Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ebben a helyzetben mit csináln...

Ebben a helyzetben mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Nagyobbik fiam kamasz, 13 éves spórolós, "minta" gyerek.

Kisebbik 9 és pont az ellentéte. Amivel nem lenne gond mindkettőt imádjuk, támogatjuk mindenben.

A nagyobb az összegyűjtött pénzéből számítógépet vett. Amihez nem engedi a kisebbiket hozzányúlni sem. Ebből napi szinten vita van. A férjem akar venni a kisebbiknek is de ezzel meg azt tanulja meg, hogy hisztizik és rögtön megkap mindent. Amikor a nagyobbik ezt meghallotta, hogy akkor a kicsi is kap, hatalmas csalódás és felháborodás volt akkor ő minek spórolt.

2025. jún. 23. 13:22
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
91%

Ha a kicsi is nagyobb lenne, akkor ez egy érdekes kerdes lenne. De 9 evesen még nem igazan kerdes, ne kapjon számitogépet.

A nagyobbnak is csak most lett? Akkor a kicsi is kezdhet sporolni. Ha nem is sikerul neki olyan jol, kesobb en vennek neki is, de most már csak a kora miatt sem.

2025. jún. 23. 13:26
 2/45 anonim ***** válasza:
94%
Természetesen nem vennék a kisebbiknek, pláne nem 9 évesen - de ez egy másik sztori. Illetve elmondanám a nagynak, hogy mi is átgondoltuk, szerintünk se fair és nem fog kapni a kicsi most - majd csak akkor hogyha ő is összegyűjti rá a pénzt.
2025. jún. 23. 13:28
 3/45 A kérdező kommentje:
Van egy közös itthoni asztali számítógép és egy laptop is. Bármikor használhatják de a nagyobbnak már saját lett külön igényekkel.
2025. jún. 23. 13:33
 4/45 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vegyetek a kicsinek, ha azt akarjátok, hogy a nagy meggyűlöljön benneteket.

én pont az ilyen igazságtalanságok miatt gyűlöltem meg a szüleimet.

2 megoldást tudok elképzelni:

1. Ha a férjed eltántoríthatatlan, vegyen számítógépet a kicsinek, de akkor a nagynak is vegyen valamit ugyanolyan értékben, amire ő vágyik.

2. Engedd, hogy a kicsi a ti gépeteket használja napi fél vagy egy órát, és beszéld meg vele, hogy ő is spórolni fog saját gépre. Beszéljétek meg, hogy egy éven át a fele zsebpénzét kapja meg, és a másik felét te félreteszed neki számítógépre. Azért írom ezt, mert ha ő nem tud spórolni, akkor ezzel a módszerrel kicsit meg is tudod tanítani rá.

2025. jún. 23. 13:35
 5/45 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért merült fel hogy kapjon sajátot??
2025. jún. 23. 13:36
 6/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha van 2 közös gép is odahaza, akkor teljesen értelmetlen a kicsi hisztije, hisz a nagy gépe is csak közös lenne. Ami egy 9 évesnek bőségesen elegendő. Biztosan nem vennék neki sajátot. És amúgy 4 év múlva is érdekes kérdés lesz, mert a nagynak akkor is eshet rosszul, hogy neki meg a saját zsebpénzét kellett erre beáldoznia.
2025. jún. 23. 13:38
 7/45 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell mondani a kicsinek, hogy az a gép a nagytesó sajátja, ő vette magának és az csak az övé. A kicsi használhatja a családi számítógépet. Ha a kicsi is gyűjt és lesz annyi pénze, vehet ő is magának számítógépet.
2025. jún. 23. 13:39
 8/45 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Dehogy vennék és férjem sem lenne ekkora madár.

A nagynak joga van megmondani a kisebbnek, hogy nem nyúlhat a számítógéphez, és ez rendben is van.

2025. jún. 23. 13:48
 9/45 anonim ***** válasza:
91%

Hát biztos, hogy nem vennék a kicsinek. Egyrészt, szüksége sincs rá, másrészt, borzasztó rossz üzenet a nagynak, hogy tőle elvártátok a spórolást, és hogy megvegye magának, a kicsi meg csak úgy kap egyet... miért is? Ja, igen, mert kihisztizi. Nem érzitek, hogy mennyire rossz ez mindkét gyereknek hosszútávon?

