Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedik meg egyes...

Miért engedik meg egyes kisgyerekes szülők a gyerekeiknek a futópályán krétával firkálást?

Figyelt kérdés

Mostanában egy csomó helyen olvasók ilyet és én is tapasztalom, hogy a szülő simán hagyja, hogy a kisgyerek aszfaltkrétával rajzolgasson a futópályán, mondván, hogy "Há úgyis lemossa az eső, mit kell ezen hepciáskodni?".

Most nyilván a kréta anyagi kárt okoz az ott futóknak, mert mondjuk befogja a ki tudja mennyibe kerülő futócipőt, és nem jön ki, de nem ez a fő gond ezzel, bár ez se elhanyagolható. De például szerintem fontos a dolgok rendeltetésszerű használatára szoktatni a gyereket, és nyilván a futópályán rajzolás nem ezt erősíti.

Nyilván, aki ezeket nem nézi, abban legalább annyi lehetne, hogy azt felméri, hogy ez amúgy balesetveszélyes. Valaki nem néz le, csak előre, az olyan remekül keresztülesik a gyereken, hogy csak na. És az nyilván fáj a gyereknek is. Legalább ha más miatt nem is, de ezért igazán mondhatná azt a szülő, hogy "Juliska, ne ott rajzolj már, mert valaki véletlen fel fog rúgni..."


Komolyan, mégis miért engedik a szülők a gyereket a futópályán rajzolgatni?


júl. 18. 23:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
39%

Szeretem ezeket a hatalmas problémákat, mert megmutatja hogy viszonylag biztonságos életünk van most Európában.

Puha emberek puha problémái, semmivel se jobbak mint az, hogy sok ember azon pampog hogy nem elég diverz a Harry Potter.

júl. 19. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/31 anonim ***** válasza:
92%

Hogy a cipőt befogja-e vagy sem, arra nem tudok mit mondani, szerintem ugyanúgy a vörös salak is elszínezi. Ezen nem akadnék fenn.

Azzal viszont egyetértek, hogy sem a futópálya, sem a street workout, sem semmi ilyen nem való arra, hogy kisgyerekek ott üljenek. Ez pontosan olyan, mint mikor a wellnessben a gyereknek nyilván a termál vízben kell őrjöngenie, ahova mindenki a csülkeit szottyasztani jár. Mint ahogy én sem ülök le sörözni a játszótéren a vonaton, úgy a gyerek se rajzolgasson a pályán.

júl. 19. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/31 anonim ***** válasza:
68%
Mert Benőke azt csinál, amit Benőke csinálni akar. Sem a szülő, sem te, sem senki nem mondhatja meg neki, hogy mit lehet és mit nem.
júl. 19. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 A kérdező kommentje:

Nézzétek, nekem még nem volt saját tapasztalatom azzal, hogy a kréta befogná a cipőt maradandóan, ezt csak azért hoztam példának, mert sok ilyen panaszt olvastam, vagy hallottam.

De ez lényegtelen, mert nem az a futópálya funkciója, hogy rá legyen rajzolva. Itt az is baj, hogy ez amúgy balesetveszélyes. Ne adj isten valaki nem néz a lába alá, mert úgy van vele, hogy ez egy jó állapotú pálya, biztos nincs ott senki rajta, ülve, akkor az csak maga elé figyel, hogy szembe ne jöjjön senki. És úgy elég szépen kiesik a látótérből a kisgyerek, aki a földön ül. És itt nem az az izé, hogy a futó febukik, jó nyilván az is, de ha egy random farönkbe bukik fel az ember, akkor káromkodik egy sort, és aztán teszi azt, amit helyesnek lát az állapotában. De ha egy gyerekben bukik fel az nem ilyen szerencsés, mert akár rá is eshet a gyerekre, ami azért annyira nem szerencsés, lévén, hogy egy felnőtt azért elég nehéz is tud lenni, ráadásul lendületből esik.


