Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire általános, hogy...

Mennyire általános, hogy gyerek mellett az anya nem tud rendesen dolgozni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok anyánál azt látom, hogy amíg gyerekeik vannak, nem tudnak 4 óránál többet dolgozni, részmunkaidőben nyomják (pl takarító, fodrász, körmös). A gyerek mellett 8 órában dolgozó ismerőseim vagy többdiplomásak és rugalmas munkaidőben/home officeban nyomják, vagy szerencsés helyzetben vannak (nem betegeskedő gyerek, munkahely és ovi/suli 5 percnyire, a férfi dolgozik rugalmas munkaidöben, vagy éppen a nagyszülők helyben vannak). A 8 órát dolgozók néha azt mondják, hogy semmire nincs idejük, és 4-6 órában dolgoznának, ha tehetnék.

ápr. 14. 18:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
44%

8órában dolgozom, 2 kisgyerekem van. Amikor a kicsi betöltötte a 2-t, jöttem vissza dolgozni, 8órában. Férjem tök partner, simán letoljuk a napkat.

Reggel ő viszi oviba-suliba őket, így én fél4kor végzek szedem össze a gyerekeket és 4től miénk a világ. Mindenre is van időnk, nem érezzük, hogy sok.

ápr. 15. 08:43
 22/29 anonim ***** válasza:
80%

#17! Én egy árva szóval nem írtam, hogy nem élek álomvilágban! Mint látod, egyáltalán nem dolgoztam ki, mert azért nekem senki nem fizet😂 Tekintve, hogy nem vagyok olyan pozícióban, hogy bevezethessem, nem veszem el az időt a gyerekemtől azért, hogy elméleti lehetőségeken ötleteljek.

A bérfeszültség mondjuk egyáltalán nem érdekelne tekintve, hogy az ugyanolyan munkakörben dolgozó férfiak évtizedek óta többet keresnek, mint a nők, ezek szerint ez se zavar eléggé senkit. Attól, hogy rugalmas a munkarended, ugyanúgy nem tudsz többet foglalkozni a gyerekeddel, csak máskor.

ápr. 15. 08:49
 23/29 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk is rosszul működik. Sajnos az ovi elég rugalmasan kezeli a szülők munkahelyét és egyéb elfoglaltságait: tavaszi szünet előtt 2 nappal benyőgték, hogy a héten kedden nevelés nélküli munkanap. Nem értem, hogy sikerült ezt másfél hét szünet után rögtön berakni. Úgy hiányzott, mint mókusnak az erdőtűz, mert nagyon sok dolgom lett volna, amit a héten már nem tudok pótolni. Itt vagyunk április közepén, de még fingjuk sincs, mikor lesz az anyák napi ünnepség úgy, hogy tavaly is sikerült egy átlag csütörtök délelőttre berakni. Nekem fontos lenne, hogy időben jelezzenek, fogorvos vagyok előjegyzéssel, egy dolog mindenkit lemondogatni és horribilis plusz munka újra szervezni a betegeket, pláne akinek folytatásos a kezelése es nem ér rá majd 2 hónap múlva találkozni, amikorra legközelebb van szabad kapacitás. Nem kis bosszúság, plusz munka ez többünknek, pusztán azért, mert nem tudnak mondjuk 1 hónapra előre tervezni. Ha 4:10-re érek oda a kisfiamért, már alig van ott pár gyerek, nem akarnám annak kitenni, hogy ő az utolsó, de nem életszerű 4-re odaérni, kivéve ha az egyik szülő 8 órás munkája elkezdődik már 7-kor, pláne 6-kor, ha nem helyben dolgozik (és mivel ez egy kisváros limitált lehetőségekkel, a többség ingázik). Egyszerűen arra vannak berendezkedve, hogy anyuka vagy nem dolgozik, vagy vmilyen nagyon részmunkaidős, nagyon rugalmas vmit csinál, ezzel kompatibilis a mi ovink, 2 klasszikus 8 órás munkarendű szülő csak állandóan elérhető nagyszülôvel tudja ezt működtetni.
ápr. 15. 13:00
 24/29 anonim ***** válasza:
39%
Azért az érdekes, hogy millió egyedülálló anya simán meg tudja ezt oldani
ápr. 15. 13:02
 25/29 anonim ***** válasza:
32%

21 vagyok. Kíváncsi lennék a lepontozásom okára :D

Hogy mi meg tudjuk oldani?

ápr. 15. 13:43
 26/29 anonim ***** válasza:
36%

25

Igen, azért pontoznak le, ahogy engem is lenyomtak, mert azt mertem írni, higy aki akarja és/vagy kell, az megoldja.

