezném, hogy azért rád nézve elég kellemetlen, hogy a véleményed alapján gyereknek néztelek.
2016. jún. 27. 15:41
 27/34 anonim ***** válasza:
59%

Mitől lenne ez a gyerek nagyképű hülye? Inkább te vagy az. A gyerek az iskolában nem ellenség, hanem az iskola érte van, és azért hogy a gyerekből kihozza a legtöbbet!

Nem tudom mit dolgozol, de az ilyen emberek miatt mint te, nem fogjuk utolérni a finneket soha.

2016. jún. 27. 15:45
 28/34 anonim ***** válasza:
de igen, büntetéssel motiválnak. Ha elrontok valamit, ki kell fizetnem, tehát levonják a fizetésem. Ha ez megnyugtat 66%-os én meg téged a válaszod alapján kamasznak néztelek, ami szintén nem túl nagy bók rád nézve. Hívhatod akár hogy, motiválatlannak, perspektíva nélkülinek, a lényeg az, hogy egyszerűen lusta. Mert olyan nincs, hogy ha valaki szín ötös, akkor egy, számára kevésbé érdekesebb tárgyból nem tud kettest összeszedni, És a kérdező írta is, hogy nem is akarta, mert azt hitte, neki az alanyi jogon jár. Az ilyen nem tehetséges, csak nagyképű. Érdekes, én is szín jeles voltam gimnáziumban, négyesre diplomáztam, de megvolt bennem a szükséges alázat a tanárok, és az iskola iránt, nem játszottam a zsenit akinek úgyis minden sikerül. Volt hasonló csoporttársam, akinek ugye szintén sokra kellett volna vinnie.. nos, elárulom, most a közhasznú munkásokat felügyeli, hiába diplomázott le hat év alatt, egy három éves szakon.
2016. jún. 27. 15:49
 29/34 anonim ***** válasza:
45%
27es, miért lenne a gyerek nagyképű hülye? Talán mert egy lebutított középiskolai anyagot képtelen a tenger sok eszével kettesre megtanulni, inkább lustálkodik meg az ablakon bámul ki. És nem, az iskola nem a diákért van, a hozzád hasonló liberális emberek miatt vannak a kamaszok úgy elszállva maguktól, hiszik azt hogy nekik mindenhez joguk van, minden és mindenki csak értük van.
2016. jún. 27. 15:52
 30/34 anonim ***** válasza:
10%
29es, ha már a liberálisozás a mániád, akkor a hozzád hasonló emberek miatt tart itt ez az ország.
2016. jún. 27. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!