Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért fontos mit gondolnak mások?

Miért fontos mit gondolnak mások?

Figyelt kérdés

Miért jó az ha a szülők azt mutatják a külvilág felé, hogy milyen szuper az életük a gyerekekkel? Ennyire számít mit gondolnak mások vagy dicséretet várnak, elismerést?

Gondolok arra, hogy némely szülő közösségi oldala csak a gyerekei képével van tele. Ami nekem nem baj hiszen nem az én gyerekem. Viszont ismerősi körben is van olyan család akik amúgy jól elvannak addig a pontig míg el nem kell menni a gyerekekkel valamerre. Olyankor egy masszív szenvedés van a szülők arcán, hogy figyelni és foglalkozni kell a saját gyerekeikkel. Mikor meg arról van szó, hogy ezt mutogatni kell akkor a boldog, mosolygós képeket már töltik fel a közösségi oldalakra. Aki pedig ott volt velük pontosan tudja, hogy amit lát az nem valós.

Az, hogy gyerekekkel a szülők megtehetnék, hogy elmennek programokra de nem teszik mert az nekik teher nem a gyerek érdekét szolgálja hanem a szülő kényelmét. Miért kell egy gyereket így nevelni? Nálunk is vannak szabályok de sosincs abból probléma ha a gyerek gyerekként szeretne viselkedni, például szeretne elmenni játszótérre és nem itthon kuksolni, szeretne sarazni és hasonlók. Ilyesmik miatt sosem szólok, viszont ha veszélyeset csinál, nem megfelelően kommunikál vagy viselkedik ahogy azt előre megbeszéltük akkor persze vannak következmények.

ápr. 29. 07:39
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Az utolsó bekezdés hogy jön ide? Teljesen más téma.

Egyébként meg mert csak. Ugyanazok az emberek osztják meg a gyerekeik képét, akik gyerekek előtt a párjukkal készítetteket posztolták, meg az utazásaikat, a recepteket, edzésüket...

ápr. 29. 08:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Magához az egész szöveghez tartozik. Az érdekelne, hogy miért jó ha valaki azért szabályozza a gyerekét és nem megy vele programokra vagy nagyon ritkán megy (pedig megtehetné) mert neki ez teher ha pedig éppen ráveszi magát akkor ezt egyből megosztja a közösségi oldalain. Így a szülő nem azt nézi, hogy a gyermeke szeretne menni és milyen jól érezné magát hanem azt nézi neki mi a kényelmes. A saját kényelmét.
ápr. 29. 08:15
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Mert van aki a saját kényelmét nézi, fotókat meg azért tesz fel, mert mindenki ezt csinálja. A külvilág felé meg mindenki a szépet mutatja, normális dolog. Te is feloltozol szépen, mielőtt kimesz az utcára, sminkelsz esetleg, pedig kimehetnel egy szakadt mackoban is, fesulkodes, fürdés nélkül.
ápr. 29. 09:06
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha valaki otthonülő típus, azt nem fogja felülírni a gyereke születése.
ápr. 29. 09:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek fontos. Pl nekem nem. Facebookom sincs. Programozok a gyerekkel rengeteget. De nem tudja meg senki. Csak a férjem. Meg max anyám,ha beszámolunk épp róla.

Kit érdekel, mit gondolnak,csinálnak mások?

ápr. 29. 16:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Engem sem érdekel mit gondolnak mások rólunk de nyilvánvalóan azt aki ezt teszi valahol érdekli, viszont nem értem miért. Hiszen nem lesz tőle se több se kevesebb.

A kérdést is csak emiatt írtam ki hiszen az ismerősi körben van ilyen család és látszik a gyerekeken, hogy majd megvesznek azért, hogy valaki foglalkozzon velük mégis a szülők teljesen fordítottak ahogy azt a kérdésemből is láthatjátok. Igényelnék a törődést mégsem kapnak, viszont mások felé pedig a tökéletes családi boldogságot próbálják sugallni.

ápr. 29. 16:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Engem random jucika képe nem érdekel, a barátaim képe ha néha tesznek ki megnézem megdicsérem.

Én IS tetem ki régeben képet néha néha lányomrol de már évek otta nem tesznek ki képet senkiröl max olyat ahol jártunk természet fotokat.

Illetve már azt sem fogok.

ápr. 29. 21:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Sok olyan ember van, aki kifelé többnek szeretne látszani, mint ami. Vagy simogatja az önbecsülését a lájkok száma.

Kicsit zagyva a kérdés, így nem igazán tudom ezen felül mit is válaszolhatnék.

Normál ember tudja, hogy senkinek nem állandó öröm, boldogság és vigyorgás az élete, ahogy azt is, hogy attól, hogy évente egy képet töltök fel a közösségi oldalamra, az még nem jelenti azt, hogy állandóan otthon kuksolunk, csak eszemben sincs fűvel fával tudatni, hogy most ugráltam az esőben a pocsolyában a gyerekeimmel, vagy fodrásznál voltam és fain frizurám lett.

ápr. 30. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!