Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktatok ilyet mondani az...

Szoktatok ilyet mondani az 5-8 év közötti gyereketeknek?

Figyelt kérdés

6 hónapos kisfiamat hordom hintazni rendszeresen a játszóra, és több furcsaságot tapasztaltam. Pl. 5 éves forma kislánynak kb. fél óra könyörgés és kérlelés után azt mondta az anyukája, hogy a gyomorgörcs rámjön tőled. Vagy egy másik szintén 5 éves forma kislánynak szintén az értetlenkedés után, hogy falra mászok tőled. Vagy egy 7 éves forma kisfiút aki elég sírós volt és kért valamit az anyukájától eléggé feszült hangnemben kérdezte meg az anyja, hogy sírás nélkül nem fog menni, ne sírjál már folyton. De olyan is volt, hogy a boltban hallottam, hogy azt mondja egy anya a 6 éves forma fiának aki össze vissza pakolt, hogy nem baj ha nem tudsz segíteni, de legalább kárt ne csinálj.

Én nem tudom elképzelni, hogy valaha ilyet mondjak a kisfiamnak. Ez normális?

márc. 6. 18:15
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
94%
Ez ilyen "már 6 egész hónapja anya vagyok, úgyhogy minden más anyánál jobban tudok mindent" kérdés? :D Neked halvány lila fogalmad nincs, milyen a dackorszakos gyerekkel küzdeni, vagy amikor a kicsit nagyobb megállás nélkül alkudozik és könyörög valamiért. Majd gondold át újra ezt a kérdést, amikor már ezek is az életed részei és némileg megtépázott idegrendszerrel kezeled a helyzeted aznap 426. alkalommal. (Amúgy vannak durva beszólások, az én anyám pl. tudott olyanokat mondani, ami nekem 10 év anyaság alatt még sose jött a számra, de a felsoroltak pont nem ilyenek).
márc. 7. 17:48
 32/33 anonim ***** válasza:
92%

Ó,dehogynem fogsz!még cifrábbakat is!

Én agyvérzést szoktam kapni tőlük,legalábbis ezt mondom

És szerintem egyszer fogok is🤣

Amiket felsoroltál,az semmiség

márc. 7. 18:55
 33/33 anonim ***** válasza:
90%

" nem baj ha nem tudsz segíteni, de legalább kárt ne csinálj" ezzel például mégis mi bajod van? Szerintem ez egy teljesen normális megjegyzés.

Amúgy meg ez a kérdés annyira naiv, hogy már veszélyesen butának tűnsz. Egy gyereknek határok kellenek, és a határokat határozottan kell kommunikálni. Atyala-patyalával nem lehet. Az egeszséges gyerek pedig feszegetni fogja a határokat. Te pedig néha igeniy kiborulsz,m mert a TE határaidat erte el. Meg kell neki mutatni, hogy felfogja, ezt már nem teheti meg veled, mert te is ember vagy. Ezt pedig nem lehet es nem is szabad "viragnyelven" kommunikálni, mert a gyereked még kicsi lesz és nem fogja érteni.

márc. 8. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!