Miért mar üt csíp és harap a 3 évesünk?

válasza:A fiam mèg 4 és 5 éves kora között is csinálta.
Karmolt meg előtte ütött.
És kb ennyi idősen szokott le róla.
Most 6 éves okosabb jóval de most meg èrtetlen , szemtelen, követelőző

válasza:Azt mondod nem tértél magadhoz.
Na ez rossz.
Rögtön reagálni kell, komolyan megfogni hogy ezt nem csinálhatod. Akár büntibe küldeni. És magyarázni neki hogy ez fáj,stb…
Tehát semmiképp sem hagyni.
Esetleg megmutatni finoman neki hogy te is megtudod marni.
Egyébként érdekes hogy nagyobb tesók ezt nem rendezik le. Úgy szokták, hogy nagy tesó 2x jól visszaadja és a kicsi rögtön megtanulja hogy ezt nem.

válasza:Ugyanez van nálunk. Most kezdte el, eddig az apját bántotta, mostmár engem is. Főleg tiltásra reagál így. Arra aki írta hogy le kell fogni a kezét meg mondani hogy nem: eleve már megütött mire reagálhatok, lefogom a kezét utána rúg és fejel....
Persze megbeszéljük, hogy nem szabad, de ugyanúgy csinálja legközelebb.

válasza:Az tök normális hogy a gyerek ezt csinálja. Szerintem ezen a legtöbb átmegy.
Az a nem mindegy a szülő hogy kezeli.
3
Azért ismered a gyerekedet annyira hogy tudod mikor jön rá, látod mit akar. Ha megüt és te finoman ràcsapsz válaszul a kezére attól nem leszel rossz szülő.
Viszont ha hagyod hogy mindenkit terrorizáljon testvért, többi gyereket, a családot akkor rossz szülő vagy.
Picit visszaadod amit csinált közben elmondod hogy ez ugyanúgy fájt a Pistikének is, akkor nem lesz terror. Ha hagyod , akkor rosszabb lesz.

válasza:Kérdező! Miért vagy elkeseredve?
Normális amit csinál.

válasza:Úgyis lehet fogni hogy megse birjon moccanni, ha utána a fejelés a probléma vagy a rúgás, akkor egyértelműen nem csak a kezét kell megfogni. Szerintem felesleges visszacsapkodni, ez egy felnőtt részéről inkább gyerekes.
Következménye egyértelműen jó hogyha van. Egyébként a lefogás is lehet egy következmény hogy pl 5 percig úgy kell maradnia. Mindig mondani kell hogy ennek következménye lesz, ha nem hagyja abba vagy ha megcsinálja. Vagy a sarokban kell eltöltenie 5 percet míg lenyugszik, vagy 5 kört le kell futnia az udvaron, bár ezt lehet inkább át tenném a stressz levezetéséhez. Röviden tömören elmagyarázni hogy az ön és más bántalmazása semmilyen körülmények között nem megengedhető. Nem kell litániákat tartani az úgy sem megy át. Illetve a mesék azok tényleg nagyon jó eszközök a gyerekekhez, akár ahhoz hogy mit lehet, mit nem lehet, mi lesz a következmény, mi az a düh, mit kell vele kezdeni, rengeteg témárol van rengeteg jó mese.
Meg kell neki tanítani hogyan vezesse le a dühét. Nekem senki nem tanította meg és voltak is belőle problémáim, sokkal könnyebb lett volna hogyha nem csak azt tudom hogy mit NEM szabad hanem azt is hogy ilyenkor mit szabad csinálni, hogy tudom azt a feszítő érzést kiadni ami konkrétan szétmar ott belül, de nem tehetem meg azt amivel úgy érzem kitudnám adni. Ez oké mert gyerekfejjel azért mások a dolgok, de más eszközt sem kaptam..(nem a szokásos körülmények voltak/nálam) És nagyon sokan vannak így mint én ettől függetlenül . Nem szabad ezt, nem szabad azt, ez lesz, az lesz, de valahogy az érzelmekről mindenki megfeledkezik. Tök normális hogy dühös azért mert nem lehet neki pl fejjel ugrani betonba (csak szélsőséges példa), de akkor azt is meg kéne neki mutatni hogy ezt a dühöt hogyan/hol vezetheti le.
Jahh és nem, a változás nem egyszerre történik, hogy megmutatod neki és onnantól úgyis fogja csinálni, vagy éppen lehet hogy amit mutatsz nem válik be és egy másik stratégiát kell választani. Személyiség kérdése az egész. Mondjuk a földet ütni jó levezetés egy megfelelő helyen, ugye hely függő is. Vagy a plüssöket eldobálni, vagy belesikítani egy párnába, vagy akármi amit lehet.

válasza:Végre valaki, aki normálisan leírta, köszönöm 6-os.
Annyit hozzátennék, hogy hangosan ki kell mondani, hogy elismered a dühét, nem azzal van a baj, hogy dühös, mert szíve-joga azt érezni, amit érez. Viszont bántani mást, az nem oké. És igen, amit a 6-os mondott, megmutatni neki, hogy hogyan lehet levezetni a dühöt.
Jó mesekönyvek:
Ha mérgesek az állatkölykök (ebből mondjuk már épp nő ki)
Gaston érzelmei - Dühös vagyok
Bori dühös / Berci mérges
Hirtelenharagú Hugó
Amikor dühös vagyok
A dühös polip
Mit kezdjünk az agresszióval? (ez picit nagyobbaknak való)
Bogyó és Babóca Érzelmek meséi
És még tök sok van, én ezeket ismerem...
Köszi 6-os és 7-es. Természetesen mindig mondom neki hogy nem szabad! De amúgy kiszámíthatatlan. Egyik percben ölel aztán elmegy férjem mellett és belemar egy nagyot. Mindenhol csinálja, nem helyfüggő. Most már boltban is csinálja vagy eljöttünk kirándulni ott is.
Megnezem ezeket a könyveket köszi!
Azert tényleg nem egyszerű. Tegnap odaadtam neki a brunos könyvet hogy olvassuk, erre elhajította és majdnem a 3 hós tesója fejére esett a könyv. Arrol ne is beszeljunk h őt is bántja miközben szoptatom hirtelen ráüt.
A nagyobbik tesó lerendezte őt nem bántja de neki is elege van attól még. A középső ő visszafogottabb típus.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!