Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miert hezitalnak segiteni az...

Miert hezitalnak segiteni az emberek? Parkban felborult egy kb 7 eves gyerek a biciklijevel aztan ki se tudott kerulni a bicaj alol. Baratnom meg en segitettunk neki. A ket kis baratja lattak hogy mi van de ott hagytak.

Figyelt kérdés
Egy kicsit odebb egy masik csalad egy kutyaval meg se mozdultak. Pedig a gyereknek verzett a laba meg a szaja is meg sirt es segitsegert kialtott.

2025. ápr. 23. 19:07
1 2
 1/18 Miss Lady ***** válasza:
82%
Mert két kisgyerek mit tudtak volna csinálni azon kívül, hogy szólnak a felnőtteknek, akiknek nem is kellett, mivel azonnal intézkedtek? 7 évesek. Tudták, hogy majd jön felnőtt és hogy nem kell beleavatkozniuk, vagy megijedtek ők is.
2025. ápr. 23. 19:12
 2/18 anonim ***** válasza:
75%

Mert az emberek ilyenek.

Engem egyszer egy buszpályaudvarnál ért baleset, sokan körbeálltak, bámészkodtak, de csak egy ember segített érdemben, ő a busztól fordult vissza.

2025. ápr. 23. 19:16
 3/18 anonim ***** válasza:
75%
Bezzeg, ha egy kóbor kutya van valahol, akkor mindenki összecsokizza magát… Itt tart a társadalom.
2025. ápr. 23. 19:31
 4/18 anonim ***** válasza:
91%
A gyerekek eleve nem tudtak/mertek semmit tenni, a felnöttek egy részének meg rossz tapasztalata van, ha hozzáérnek az idegen gyerekhez, sok esetben egy félőrült szülő nekiugrik, hogy miért bántja a gyereket, adott esetben azzal gyanusítja, hogy molesztálni akarja, stb.
2025. ápr. 23. 19:32
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

Nyilván mindenki arra gondolt, hogy a 7 éves gyereknek ott vannak a szülei, és ők segíteni fognak.

Eszerint nem voltak ott?

Fiam elmondása szerint 7 éves korában gyakorlatilag egyik osztálytársa sem járhatott el egyedül a játszótérre. Egyébként mi is mindig elkísértük őket ennyi idős korukban.

Én nem mondom, hogy hú, de rossz szülők, akik felügyelet nélkül elengedik a 7 éves gyereküket, de ma már ez nagyon ritka és ezért szerintem minden felnőtt arra gondolt, hogy majd előkerülnek a szüleik és kezelik a helyzetet.

Ettől függetlenül, ha nem jöttek volna elő a baleset után azonnal, én is odamentem volna hozzá, mint te.

2025. ápr. 23. 19:40
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

"Baratnom meg en segitettunk neki."

Tehát ketten odamentetek. Szerinted hány ember kell oda, ha egy gyerek elesik a biciklijével?

2025. ápr. 23. 19:51
 7/18 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a szülőket várják elsősorban, vagy nem mernek lépni, nehogy azt gondolják, molesztálják a gyereket. Persze sajnos még így is sokan vannak, akik egyszerűen csak közönyösek. Ilyen az emberiség. Úgy tűnik, egy gyerek sem hozza ki belőlük q segítőkészséget. Bezzeg, ahogy előttem is írták, ha pl egy kutya van bajban, már rohannak is oda... Amúgy ha már legalább egy ember oda megy segíteni, a többinek felesleges.
2025. ápr. 23. 20:00
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

Én sem ugrok egyből, mert azt gondolom ott van a szülő is, de ha nem látok mocorgást megyek, így hogy ti mentetek már én sem ugrottam volna.

Én a sajáthoz sem rohanok, megvárom, hogy kellek e,ok sír vérzik megyek, de ha csak esik kicsit szenved és megy akkor hagyom

2025. ápr. 23. 20:05
 9/18 anonim ***** válasza:
84%
Azt írod, ti segítettetek neki. Meg azt is írtad, hogy az esemény annyi volt, hogy egy 7 éves kissrác felborult a biciklijével a parkban. Ez a kissrác szempontjából nyilván rossz dolog, - még az is lehet, hogy 30 teljes percig szipogott miatta - de azért nem akkora horderejű esemény, amihez a parkban tartózkodóknak mind össze kellene szaladnia. Nyilván a többiek látták, hogy egyrészt nem nagyon nagy a baj, másrészt ti már odamentetek segíteni, probléma megoldva, kész.
2025. ápr. 23. 20:18
 10/18 anonim ***** válasza:
51%
Most dicsekedni jöttél kérdező?
2025. ápr. 23. 20:22
1 2

További kérdések:

Az óvodás gyereked egy nevelési évben, szept 1- júni 20, mennyit beteg?

Az enyém ebben a neveléis évben csak 5 napot volt, gondolom ez kevesebb az átlagnál. Egyke gyerek. Írjátok meg hogy a tietek mennyit beteg és mennyit hiányzik.

Másoknál sem lehet számítani a nagyszülőkre?

4ből 3 nagyszülővel tartjuk a kapcsolatot, ebből 2 teljesen megbízhatatlan, 1 pedig azt mondja, hogy pár órára oké, de pl éjszakára “nem meri” vállalni a gyerekeket egy napra sem, mert mi van ha vele történik valami.. Szomorú vagyok, olyan jó lenne elmenni esetleg egy...

Történt e már olyan baleset a gyermekeddel ami sajnos maradandó lett?

Balesetek sokszor történnek de történt e már olyan, hogy nagy baleset volt vagy apróbb baleset de súlyos következménye lett. Mennyire gyakoriak ezek és hogy lehetne kivédeni? Szeretnék történeteket hallani, hogy mikre lehetne esetlegesen felkészülni. Kisbaba, kisgyerek...

7 évesen elkezdett logopédia még behozható?

Gyermekem 3 hónap múlva 7 éves, idén kezdi az iskolát. Az óvódában nem megfelelően mérték fel a logopédiai problémát, és így a szakember szerint 2 éves lemaradásban van. Nyelvlökéses nyelés a fő gond, illetve ebből adódó hangok képzése. Iskolában el lehet kezdeni a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!