Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A mai gyereknevelési szemlélet...

A mai gyereknevelési szemlélet minden szempontból kb. 1990,2000, vagy 2010-15 után elterjedt Magyaroszágon?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan milyen szemléletre gondolsz?
tegnap 00:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
És mi az a "minden szempont"?
tegnap 01:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknevelési trendek változnak. 15 év van a legidősebb és a legkisebb gyerekem között és tapasztalatom szerint nagyon sok minden más lett még azóta is. Ha érdekel a téma a gyermekpszichológia vagy fejlődéslélektan történetének tudsz utánaolvasni. Magyarországra nyugatról általában pár év késéssel jönnek be az újdonságok, de ugyanakkor a magyar helyzet más, mert más a szociális ellátó és az oktatási rendszer. HA meg konkrét dolog érdekel és tapasztalatok, akkor arra kérdezz rá, de az itteni egyes emberek véleménye, megélése még nem lesz egy reprezentatív minta persze.
tegnap 05:56
 4/8 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem inkább 2010-15. Előtte még viszonylag normálisak voltak az emberek.
tegnap 08:01
 5/8 anonim ***** válasza:
38%
Ma az a divat, hogy nem nevelünk. Mondjuk régen se nagyon tették, a szülők mentek dolgozni, a nagyszülő meg el volt a gyerekkel, rájuk hagyott mindent. Nem is tudom, hogy volt-e olyan kor, amikor valóbsn elterjedt volt a nevelés. Esetleg arisztokratáknál igen, de a kisembereknél csak felnőtt a gyerek, nem sok útravalót kapott a szüleitől.
tegnap 08:30
 6/8 anonim ***** válasza:
89%
Régen is voltak sz@r szülők, akik szeretet nélkül neveltek, meg ma is. Csak ma már sokan elítélik azt, aki szeretet nélkül neveli a gyerekét, régen talán kevésbé.
tegnap 09:29
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
5: komolyan érdekel, hogy aki leír egy ilyen mondatot: " Nem is tudom, hogy volt-e olyan kor, amikor valóbsn elterjedt volt a nevelés." az mit ért nevelés alatt?
tegnap 10:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez már megint a lakásovis "terttamas", "klarikkornel", "tiktuk" vagy mittom én most épp milyen néven fut.
tegnap 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!