Amúgy az én anyám feszt ezt csinálta, ki is voltam akadva rá mindig. Én fizethettem magamnak mindent, meg jártam diákmelóra, hogy fesztiválra mehessek, a húgom meg semmit nem csinált egész nyáron, az utolsó pillanatban anyám odaadta neki a pénzt, hogy ő is jöhessen. Már rég felnőttek vagyunk, saját családdal, de most is az van, hogy én megoldom a dolgaimat önerőből a férjemmel, a húgomék képtelenek spórolni, úgyhogy anyu mindig besegít nekik, hogy ők is haladjanak. Lehet ez akár egy nyaralás, amit mi kifizetünk magunknak nyilván az utolsó forintig, nekik meg anyu kipótolja a végén, mikor már közeli az időpont és megy a nyígás, hogy jaj, miből fogunk elmenni.

2025. jún. 23. 13:50
 10/45 anonim ***** válasza:
100%

Fuu, férjem is ilyen.

Ha az egyik hisztizik 2 percet, már csapja fel a netet, hogy rendeljen nekik amit kérnek.

Mondtam már neki nem1x, hogy én is elkezdek majd hisztizni egy új autóért, új ruhatárért, stb.... Ez semmi más, csak elkényeztetés. Most még csak egy gépért hisztizik, késöbb egy lamgorghiniért.

Nem. Ez nem így működik.

Én sem engedném, hogy a nagy gépét nyomja. Az a nagyé. Ő "dolgozott" meg érte.

9éves. Nem kisgyerek. Szerintem el lehet ezt magyarázni neki is.

2025. jún. 23. 14:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Mit csinalnatok ebben a helyzetben?

Sziasztok! Az lenne a kerdesem ,hogy ti mit csinalnatok egy olyan helyzetben ha a gyerek tanarja olyanokat mond a gyereknek , hogy meg akkor se hianyozzon az iskolabol ha halalan van??? Meg ha nagyon beteg akkor is jojjon iskolaba. Sajnos ebben a honapban meg az...

Egy gyereket felpofozni ilyen helyzetben ? Mit gondoltok erről? Mit csinálnatok ilyen helyzetben?

Nem akar elindulni,miközben szépen el lett mondva neki hogy menni kell időbe ott kell lenni. Rohangál a házban. Nem akar felöltözni, megkérdeztük mi baja de ő folytatja az őrjöngést. Nem akar beülni a kocsiba ,sír rí mint egy vadállat.

Mit csinalnatok ebben a helyzetben? Beteg gyerek miatt kette szakadt a csaladunk, ferjem vallni akar es vinne az egeszseges gyereket is.

9 ev utan vallaltunk egy ujabb gyereket aki sajnos aszpergers szindromas, nem kepes ellatni magat, 5 evesen 1 eves szintjen van. Allando fejlesztsekre jarunk vele, mindent megprobalunk erte. De ezt a testvere nem fogadja el. Minket hibaztat vagyis engem. Allandoan...

Mit csinálnátok az alábbi helyzetben?

Kisfiam 2,5 éves bölcsis.Szobatiszta azonban kakilni csak pelusba vagy wc-be kakil,aminél persze már minden praktikát kipróbáltam de egyenlőre nem megy! A lényeg:2napja a fiam bekakilás után kérdezi,hogy: "Anya megtéped a hajam?",mondom neki dehogy,mert valaki...

Ti mit csinálnátok hasonló helyzetben? Inkább odaadnátok a cumit hogy ne legyen hiszti vagy nem?

2 és fél évesem egy ideje nagyon sokat kéri a cumiját. Cumival alszik még amit nem bánok de napközben már régóta nem adtam oda ami tökjól működött, és reméltem hamarosan áttérhetünk az éjszakai cumi elfelejtésére is. De mostanában álandóan kéri szinte, ha fáradt, ha...

Itt a vége? Volt már valaki hasonló helyzetben? Anyukák, mit csinálnátok a helyemben? A többi lent.

20 hónapos tündéri kislány anyukája vagyok, 6 éve házas. Veszélyeztetett terhes voltam, az első 12 hétben szex-tilalom volt, én vágytam rá, és a 15. hét után mobdtam is, de nem voltunk együtt. Szülés után sem, pedig én akartam. Aztán kb. 3-4-szer, de röviden, nekem nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!