Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Igaz lehet az,hogy Magyarorszá...

Igaz lehet az,hogy Magyarországon sokkal több gyereknek adnak autizmus diagnózist mint nyugati országokban?

Figyelt kérdés
2025. jún. 12. 13:45
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
És ez például Ausztriàban is feltűnt már.
2025. jún. 12. 13:46
 2/17 A kérdező kommentje:
Gyógypedagógussal beszèlgettem az autizmusról
2025. jún. 12. 13:48
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem, nem igaz, csak a legtöbb országban ettöl nem minösítík értelmo fogyatékosnak, nem kell fogytékos iskolába járnia, stb.
2025. jún. 12. 13:59
 4/17 A kérdező kommentje:
Te külföldön élsz és belelàtsz a kinnti helyzetbe?
2025. jún. 12. 14:01
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
IGEN, külföldön élek, a családban is van autista, és semmi megkülönböztetés nem éri, egyedül joga van külön fejlesztésre vinni TB-re
2025. jún. 12. 14:09
 6/17 anonim ***** válasza:
36%
Hát, szerintem meg nem annyinak adnak, mint kellene. 🤷🏼‍♀️
2025. jún. 12. 14:32
 7/17 anonim ***** válasza:
52%

Én nem látok bele abba, hogy külföldön mi van. De mi évekig játszottuk ezt: autista-nem autista-autista-nem autista.

Vadaskertben nekem azt mondta a doki, hogy átmeneti helyzetben van a gyerek, és biztos találok olyan orvost, aki ad ilyen diagnózist, csak az a kérdés, hogy azzal nyer vagy veszít a gyerek.

Sokan azt hiszik, hogy nyer, mert kap fejlesztést. Csak sajnos közben meg inkább megbélyegzik vele a gyereket.

Azt is mondta nekem a pszichiáter, hogy ez nem annyira egzakt tudomány. Mindenkinek vannak autista tünetei, kinek több, kinek kevesebb. Hogy melyik orvos, hová teszi a határt, amitől kezdve autistának diagnosztizál valakit, az országonként, de még orvosonként is eltérő.

Volt olyan doki, aki kimondta a fiamra. A gyógypedagógus meg, akihez hordtam folyamatosan duruzsolta, hogy nem igaz már, hogy nem autista, vigyem el ide, oda. Mondtam is neki, hogy mégis minek? Megnézték a Vadaskertben. Miért lenne célom az, hogy addig vigyem a gyereket, amíg valaki ki nem mondja? Mindannyian láttuk, hogy a gyerekkel valami nem oké. Magánban hordtam fejlesztésre, de semmit nem nyert volna azzal, ha leírják. Ja, kaptam volna 23.000 ft-os GYES-t 10 éves koráig. Köszi, de ennyi pénzért nem adom el a gyerekem.

Szerintem akkor érdemes ezt leírni, ha a gyerek alkalmatlan az integrált oktatásra, ellenkező esetben csak hátránya származik belőle.

2025. jún. 12. 15:58
 8/17 anonim ***** válasza:
48%
Nem igaz
2025. jún. 12. 17:14
 9/17 A kérdező kommentje:
7es nem èn pontoztalak le
2025. jún. 12. 17:18
 10/17 anonim ***** válasza:
88%

Aligha hiszem.

Angliában élő barátnőm gyerekét már 2 évesen diagnosztizálták, nekünk meg Magyarországon 8 évbe tellett mire kimondták, pedig a két gyerek közül az enyém az ordítóbb.

Ha otthon ilyen nehéz, kétlem, hogy többen megkapnák. Az autustákbvalós aránya meg valószínűleg ugyanakora mindkét helyen, mert nem nemzetiségfüggő.

2025. jún. 12. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!