Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy szülő mondhatja a 4 éves...

Egy szülő mondhatja a 4 éves nem tud lenyugodni gyerekének, hogy elegem van belőled! ? Kicsit sajnálom a gyereket amikor hallom a konfliktust.

Figyelt kérdés
márc. 3. 18:22
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
30 - Igen, ez a különbség.
márc. 4. 18:49
 32/51 anonim ***** válasza:
48%
Persze,hogy mondhatja. Ő is EMBER!
márc. 4. 19:20
 33/51 anonim ***** válasza:
62%
#13! Hú, de imádom ezt a pszicho maszlagot, amitől az ember azt képzeli magáról, hogy nagyon okos😂 Az enyémet nem lehet kizökkenteni a hisztiből. Ha nagyon belelovallja magát, elég határozott hangon mondom, elég, vagy most volt elég, vagy ilyesmit. Érdekes, rögtön abbamarad. Na, mit gondol szegény pára? A viselkedésére értem, vagy rá? Kezdjek már gyűjteni a pszichológusára?
márc. 4. 20:03
 34/51 anonim ***** válasza:
90%
Elvileg nem kéne ilyet mondani a gyereknek, pláne nem rendszeresen. Csakhogy a gyerek úgy van kitalálva, hogy folyamatosan feszegeti a határokat, és ez próbára teszi a szülők türelmét. A szülő is ember, a szülő is elfárad, tehetetlen és eszköztelen lesz. Ilyenkor kiszalad az ember száján ez-az. Ha te külső fülelő vagy, megkérdezheted az anyukát, hogy szüksège van-e valamiben segítségre, mert hallod hogy néha nagyon elfárad. Ezzel jelzed, hogy egy kicsit hangosan éli a családi életét, hallod hogy nehézsége van, de azt is jelzed hogy nem kell mindennel egyedül megbirkóznia.
márc. 5. 16:45
 35/51 anonim ***** válasza:
35%

“ A szülő is ember, a szülő is elfárad, tehetetlen és eszköztelen lesz.”

Nem, nem ettől vagy ember.

Ember pont attól vagy, hogy tudsz tudatos lenni. Az hogy eszköztelen vagy, mert a szüleid is azok voltak és nem tanultad meg, és mert a környezetedben kb mindenki az, attól még meg lehet tanulni, kaphatsz eszközöket a kezedbe. Legtöbben nem születünk úgy hogy ezeket tudjuk vagy megkapjuk, de lehet tenni érte, hogy ne az ösztönszintünk vigye el a cselekedeteinket, hanem legyenek tudatos eszközeink amikhez adott szituációkban tudunk nyúlni - még akkoris ha nem mindig jut eszünkbe vagy nem mindig alkalmazzuk tökéletesen, mert akkor is többet tanítunk a gyerekeinknek a konfliktus- és indulatkezelésről, mint a semmi, meg a kiabálás és a meggondolatlan szavak a másik fejéhez vagdosása.

márc. 5. 20:14
 36/51 anonim ***** válasza:
65%
#35 0/24/365? Mesélj még. Szerintem még egy zen kolostorba se találsz olyat,amit leírtal. És ha magadba nézel,te sem.
márc. 6. 08:36
 37/51 anonim ***** válasza:
0%

36: nem megy a szövegértés, ugye?

Pont arról írtam,hogy aki legalább törekszik rá, tanul, próbálja bővíteni az eszközparkját - még ha nem is megy mindig -, akkor már többet tett, mint az aki felteszi a kezét, hogy ő ettől ember. Mert nem, ember attól vagy, hogy tudatosan tudsz az ösztöneid ellenében cselekedni. Ha nem megy másképp,mert gyermekkorodban nem tanultad meg, akkoraz segít ha egyáltalán felismerés, hogy ez hiányosság és teszel érte felnőttként.

Aki ezt zenmesterségként értelmezi,az kiforgatja a mondandómat és két kézzel tartja el magától azt, hogy energiát tegyen valamibe, amiben fejlődnie kellene. Könnyebb azt mondani hogy én ilyen vagyok, mint változtatni. Viszont azt is tudni kell, hogy semmivel sem tudsz többet megtanítani (tetteiden keresztül meg pláne nem) a gyerekednek mint amit magad tudsz.

márc. 6. 08:46
 38/51 anonim ***** válasza:
65%
#37 nem vitatom veled,mert felesleges. Nem látod,hogy egy kiragadott mondatra írod ezt az egész litániádat. Anyuka vagy apuka száján kiszaladt egy ilyen mondat,és az okosak már egy egyből írják a hozzád hasonló suletlensegeket. Gratulálok hozzá. Edd is meg. Szebb napot!
márc. 6. 09:26
 39/51 anonim ***** válasza:
5%

Szóval a tudatosság a szülőségben sületlenség? Nem véletlen tart ott ez az ország ahol.

Máskülönben ahol nagyközönség előtt elhangzik ilyen, ott zárt ajtók mögött még cifrább is.

A gyerekek mentális egészsége a béka segge alatt van, de az a hülye aki jobban akarja csinálni. Ha ehhez gratuláltál csak megköszönni tudom. 😘

márc. 6. 09:34
 40/51 anonim ***** válasza:
#39! Ahogy te itt versenyezgetni akarsz a szülőségeddel, pont ugyanúgy versenyezteted a gyereked. Te azzal rombolod. Régóta tudjuk, hogy tökéletes anya nincs és nem is kell. Elég jó anya kell, az a válaszoló azt írta le, és valószínűleg ő az. Te viszont tökéletesnek KÉPZELED magad. Ez minden másnál károsabb. Ő lehet, hogy mond egy ilyen mondatot, de legalább felismeri, tudja, hogy nem kéne. Te meg azt se tudod, mit rontasz el, pedig, mint írtam, tökéletes anya nincs. Tehát...TE vagy károsabb a gyerek szempontjából.
márc. 6. 09:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!