Tehát úgy vannak dolgok, amik ha nem rendeltetésszerűen vannak használva, akkor bizony veszélyesek, pláne a gyerekre, ezért is mondom, hogy figyelni kéne.

júl. 19. 08:22
 15/31 anonim ***** válasza:
33%
Hacsak nem arról van szó, hogy a gyerek váratlanul kiül a futó elé így egy fél méterrel (se) előtte, akkor jogos a veszélyfaktor, de azért ez jellemzően nem így van, a futók meg relatíve ritkán nézik a felhőket az égen futás közben, szóval nem igazán értem, hogy hogy ne venné észre a földön ülő gyereket. Attól még, mert egy pontra figyelsz előre
júl. 19. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/31 anonim ***** válasza:
73%
*Attól még, mert egy pontra figyelsz előre, látod azt is, ami lentebb van a szemmagasságnál, főleg ha messziről közelíted meg. Egy kanyar mögül előbukkanva még hagyján, de futópályákon nem igazán szoktak ilyen éles kanyarok lenni amúgy sem.
júl. 19. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/31 anonim ***** válasza:
94%
nem minden futópálya belátható, nálunk például parkba van rakva körbe fákkal, és nem is szabályos ovális alakú, nem olyan mint a sportpályákon ahogy sokan elképzelik. Itt van kresz pálya belső részen, street workout és nagy játszótér. A gyerkőcök pedig ezerrel döngetnek a kismotorral meg futóbiciklivel a futópályán, a futók meg kerülhetik őket. Nemrég volt is balhé belőle, mert egy kamasz fiú elsodort egy váratlan kislányt a kétajtós szekrény apuka meg bevert neki.
júl. 19. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/31 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy nem belátható mindig. Meg például oké, észreveszi az ember a kisgyereket, de most és kisgyerek nem olyan, hogy egy helyben marad. Lehet, hogy random felpattan, és úgy ütközik bele a futóba, vagy lehet, hogy mászik rajzolás közben. Egy kisgyerek csinál váratlan dolgokat, ezért balesetveszélyes ha ott van a futópályán, mert akkor is tud baj történni, ha a futó figyel a gyerekre, akinek amúgy semmi keresnivalója nincs ott. A szülőnek nem kéne odavinni a gyereket, és nem random idegenektől várni, hogy azok majd jobban vigyáznak a gyerek épségére, mint a szülő.


Meg egyébként aki futópára megy (vagy egyéb ilyesmi helyre), az nem azért megy oda, hogy kisgyerekeket kerülgessen. Ez olyan, mint az, hogy a játszótérre se szabad beülni cigivel, és azzal mentegetni magunkat, ha mégis megtesszük, hogy "há, majd kikerűnek!!!"

júl. 19. 09:10
 19/31 anonim ***** válasza:
15%

Nálunk a futópályák ilyen vörös gumis cuccból vannak, azon nem rajzol senki, se szerintem marhaság ezen kiakadni. Ha bicikliút lenne(olyat még csak betonból láttam), akkor megérteném, mert járművel közlekedsz gyorsan, de futás közben szerintem az a minimum, hogy kerülgeted, aki épp azt a 30 centit ilyen olyan okból elfoglalja a pályádból. Legyen az véletlen rálépőt, pocsolyát kerülő(én pl utálom a pocsolyákat kerülgetni a margitszigeten, a futópályán pedig sosincs, valahogy az szintben van). Szerintem mivel a kréta por, és vízzel mosható(igen, az aszfaltkréta az, mint a táblakréta), nem színezi el a cipőt örökké, nem okoz anyagi kárt, de ideiglenesen befoghatja. Viszont pont a futócipő talpa kopik, szóval olyan 1 km után simán le fog jönni az a hajszálnál vékonyabb réteg a cipőről, de le lehet törölni. Amúgy maga a betonon lévő por, kosz is pont annyira színezi el, csak az fekete koszosra, nem pirosra és egy körömkefével 2 perc alatt az is lejön. Ha más nem, a szódabikarbóna egészen fixen leviszi, ha egy vizes ruhával átsimítod. 10 másodperc..


