Mégis mit rontottam el?
2 gyerekünk van.
7 éves a fiunk, 4 a lányunk.
Kezdem az elején. Engem nevelőapám hülyére vert gyerekkoromban. Még azért is kaptam, amihez közöm nem volt.
Sokáig emiatt gyereket se akartam, mert nen akartam ezt a példát továbbvinni. De aztán jött az érzés, kettő is lett. Imádom őket.
Viszont a rossz gyerekkorból adódóan, a nevelésem átesett a ló túloldalára.
Ott tartunk, kérek valamit, 3x kérem, negyedikre ordítok, majd 5.re megcsinálom inkább én, mert csak felidegesít a dolog.
Eljutottunk oda, hogy egy házicseléd lettem. Nem képesek semmit megcsinálni. Bármit kérek, meg se hallják.
Fiam elsős. Nála egyre jobban magatartási problémák vannak. Visszabeszél, nem fogad szót, nem csinálja a feladatait.
Hiába papolok, megígér fűt fát, majd egyik fülén be, a másikon ki.
Lányom alapból önfejű. Hiába kérek bárnit, az ellenkezőjét csinálja. Visszabeszél, sokszor kezelhetetlen.
Elrontottam...
Még kicsik, most szeretném helyrehozni, míg nem késő.
Nem szeretném, hogy elveszítsem a kontrollt, hogy a fejemre nőljenek..
De hogy? Nem tudom hogy kellene nekikezdeni

válasza:Könnyebb ezt mondani, mint betartani.
Egy alsós gyerek hibáiért nem a gyereket veszik elő, hanem a szülőt.
Nincs felszerelés? Felhívjak az anyját.
Koszos ruhában megy iskolába, mert nem pakolt be a szennyestartóba és nincs tiszta?
Hívják a gyámügyet és rászáll a családra mindenki.
Ezekkel egyszerűen nem lehet keménykedni egy ekkora gyerekkel.
Csak olyannal, aminek nincs kifelé látszatja, de ilyet nehéz találni.
Szerencsés, ha például szeretik az édességet, mert azt meg lehet vonni.
Vagy ha van képernyőidő, akkor azzal büntetni.
Ha pl: hétvégén csak akkor mehetnek ki játszani, ha együttműködnek. Ilyenekben gondolkodj miközben próbálod visszaszorítani a körbeugrálásukat.

válasza:Nem is a bepakolás, vagy házi hiány a baj a suliban.
Visszabeszél a tanárnőnek. A feladatokat nem csinálja, elkalandozik, játszik tanulás helyett. Emellett iszonyú csúnyán beszél.
A jegyei már nost romlanak.

válasza:Ha ez megnyugtat engem nem vertek halálra, mégis sokszor süket a fiam. Mondjunk ő már kamasz.
Legyél következetes, szankcionálj. Majd játszol ha elpakoltál, majd nézheted a mesét ha felöltöztél. Szabadidő ha tanultál. Nem kell kiabálni se türelmetlennek lenni, előbb-utóbb megadja magát, nyilván nem elsőre.
Még helyrehozható.

válasza:

válasza:15!
Már nagyon régen nincs. Pedagógiai Szakszolgálat van.

válasza:"szétszórt ruhák, játékok"
KÉTSZER szólsz, ha nem teszik, összeszeded, egy zsákba teszed és elrakod. (Természetesen nem kell kidobni, legaláb is azt, aminek van értelme, de ne tudják elöszedni)
Hidd el, a tényleg eltünnek a cuccaik, akkor egy idö múlva észbekapnak.
Ha iskolai dolgokat nem csinál meg, nem pakol be a táskába, stb, akkor nem csinálod meg helyette, ha rossz jegyet kap, majd rájön, hogy ez azért neki sem túl jó.

válasza:Ugyanezt írtam én is. Egy két feketepont vagy egyes miatt NEM hívják a gyámhatóságot rögtön.
Ha eltűnik a kedvenc ruhája, akkor sem.
Következetesnek kellene lenni.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha 2006-ban hagyta volna nyerni a Fideszt, akkor a Fidesznek kellett volna kezelnie a 2008-as válságot, amit annyira se tudott volna kezelni, mint Bajnai. Bezuhant volna a Fidesz támogatottsága, 2010-ben veszítettek volna, Orbán megőrül és zárt osztályra kerül, az LMP...
3 hete szültem. Eddig minden tökéletes volt. Első gyerekkel igencsak megjartam, fejtem ezert rengeteg tej termelődött es heti szinten az ügyeleten voltam gyulladassal és lázzal. Most kizárólag, azt se napi szinten, csak akkor es annyit fejet, ha iszonyúan feszül és max...
Úton-útfélen azt lehet hallani, hogy a férfiak nem szeretik, ha elnyomják őket, nekik az kell, hogy egy nő felnézzem rájuk, a "fényüket" ne vegyék el. Úgy érzem meghagytam neki a "fényt", ha problémám volt, azt nyugodtan közöltem vele, elmondtam, hogy most így érzek,...
Tehát adott volt egy cső ami beérkezik a házba, ami egy 32-es kpe cső, amit A rendszer készítői leszűkítettek felesre és az ahol a ház rendszerére lehet csatlakozni, az a cső pedig 25-ös! Ez egy öt rétegű szigetelt műanyag cső! Én eközött a két cső között oldottam meg...
Békemenetelt nem is egyszer, milliárdokból nemzeti konzultált, ruszkipuszizott Putyinnal többször alul-felül, Sorosozik Gyurcsányozik, még a CEU-t is kiűzte és mégis akkor miért lehet mindez. Migánsozik is eleget, rezsit is csökkentett és emelt. A háborúért békét kiált...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!