Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olyan létezik, hogy egy...

Olyan létezik, hogy egy gyerek nagyon akar beszélni, de egyszerűen nem tud megtanulni? Merthogy utánozza amit mondunk, de csak a dallama az, meg sem közelíti az adott szót. És ez megy már fél éve.

Figyelt kérdés

máj. 2. 15:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%

Előző vagyok. Ez még lemaradt.

Gyakoroljatol játékosan az arc izmaival. Fújjatok pitypangot, fújjatok papírhalacsinokat vagy vattapamacsot. Tükör előtt nyújtogassátok a nyelveteket, pl ki tudja hosszabbra nyújtani, vagy nagyra tátott szájjal ki tudja az ajkain végigvezetni a nyelve hegyét vagy a kidugott nyelvét stb. Ezek olyan gyakorlatok, amikkel akkor sem ártassz, ha nem ilyen jellegű a problémája vagy nincs is semmi problémája.

máj. 3. 07:33
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! 🙏🏼

Kedves utolsó válaszoló. Egyébként a viselkedése milyen volt? Hasonló mint amit le írtam? Hogy teljesen “normál” módon viselkedett, csak a beszéd maradt el? Mert engem is ez a dallam utánzás zavar. Látom, hogy a szándék megvan, csak éppen nem úgy jön ki a szó. És azt a pár szavat is amit használ, azt is helytelenül. Nyanya, dada—> ez az anya, apa

Az ételel is nyanya csak más hangsújjal—> nyam nyam akar lenni.

Próbálok artikulálni, de azt se akarja utánozni.

Pl: mondom Lili, mondja Lili

mondom lálá, mondja lálá

Mondom Lola, az már megint csak lálá.

De nyilván ez most hülye példa volt, csak azt próbálom ezzel leírni, hogy amikor már kell egy kicsit artikulálni akkor az nem megy.

Pl Zebra- da-da

Elefánt- da-da-da

Csak a dallam..😞

máj. 3. 15:13
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvjátékok, nagyon sok, és szótagokat is próbálj ismételtetni, meg egyszótagú szavakat, ló, kéz, tó, fa! Képekkel:)
máj. 3. 15:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!