Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy szülő mondhatja a 4 éves...

Egy szülő mondhatja a 4 éves nem tud lenyugodni gyerekének, hogy elegem van belőled! ? Kicsit sajnálom a gyereket amikor hallom a konfliktust.

Figyelt kérdés
márc. 3. 18:22
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
21%
El kell vinni a gyereket pszichológushoz, mert a hiperaktivitás kezelhető.
márc. 3. 18:28
 2/49 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem az még nem olyan csúnya szóval szerintem mondhatja.
márc. 3. 18:51
 3/49 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván a szülő úgy érti, hogy a viselkedéséből van elege, szóval mondhatja, igen.
márc. 3. 19:00
 4/49 anonim ***** válasza:
90%

De miért ne lehetne elege belőle?

A szülő valami gép hogy nem érezhet semmit?

Még olyan is van hogy magamból is elegem van.

Ha a szülő kap 15 perc pihit akkor kisimul az idegrendszere és megint bírja.

Gondolod hogy másnak soha sincs elege a gyerekéből ha az hisztizik, nyüzsög, nyűgös stb…? Attól még szereti.

márc. 3. 20:40
 5/49 anonim ***** válasza:
90%
Miért ne mondhatná. Nekem is voltak kicsi gyerekeim, és sosem hazudtoltam.meg magam előttük. Azt is megmondtam, ha elegem volt a viselkedésükből, meg azt is, hogy most pihenek, nem pedig takarítok. Szerintem jobb, ha már kiskorukban hozzászoknak ahhoz, hogy anya, apa is lehet fáradt, és nem csak a mosolygós arcukat látják. Véleményem szerint a házastársukkal is jobban bánnak majd.
márc. 3. 20:52
 6/49 anonim ***** válasza:
13%
Hát szerintem meg igenis egy jó nagy paraszt a szülő, ha ilyet mond egy kisgyereknek, aki még nem igazán tudja szabályozni korából és fejlettsegebol adódóan sem a viselkedését, sem az érzelmeit. Én is szülő vagyok, és ilyet soha, de soha nem mondtam/mondanék a gyerekemnek, mert nagyon mély sebeket hagyhatnak a szavak, a verbális bántalmazás. Melyebbeket, mint a fizikai bántalmazás. Próbára teszi az én idegrendszeremet is a gyerekem sokszor, dackorszakos, de hogy becsmereljem őt? Soha! Nem vagyok persze álszent, ritkán nálam is elszakad a cérna (tényleg ritkán szerencsére. Birka türelmem van hozzá), de ilyenkor a tettet minősítem, nem őt magát. Ez szerintem nagyon fontos!
márc. 3. 21:49
 7/49 anonim ***** válasza:
26%

Nem szabad az egész gyereket elutasító dolgot mondani, hiszen csak a viselkedése nem tetszik. Ebből a mondatból egy 4 éves könnyen érezheti úgy, hogy ő nem kell, nem szeretik.

Többet kell vele sétálni, játszani beszélgetni, játszóra vinni.

márc. 3. 22:53
 8/49 anonim ***** válasza:
83%
Miert ne mondhatná? Bakker egy 4 éves nagyon fárasztó tud lenni
márc. 4. 05:15
 9/49 anonim ***** válasza:
7%
Ilyen ez, ha csok meg mi egyebek miatt lett megcsinálva az a gyerek, nem azért mert magát a gyereket akarták
márc. 4. 06:49
 10/49 anonim ***** válasza:
78%

Nincs gyereked, ugye? Fogsz ennél cifrábbakat is mondani.

Imádom ezt az álszent oldalt! Itt soha, senki, csúnyán se néz a gyerekére😂

(Mellesleg nem minősítés, hanem.a saját érzéseinek feltárása.)

márc. 4. 08:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!