Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez miért ilyen nehéz a pedagóg...

Ez miért ilyen nehéz a pedagógusoknak?

Figyelt kérdés
2 egyforma nevű kislány jár az oviba. Nem ez a nevük, de hasonló: Anna. Nálunk mindenki Annának szólítja, a másik kislányt Aninak becézik. Szóltunk a másik Anyukával együtt, hogy ha lehet az egyiket Annának a másikat Aninak szólítsák, de sznak ra. Az én lányomat is Aninak hívják, amit gyűlöl. Ha szólok megint én leszek a bunkó előre tudom…
nov. 2. 18:18
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
64%
Hanna?
nov. 2. 20:57
 12/37 anonim ***** válasza:
63%

10!

Pedagógus vagyok. Tanár. Nem értek egyet a hozzászólásoddal!

A MINIMUM, amit a tanár (vagy az óvónő, édesanyám az volt) a gyerekért megtesz, hogy az általa preferált néven szólítja.

Az a pedagógus, aki erre nem képes, nem a pályára való. Mert akkor nem a gyerekekért van ott. Csak a pénzért.

nov. 2. 20:58
 13/37 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk, az nyilván eszedbe se jut, hogy hány ugyanolyan nevű van még az oviban, jegyezze meg az óvónő, hogy ki, melyik szólítást igényli.

Anno, mikor tanári gyakorlatot csináltam, egy vagon Alexandra volt, s mindegyik külön becenevet igényelt.

Alig győztük megjegyezni, melyik a Szandi, Alex, Szasza, Szandra, stb…

nov. 2. 20:58
 14/37 anonim ***** válasza:
59%

13!

Az óvónőnek EGY csoport neveit kell csak megjegyezni! A saját csoportját!

Sőt!

Mint írtam, édesanyám óvónő volt. 30 év múlva is tudta minden óvodása nevét, és fel is ismerte őket az utcán.

Ne írj már hülyeségeket....

nov. 2. 21:02
 15/37 anonim válasza:
89%
Nálunk még általános iskolában szintén 2 azonos nevű volt (egyik én voltam) de minket nem zavart. Az egyik tanár úgy oldotta meg, hogy a vezetéknevünkön hív amit néha becézgetett (szerencsére abból nem volt több) és ez kitartott végig. Ez nálatok nem jutott még észbe? :) Ha nem zavarja a lányokat akkor hívjátok a vezetéknevükön.
nov. 2. 21:03
 16/37 A kérdező kommentje:
De szólt a gyerek is, csak nem érdekli őket.
nov. 3. 06:04
 17/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm 12-es! :) Nekem is nagyon sok pedagógus nevét meg kell jegyeznem, mert több gyerekek van, és mindegyiket úgy szólítom, ahogy hívják őket. 13as, itt nem egy vagon van, hanem 2. 15ös, de miért kellene vezétéknevükön hívni? Én se Kovács Marinak hívom, azért mert van még 3 Mária, hanem Marikának, mert így mutatkozott be. Az ilyen anyukától mentsen meg az Istenezős pedagógusnak pedig csak annyit, hogy néha le kéne szállnotok a magas lóról..
nov. 3. 06:08
 18/37 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem érdekli őket, az gáz. Ha csak simán leterheltek és nehezen jegyzik meg, az érthető. Én megpróbálnék minden reggel egy "Anna" feliratot ragasztani a gyerek ruhájára két hétig, hátha segít. Olyat mint a partikon szokás, ahol nem tudják egymás nevét az emberek. Meg szólnék még 1x reggel (ha találkozom az óvónőkkel, nálunk szerencsére ez nem gond), de minden rosszindulat feltételezése nélkül, csak jelezve hogy az X becenév tényleg nem tetszik a gyereknek és ha lehet kerüljék, az Y-t szereti.
nov. 3. 07:01
 19/37 anonim ***** válasza:
67%

"15ös, de miért kellene vezétéknevükön hívni? Én se Kovács Marinak hívom, azért mert van még 3 Mária, hanem Marikának, mert így mutatkozott be. "

De ha mindhárom Máriaként mutatkozik be és azt kéri, hogy úgy szólítsd, akkor mit csinálsz?

nov. 3. 07:13
 20/37 A kérdező kommentje:
Mindenkit úgy szólítok, ahogy kéri, alap tisztelet a másik ember felé! Gondolom neked sem tetszene ha mondjuk Zita lennél és Zitukának hívna valaki. 18as 2 éve jár ebbe a csoportba, vicces lenne felcímkéznem már.
nov. 3. 08:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!