Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan étkezik a 2 éves...

Hogyan étkezik a 2 éves gyermeketek?

Figyelt kérdés
Kifejtem. Kislányom 2 és fél éves, bölcsődés. A bölcsiben mindent megeszik és normális mennyiségben, itthon pedig pár kanál és állna is fel az asztaltól. Hétvégén van hogy 2 -3 kanállal eszik, lehet buta voltam de pár napja eszik rendesen itthon is de tv-vel. Ki jár hasonló cipőben a gyerekével? Próbáltam h nem kapcsolom be a tv-t leül, pár falat és kész.. Eleve nem egy vastag gyerek, az orvos nyúz a súlyával.. Legutobb fogyott is. Mit tegyek? Ne oktassatok ki.
tegnapelőtt 19:51
1 2
 1/20 anonim válasza:
23%
Szerezz dvd-n olyan műsorokat és filmeket, amiknek van értelme. Anno asszociális gyerekként a fél kiskoromat a tévé előtt töltöttem, mikor éppen nem rajzoltam, póniztam, vagy alkottam mást... Sokkal szórakoztatóbb volt azelőtt enni. Hátrányom nem lett belőle, nem lettem függője a technológiának, és már több mint 10 éve dísznek van az öreg tévé a falon.
tegnapelőtt 20:04
 2/20 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon egyszerü: ahogy a bölcsiben/ oviban!

Ha feláll az asztaltól, akkor befejezte az evést. Ha nem evett eleget, éhes marad, a következö étkezésnél majd eszik rendesen. Az intézményekben a gyerek nem állhat fel, de ha nem eszik, akkor éhen marad, nincs könyörgés.

A TV-s etetést meg felejtsd el nagyon gyorsan, mert ezzel nagyon sokat ártasz a gyereknek, megtanulja, hogy nem figyel az evésre, csak tölti magába, ami az emésztésének is árt, de késöbb ez vagy elhízáshoz vezet, vagy - ha rájön, hogy hízik - étkezési zavarokat, anorexiát okozhat.

tegnapelőtt 20:06
 3/20 anonim ***** válasza:
8%
Széklete van normálisan vagy szorulasa is szokott lenni?
tegnapelőtt 20:19
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
Én nem hallottam olyan intézményről, ahol éheztetnék a gyereket. :D
tegnapelőtt 21:17
 5/20 A kérdező kommentje:
Nincs szorulása, széklete van mindennap napi 1 vagy kettő, ahogy írtam fentebb a bölcsődébe eszik rendesen szó nélkül, mindig megeszi amit elé raknak, érdekes hogy itthon meg csak rágcsál mint egy kis egér.. Elhízni? Szeretném én ha hízna meg az orvos is. Nem vagyunk hízékonyak a családban, de azért ragadhatna rá pár deka mert fogyott legutóbb is..
tegnapelőtt 21:18
 6/20 A kérdező kommentje:
4 ezt mire érted?
tegnapelőtt 21:19
 7/20 anonim ***** válasza:
42%
A fogakkal mi a helyzet?Már kint van neki az összes?
tegnapelőtt 21:26
 8/20 anonim ***** válasza:
31%

A szívás csak az lesz, ha fordul a kocka és a bölcsiben nem fog majd enni, mert ott nincs tv.

Inkább próbáld meg alku helyzetbe hozni. Ha megeszi az ételt, utána kap jutalmat (nasi, matrica vagy kedvenc tevékenység).

tegnapelőtt 21:36
 9/20 anonim ***** válasza:
83%

Bölcsiben azért eszik a gyerek, mert eszik a többi is.

Én arra értettem, hogy nálunk nem hagyják éhen a gyereket, nem úgy, mint ahogy a 2-es izé leírta. Szerencsére nem gonosz dolgozók vannak a bölcsiben.

tegnapelőtt 21:39
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltál együtt enni vele?
tegnapelőtt 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!