Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire általános, hogy...

Mennyire általános, hogy gyerek mellett az anya nem tud rendesen dolgozni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok anyánál azt látom, hogy amíg gyerekeik vannak, nem tudnak 4 óránál többet dolgozni, részmunkaidőben nyomják (pl takarító, fodrász, körmös). A gyerek mellett 8 órában dolgozó ismerőseim vagy többdiplomásak és rugalmas munkaidőben/home officeban nyomják, vagy szerencsés helyzetben vannak (nem betegeskedő gyerek, munkahely és ovi/suli 5 percnyire, a férfi dolgozik rugalmas munkaidöben, vagy éppen a nagyszülők helyben vannak). A 8 órát dolgozók néha azt mondják, hogy semmire nincs idejük, és 4-6 órában dolgoznának, ha tehetnék.

ápr. 14. 18:30
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
81%
Hát amíg kicsi a gyerek, addig ez ilyen szerintem. Ősszel lesz 3 éves a kisfiam, most fogok majd visszamenni így dolgozni, 6 órában. Már most érzem, hogy még annyira sem lesz időnk semmire, mint most...nagyszülői segítség szó szerint nulla, férjem látástól mikulasig dolgozik. Szívás lesz a javából. 8 órába bele sem akarok gondolni egyelőre.
ápr. 14. 18:33
 2/29 anonim ***** válasza:
72%
9 éves a nagyobb gyerek, és az iskolai és külön délutáni foglalkozások miatt már fél 4-től elérhetőnek kell lennem számára, így tényleg leszűkül az elérhető állások köre.
ápr. 14. 18:41
 3/29 anonim ***** válasza:
38%
Ha kell vagy akarja,mindenki megoldja. Hanem kell vagy nem akarja, nem fog menni. Ennyi a titok.
ápr. 14. 18:51
 4/29 anonim ***** válasza:
93%

Barcsak dolgozhatnek 4-6 oraban, a penz se erdekelne, de a 8 ora az nagyon durva. Mondjuk nem vagyok diplomas es nem rugalmas a munkahelyem, home office nincs. Biztos ez a baj, de mar mindegy. 🤣 Egyebkent szeretem nagyon a munkamat, csak tenyleg nagyon keves idonk van hetkoznap egyutt a gyerekkel, hogy ezt meg rosszul elem meg azert.

Bar meg csak 3 honapja dolgozom ujra. Kesobb biztos jobban megszokom, passz.

ápr. 14. 18:51
 5/29 anonim ***** válasza:
84%

Az én ismerősi körömben szinte mindenki 8-9 órában dolgozik.

Én is 9-ben.

Viszont éppen ezért nem köktözünk ki agglóba, marad a lakótelep, mert itt 5 perc a suli és idővel önálló lehet.

ápr. 14. 18:52
 6/29 anonim ***** válasza:
74%

Cukrász vagyok(home office kilőve) , 6 órában tudok visszamenni. Reggel 5-6 órára jártam dolgozni, ebből lesz fél8-8 óra. Férjem is korán indul.

Ha esetleg váltanom kell és találok helyet a közelben, akkor lehet belőle 8 órás műszak is.

Hogyan fogom bírni, szeptembertől kiderül.

ápr. 14. 19:19
 7/29 anonim ***** válasza:
52%
Pedagógus vagyok és egyedülálló anya. Ideális lenne, már, ami az iskolai munkát illeti. De ez a hivatás valójában legalább napi 10 óra munkával jár. Biztos vagyok benne, hogy vagy munka, vagy a gyerek hiányt szenvedne, ha visszamennék. De eszem ágában sincs. 15 éve csak magántanárként dolgozom, iskolai munka nincs tervben. Jelenleg gyerek mellett tanítok 8-10 órát. Ősztől megy a gyerek bölcsibe. Az a terv, hogy marad napi max.2 óra tanítás, délelőttre meg keresek valami 4 órás munkát. Ennél többet biztos nem szeretnék iskolás koráig. Őszintén szólva még ezt is sokallom, szívem szerint 4 órában dolgoznék. Sőt, "nem is engednék" kisgyerekes anyáknak 8 órát. Persze, nem szó szerint, aki annyira akar, dolgozzon, de úgy oldanám meg, hogy ne érje meg. Nincs rendben, hogy kisgyerekes anyák azon parázzanak, nehogy megint az övé legyen az utolsó, vagy egyáltalán, ott legyenek még, ne az óvoda kapujában ácsorogjon az óvónővel. Nem is értem. Rengetegen dolgoznak fél 5-ig, ne adj Isten, 5-ig. Ők hogy érnek oda? Ha az apuka nem más munkaidőben dolgozik, akkor az a gyerek mindig ügyeletben van. Reggel is, délután is, sötétben jön-megy télen. Szívem szakadna meg. 3-4-5 éves gyerekeknek ennél jóval több minőségi időre van szüksége a szüleivel.
ápr. 14. 20:29
 8/29 anonim ***** válasza:
45%

Heti 8-10 órát dolgozom most, nem napi😂

ápr. 14. 20:31
 9/29 anonim ***** válasza:
91%

Míg bölcsis volt 2 evés korától), szerencsére home office munkám volt.

Ovi kezdéssel jelenléti munkám lett 8-16-ig. Így fél 8-ra vittem oviba, fél 5-re mentem érte.

Most is így van, 9 éves.

Meg lehet oldani a teljes munkaidőt. Bár nálunk apukám sokat tud segíteni. Ha beteg, ő van vele itthon.

ápr. 14. 20:31
 10/29 anonim ***** válasza:
77%
lånyom közėpsős/ nagycsoportos volt dolgoztam 10 óråt postán ,ott felmondtam,ės måshol dolgoztam részmunkaidőben,mikor iskolås 2. osztályos lett lányom akkor ujra postån csak egy lakohelyhez közeli postán dolgoztam ujra napi 10 stundent ,ės ott dolgoztam amig elnem költöztünk .
ápr. 14. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

A fizika tanárom szinte nem is tanít rendesen, mit lehet vele tenni?

Nyilván nem azt szeretném ha kirúgnák, mert tudom, hogy hatalmas a tanárhiány, ezért meg kell tartaniuk a legrosszabbakat is. Nos annyi a lényeg, hogy a fizika tanárommal előfordul, hogy nem jön be órát tartani,néha kimegy telefonálni és vissza se jön, majd csak a...

Mi a véleményetek arról, ha egy tanórán/előadáson a diákok/hallgatók folyamatosan zajonganak és nem lehet miattuk rendesen koncentrálni és rendesen...

Akinek nem inge, ne vegye magára! Valószínű, hogy ez csak egy kis hányadra jellemző, de már az is nagyon zavaró tud lenni. Aki egyetemre jár, azok közül miért nem mindenkinek teljesen világos, hogy legalább az órán rendesen viselkedünk? Bele se gondolnak ezek az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!