Miért változott meg a kisfiam?
2,5 éves a kisfiam.
A bölcsőde előtt nem volt semmi “baj” a feleségemmel felváltva csináltuk a dolgokat.
Egyik nap én fürdettem, vittem törölközni öltöztetni esti mese altatás stb, a másik nap a feleségem.
Mióta bekerült a bölcsibe minden sok mindenben másképp viszonyul hozzám.
Nem lehetek ott altatásnál csak anya, néha mesélhetek neki a könyvekből de ennyi, utána mindig kiküld a szobából.
Fürdésnél is egyre ritkábban lehetek ott.
Próbálom azzal nyugtatni magam, hogy keveset lát mert sokáig dolgozok, de ez ezelőtt is így volt…
Mondták már azt is, hogy nem szabad mindent hagyni neki, de ez egy fura dolog nekem, ha most nem akarja, hogy ott legyek és elkezd vigasztalhatatlanul sírni az anyukájáért, meg amúgy is szerintem tiszteletbe kell tartani az ő akaratát hisz en is szeretem ha az enyémet tiszteletbe tartják.
Nem gondolom magunkat mindenben engedékenynek, meg arra is figyelünk, hogy amit például anya nem enged azt én sem, sőt szerintem anyukája még több mindért rászól vagy leszidja ha olyan van mint én.
Fog majd változni? Kicsit aggódom.

válasza:Nálunk ez szinte kezdettől megvolt, pedig az én férjem is mindent is csinált körülötte, de sokszor elutasította ennek ellenére, ha olyanja volt. Sőt bűnbaknak is használja, őrá haragszik akkor is ha csak elesik és beüti magát...
Engem preferál bármit csinálunk. Biztosan fog változni, de hogy mikor azt nem lehet tudni. Az én fiam 3 éves múlt, már ovis.
Még arra tudok gondolni hogy hiányzik neki anya, és inkább vele akarja tölteni az időt, ha már választani lehet.

válasza:Ez teljesen természetes, abban az esetben, ha anyuka viszi a bölcsibe és hozza el, illetve ha a beszoktatás is anyával történt.
Most anya vált nagyon fontossá számára, hisz tőle kell minden nap elszakadni, amikor beadja a bölcsibe. Tehát anyát félti, anyával akar lenni állandóan. Ezért szorult háttérbe most az apuka.
Vigye apa is a bölcsibe néha és akkor helyre áll a rend.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!