ápr. 15. 13:47
 27/29 anonim ***** válasza:
85%
Meg lehet oldani, ha meg kell, de egy folyamatos szervezés és rohanás az életem. Ha már negyedórás csúszásba kerülök, nagyon nehéz behozni. Szívesen mennék én is 6 órába, de akkor nem keresnék annyit hogy megéljünk rendesen. 8 órában dolgozom, a lakás-ovu-munkahely-ovi-lakás utazási időm naponta közel 2 óra. Napi 8,5 órat dolgozom, így igen, én vagyok az aki reggel korán már ügyeletbe adja a gyereket és utolsóként hozza el, és magamra sosincs időm, komolyabb kihívas ha már valami program miatt 4re érte kell menni. Ez van.
ápr. 16. 06:20
 28/29 anonim ***** válasza:
78%

Azért azt tisztázzuk, hogy “megoldani” is nagyon sokféleképpen lehet. Pl anyósom is megoldotta: a gyerekeket hétköznap 100%-ban a nagyszülők intézték, adott időszakban ott is laktak a gyerekek hétköznap. Soha egy anyák napjára, egy szülőire, egy családi napra nem ment el, nem is tudott róluk, csak mikor hétvégén mesélte a gyerek. De megoldotta. Megoldják a kisfiam csoportjában is azok a szülők, ahol a gyerek fixen hiányzik heti 1-2 napot, mert “nem tudják behozni”, amúgy az 5, hamarosan 6 éves gyereknek egy mondatát nem lehet érteni, olyan szinten beszédhibás, nincs egy hang se, amit jól ejtene ki, de nem viszik szakemberhez, mert őket ez nem zavarja. Maximum lesz ugyanolyan szalagmunkás, mint a szülei, ott nem zavaró, ha értelmes szavak helyett csak mekegni, makogni tud. Ezek az emberek is mind mind leírhatják ide, hogy ha nekik megy, másnak is.

Mi is meg tudjuk oldani, de ahogy fentebb, a 23-mas válaszomban írtam, nagyon nehezen. Nem vagyok kisegítve, ha valaki beírja opciónak, hogy HO, mivel egyelőre fogat húzni nem tudok online. Ahogy az asszisztensnő sem tud helyettem dolgozni, magyarul ha én nem vagyok, azt a munkanapot egy az egyben át kell rakni vhová. Biztos vagyok benne, hogy itt se esne jól senkinek, ha a 2 hónapja kért időpontját (mert sajnos/nem sajnos, ennyi a várólista, aki hozzák ragaszkodik) 1 héttel korábban lemondanám, kövi lehetőség megint csak 2 hónap múlva, mert anyák napja van az oviban, amit most nyögtek be, hiába kérdeztem többször, hogy van-e már elképzelés, és amit “praktikusan” beraktak csütörtök délelőttre , véletlenül sem péntekre akkor már, amikor eleve sokan csonka napot dolgoznak. Én járatom a kisfiam tornára, az oviban sajnos nincs, nekem viszont fontos, hogy ne lúdtalppal, meg helytelen tartással élje le az életét, mint sokan, akik ugye szintén “megoldották”. Közben a család többi tagja is ott van ugye a történetben, mert az élet nem csak munkából és gyerekből áll, és most nem “énidőre” gondolok, hanem annyi mozgásra, ami az alap egészségmegőrzéshez kell, esetleg orvoshoz járás megelőzés címszóval, otthoni teendők.

ápr. 16. 10:31
 29/29 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen egyetértek veled, #28. Mióta szülő vagyok, a legutálatosabb mondat, amit ha meghallok, égnek áll a hajam: "meg kell oldani"

És ez a gyerek növekedésével egyre rosszabb, általános iskola, felső tagozaton egy egész évben 16 hét szünet van összesen! Ami akárhogy számolom 80 munkanap. Nagyszülői/rokoni segítség nélkül megoldhatatlan. De mégis megoldjuk, egyszer nem oldanánk meg, mi lenne? Mindenki megoldja valahogy, hiszen bezárt intézménybe nem vihetik be a gyereket. Kvázi a probléma meg van oldva. De mi lenne, ha nem oldanánk meg?

ápr. 17. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

A fizika tanárom szinte nem is tanít rendesen, mit lehet vele tenni?

Nyilván nem azt szeretném ha kirúgnák, mert tudom, hogy hatalmas a tanárhiány, ezért meg kell tartaniuk a legrosszabbakat is. Nos annyi a lényeg, hogy a fizika tanárommal előfordul, hogy nem jön be órát tartani,néha kimegy telefonálni és vissza se jön, majd csak a...

Mi a véleményetek arról, ha egy tanórán/előadáson a diákok/hallgatók folyamatosan zajonganak és nem lehet miattuk rendesen koncentrálni és rendesen...

Akinek nem inge, ne vegye magára! Valószínű, hogy ez csak egy kis hányadra jellemző, de már az is nagyon zavaró tud lenni. Aki egyetemre jár, azok közül miért nem mindenkinek teljesen világos, hogy legalább az órán rendesen viselkedünk? Bele se gondolnak ezek az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!