Egy szülő mondhatja a 4 éves nem tud lenyugodni gyerekének, hogy elegem van belőled! ? Kicsit sajnálom a gyereket amikor hallom a konfliktust.
Figyelt kérdés
márc. 3. 18:22
1/49 anonim 

válasza:

válasza:El kell vinni a gyereket pszichológushoz, mert a hiperaktivitás kezelhető.
2/49 anonim 

válasza:

válasza:Szerintem az még nem olyan csúnya szóval szerintem mondhatja.
3/49 anonim 

válasza:

válasza:Nyilván a szülő úgy érti, hogy a viselkedéséből van elege, szóval mondhatja, igen.
4/49 anonim 

válasza:

válasza:De miért ne lehetne elege belőle?
A szülő valami gép hogy nem érezhet semmit?
Még olyan is van hogy magamból is elegem van.
Ha a szülő kap 15 perc pihit akkor kisimul az idegrendszere és megint bírja.
Gondolod hogy másnak soha sincs elege a gyerekéből ha az hisztizik, nyüzsög, nyűgös stb…? Attól még szereti.
5/49 anonim 

válasza:

válasza:Miért ne mondhatná. Nekem is voltak kicsi gyerekeim, és sosem hazudtoltam.meg magam előttük. Azt is megmondtam, ha elegem volt a viselkedésükből, meg azt is, hogy most pihenek, nem pedig takarítok. Szerintem jobb, ha már kiskorukban hozzászoknak ahhoz, hogy anya, apa is lehet fáradt, és nem csak a mosolygós arcukat látják. Véleményem szerint a házastársukkal is jobban bánnak majd.
6/49 anonim 

válasza:

válasza:Hát szerintem meg igenis egy jó nagy paraszt a szülő, ha ilyet mond egy kisgyereknek, aki még nem igazán tudja szabályozni korából és fejlettsegebol adódóan sem a viselkedését, sem az érzelmeit. Én is szülő vagyok, és ilyet soha, de soha nem mondtam/mondanék a gyerekemnek, mert nagyon mély sebeket hagyhatnak a szavak, a verbális bántalmazás. Melyebbeket, mint a fizikai bántalmazás. Próbára teszi az én idegrendszeremet is a gyerekem sokszor, dackorszakos, de hogy becsmereljem őt? Soha! Nem vagyok persze álszent, ritkán nálam is elszakad a cérna (tényleg ritkán szerencsére. Birka türelmem van hozzá), de ilyenkor a tettet minősítem, nem őt magát. Ez szerintem nagyon fontos!
7/49 anonim 

válasza:

válasza:Nem szabad az egész gyereket elutasító dolgot mondani, hiszen csak a viselkedése nem tetszik. Ebből a mondatból egy 4 éves könnyen érezheti úgy, hogy ő nem kell, nem szeretik.
Többet kell vele sétálni, játszani beszélgetni, játszóra vinni.
8/49 anonim 

válasza:

válasza:Miert ne mondhatná? Bakker egy 4 éves nagyon fárasztó tud lenni
9/49 anonim 

válasza:

válasza:Ilyen ez, ha csok meg mi egyebek miatt lett megcsinálva az a gyerek, nem azért mert magát a gyereket akarták
10/49 anonim 

válasza:

válasza:Nincs gyereked, ugye? Fogsz ennél cifrábbakat is mondani.
Imádom ezt az álszent oldalt! Itt soha, senki, csúnyán se néz a gyerekére😂
(Mellesleg nem minősítés, hanem.a saját érzéseinek feltárása.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!