Szóval szerintem a színezés marhaság és a kerülés meg emberi kötelesség, ha már futópályát építettek közteren közpénzből, ha gyalog vagy van rá lehetőséged is. Kicsit zavaró, de van a világon zavaróbb dolog, szerintem aki ezen akad fent, az a gyerekeket utálja.. Játszón nem lehet rajzolgatni, a mi részünkön egy darab beton nincs a 3 játszón, mindet legumizták biztonság miatt, járdán szokott alkotni a ház előtt, képzelt csak el a sok sétálót, mit érezhet!:)


Mivel ez nem rongál semmit, bárhol szabad, ha pedig olyan helyen élnek, ahol nincs más lehetőség, csak a kocsik, meg a futó és a kosárpálya, akkor inkább a futópályára rajzoljon, mert a kosárnál bezavar a vonalakba a műve és nem tudnak úgy játszani, az viszont egy futónak lényegtelen, milyen a futópálya színe.


Szerintem ez szőrszálhasogatás.


A másikra, az én gyerekem szokta használni a gépeket, pont ugyanúgy tornázik, mint mások. Lehet, hogy nem rendeltetésszerűen csimpaszkodik a vasrúdon, de ez is szőrszálhasogatás, minden hobbiedző tartásába, fogásába bele lehet kötni.. Pont azért kerültek ki, hogy az emberek tornázzanak rajtuk, azok is, akik nem tudják megfelelően kivitelezni a mozdulatokat, pedig amúgy nem szoktak. Ha a gyerek felhúzza magát, vagy átfordul, az pont olyan edzés, mint mikor egy felnőtt húzódzkodik, ugyanúgy mozog rajta. Szerintem a használattal nincs gond, viszont alapnak kellene lennie, hogyha odaáll egy felnőtt a géphez, akkor a gyereket leszedi a szülő és átviszi egy szabad gépre. Szerintem abszurd elvárni, hogy használaton kívüli gépeken se legyen semmi, mert bármikor elfoglalhatja őket egy felnőtt..


Nálunk van ilyen csípőtekerős gép is, meg ilyen "hintázós" gép is, én is fel szoktam állni rá a gyerekkel és szórakozom egy kis mozgással, mint annyira értek hozzá, mint ő. Személyi edzővel edzettem már, pontosan tudom hányan használják rosszul a kondigépeket, végigmutogatta, szóval a te rosszabbul használod mint én szöveg nevetséges..


Itt sem a gyerek a hibás, hanem a szülő, aki nem szól a gyereknek(ha kicsi, asszem 12 éves kortól AJÁNLOTT a kondigéprész, tehát a gyerek nincs kitiltva, 12 éves kortól meg ugyanannyi joga van, mint a felnőttnek ott tornázni), hogy a felnőtté az elsőbbség. De üres gépen hadd legyen már más is!

júl. 19. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/31 anonim ***** válasza:
19%
Ja és ez a felrughatja szöveg nagyon gáz, ennyi erővel járdán is felrughatnád a kismotorozó gyereket, vagy én felrughatnám az ott futókat véletlen, vagy fellökhetnék bárkit, ha én sietek. Együttélés szabályai, amennyiben csak nevetségesen kis mértékben zavar valami, tolerálod és alkalmazkodsz, kerülsz, ahogy mindenki teszi járdán, játszón, közösségi tereken. A hangosan nevetőkre sem szólunk rá, hogy halkabban nevessen, mert épp telefonálunk, vagy csendre vágyunk a parkban, hanem arrébb megyünk! Ez is ilyen. Pláne jármű nélkül:D Mennyivel futsz, 40el? Még ha bringáznál megérteném, de ott is van, hogy a járda 25 centi széles a bicikliút meg a duplája..
júl. 19. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!