Mégis mit rontottam el?
2 gyerekünk van.
7 éves a fiunk, 4 a lányunk.
Kezdem az elején. Engem nevelőapám hülyére vert gyerekkoromban. Még azért is kaptam, amihez közöm nem volt.
Sokáig emiatt gyereket se akartam, mert nen akartam ezt a példát továbbvinni. De aztán jött az érzés, kettő is lett. Imádom őket.
Viszont a rossz gyerekkorból adódóan, a nevelésem átesett a ló túloldalára.
Ott tartunk, kérek valamit, 3x kérem, negyedikre ordítok, majd 5.re megcsinálom inkább én, mert csak felidegesít a dolog.
Eljutottunk oda, hogy egy házicseléd lettem. Nem képesek semmit megcsinálni. Bármit kérek, meg se hallják.
Fiam elsős. Nála egyre jobban magatartási problémák vannak. Visszabeszél, nem fogad szót, nem csinálja a feladatait.
Hiába papolok, megígér fűt fát, majd egyik fülén be, a másikon ki.
Lányom alapból önfejű. Hiába kérek bárnit, az ellenkezőjét csinálja. Visszabeszél, sokszor kezelhetetlen.
Elrontottam...
Még kicsik, most szeretném helyrehozni, míg nem késő.
Nem szeretném, hogy elveszítsem a kontrollt, hogy a fejemre nőljenek..
De hogy? Nem tudom hogy kellene nekikezdeni

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A leírásod alapján nincs semmi következmény. Csak szólsz 15ször, és aztán megcsinálod.
Akkor minek csináljak meg, ha tudják, hogy majd a hülye anyjuk megcsinálja, ha megunta a szólongatást?
Kiskortól kezdve arra kell szoktatni őket, hogy vannak következményei a dolgoknak. Ha nem csinálnak meg bizonyos dolgokat, nincs mese, édesség, barátozás, bármi.
De ezt nem 7-8 évesen kell elkezdeni

válasza:Ez nem ennyi, hogy nem csinálják just se pakolsz össze. Ez ennél sokkal összetettebb. Nincs kapcsolatod a gyerekeiddel, nekik nincs érzelmi biztonságuk. Ezt így nem lehet, és hiába írok valamit ami nálunk működik, nem ugyanazok az alapok.
Családterápia, neked pszichológus kéne, illetve egy jó szülő-gyerek konzulens (pl. pozitív fegyelmezés vagy erőszakmentes kommunikáció témában).
Egy gyk-s poszttól semmi nem fog változni illetve egy gyk-s posztban le se lehet írni. Mert önmagában az hogy nem csinálod innentől meg helyettük nem megoldás és még ronthat is a helyzeten.

válasza:25 vagyok: aki lepontozott annak üzenem, hogy lehet erőből nevelni, de nem az a normális kapcsolat alapja. Meg lehet nézni milyen a szülő-gyerek kapcsolat nagyobb korban, ahol erőből csináltak mindent.
Nem, mielőtt valaki szándékosan félreérti, nem azt mondom, hogy rájuk kell hagyni, meg nem kellenek határok, de ez a "majd én megmutatom, beleállok, én vagyok az anyjuk" nevelés nem működik hosszútávon. Illetve persze kinek mi a cél...
25!
Én pl azért pontoztalak le, mert totál nincs igazad abban, hogy nincs kapcsolatom a gyerekeimmel, nincs érzelmi biztonságuk. Ezt mégis honnan veszed? onnan, hogy nem pakolják el a ruháikat? ha ennyiből ilyen következtetést tudsz levonni, te profi vagy....
Egyből rohanjunk ilyen olyan amolyan terápiára, költsünk rá vagyonokat.
Ahelyett, hogy megpróbálnánk esetleg otthon rendezni. Amihez itt jó tanácsokat is kaptam. Mert te tudod, hogy ez egyáltalán nem fog működni.

válasza:Jól írják, mások is így csinálják, legyenek következmények.
Nálunk pl addig nincs mese, amíg át nem öltöznek. Addig nincs édesség, amíg nem esznek valami (számomra) rendeset. Ha nem csinálja meg amit kérek, akkor én sem csinálom meg amit kér. Pl addig nem indulunk a játszótérre|mamához|fagyizni|stbHelyettesítsBe amíg nincs rend.

válasza:

válasza:27: nem, nem abból, hogy nem pakolják el a ruháikat, hanem hogy állandó ordibálás megy otthon, hogy állandóan visszabeszél, felesel, magatartás problémái vannak. Fenyegetőzöl, hogy kidobod a játékaikat, majd elteszed őket, ergo nem tartod be azt, amit ígérsz. Ez a környezet ne haragudj, de nem az érzelmi biztonságot erősíti egy gyerekben. Ugyanis az érzelmi biztonságot nem csak az adja, hogy anya megölel és elmondja mennyire szeret.
De engem nem érdekel, csinálja mindenki ahogy jónak gondolja. Nyomd le a torkukon, legyél következetes (mert csak ezen múlik :D) és nézzük meg a végeredményt 10 év múlva.
Ez az erőből tekintélyelvűség ugyanúgy kapcsolatromboló.
29: De a legtöbb ember nem látott mást, nem is ismer mást, így nem is tud másfelé menni. Ezzel én nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. Max annyit hogy elmondom bizonyos helyeken, hogy mi hogy csináltuk - de az nem egy egybekezdéses poszt. Mivel én tudok hatni a gyerekemre, nincs az iskolában vele magatartásbeli probléma, és van feladattudata (és nem, nem szobanövény, és igencsak erős akaratú), így megengedem magamnak, hogy elhigyjem, hogy eddig nem csináltuk rosszul (amit mind az óvónők anno, mind a pedagógusok visszaigazoltak eddig). De biztos szembe megyek az autópályán :D
Kapcsolódó kérdések:
Ha 2006-ban hagyta volna nyerni a Fideszt, akkor a Fidesznek kellett volna kezelnie a 2008-as válságot, amit annyira se tudott volna kezelni, mint Bajnai. Bezuhant volna a Fidesz támogatottsága, 2010-ben veszítettek volna, Orbán megőrül és zárt osztályra kerül, az LMP...
3 hete szültem. Eddig minden tökéletes volt. Első gyerekkel igencsak megjartam, fejtem ezert rengeteg tej termelődött es heti szinten az ügyeleten voltam gyulladassal és lázzal. Most kizárólag, azt se napi szinten, csak akkor es annyit fejet, ha iszonyúan feszül és max...
Úton-útfélen azt lehet hallani, hogy a férfiak nem szeretik, ha elnyomják őket, nekik az kell, hogy egy nő felnézzem rájuk, a "fényüket" ne vegyék el. Úgy érzem meghagytam neki a "fényt", ha problémám volt, azt nyugodtan közöltem vele, elmondtam, hogy most így érzek,...
Tehát adott volt egy cső ami beérkezik a házba, ami egy 32-es kpe cső, amit A rendszer készítői leszűkítettek felesre és az ahol a ház rendszerére lehet csatlakozni, az a cső pedig 25-ös! Ez egy öt rétegű szigetelt műanyag cső! Én eközött a két cső között oldottam meg...
Békemenetelt nem is egyszer, milliárdokból nemzeti konzultált, ruszkipuszizott Putyinnal többször alul-felül, Sorosozik Gyurcsányozik, még a CEU-t is kiűzte és mégis akkor miért lehet mindez. Migánsozik is eleget, rezsit is csökkentett és emelt. A háborúért békét kiált...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!