Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 éves kislányom gyönyörűen...

7 éves kislányom gyönyörűen rajzol, de a suliban nem akarja folytatni a művészetis szakkört, mert "megmondják neki mit csináljon".. mit tegyek, hogy megértse hogy így fog fejlődni?

Figyelt kérdés
Elsős, de úgy rajzol mint egy negyedikes. Itthon is, másoknál is nonstop papír és ceruza van a kezében, imádja. Nagyon jó a suli is és benne a művészetis program. Idén 4 rajzpályázatra rajzolt, mindegyiken benne volt az első 5-ben, egyszer első is lett. Ez a művészetis szakkör heti egyszer van a suliban. Nyafog, hogy ki akar iratkozni, de csak azért mert a tanár azt mondta neki, hogy ne hagyjon ki üres részeket színezés közben. De konkrétan csak ennyi a baja... hiába magyarázom, hogy azért mert ő a tanár és az a dolga, hogy tanítson, hogy csak segíteni akar, hogy ügyesebb legyen, kár lenne feladni ilyen hamar.. ha túlterhelt lenne megérteném persze, de ő (még)nem az. Hála az égnek idáig mindenből kitűnő anélkül, hogy meg kellene erőltetnie magát. Még csak azt sem mondhatja, hogy azért nem akarja, mert a barátai nincsenek ott, mert az összes közeli barátja is ugyanúgy részt vesz a foglalkozáson és a tanár is figyelembe veszi azt, hogy milyen szinten van az adott gyerek, nem pedig ugyanazt csinálják mind.
máj. 5. 12:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
73%

Ha csak magában,magának rajzol otthon,akkor is fejlődik,gyakorol,ügyesedik.Ne kényszerítsd olyanra járni, amit nem akar.

Ígyis-úgyis otthon is fejlődik,ha otthon rajzolgat.

Kompromisszum:Ha már mindenképpen erőltetni akarod, de nem kéne: ezt a hónapot még járja végig, ezt ha kéred tőle,és utána befejezheti.

Nemsoká már amúgyis vége a sulinak, jövőre már semmiképp ne kényszerítsd járni-most se kéne- majd ő mondja magától,ha újra járni akar.

máj. 5. 16:43
 12/31 anonim ***** válasza:
80%

*amugy lehet az is egyedi új stílus,ha valamit kihagy .

Énnekem agyagozáskor kontárkodtak bele egyszer a művembe, engem is zavart. :) Összegyúrtam újra,és full új dologba kezdtem. :) Engedély nélkül belenyúlt a szakköri tanár a művembe. Amit változtatott rajta (malacfejet akartam csinálni abból az agyaggömbből, nem tudtam,hogy néz ki, ő belekontárkodott, és tényleg úgy jobban hasonlított,de az már nem az én művem volt, így zavart, így újat kezdtem, végén(?) foglalkozásnak kérdezte hol a malac, mondtam az tönkrement. Meee amit odavittem, az tök más lett végül, talán madár. de ugyanabból az agyagbol újragyúrva,amibe ő belekontárkodott.

máj. 5. 16:49
 13/31 anonim ***** válasza:
80%
*kivette a kezemből jó szándékúan hogy 'majd segít'-gondóta. :) Nem engedtem meg,és nem kértem,hogy bármit módosítson rajta, csak kivette a kezemből.
máj. 5. 16:51
 14/31 anonim ***** válasza:
20%

Művészeti sulit végeztem, maradt is az életemben. Nem,az otthon rajzolás nem hoz nagy fejlődést, csak rossz berögződéseket. Később is meg fogják mondani mit és hogy kell csinálni, csak még keményebben. Olyan,mint a sport. Az alapokat,az alázatot meg kell tanulni, aztán lehet szárnyalni önállóan, később.De nem egy álom pálya,a szabadúszók hamar kipottyannak.

Viszont ha tényleg annyira tehetséges, újra lehet próbálni a szakkört egy-két év múlva is,be fogja érni a kortársait simán.

De én még nem adnám fel,ha úgy látnám,hogy ez nem nagy akadály megugrani. Tanítani meg a tanár dolga,többek között a tanóra dinamikáját, feladatait is,ezt meg mondjunk neki kéne megugrani.

máj. 5. 17:34
 15/31 anonim ***** válasza:
1%

Abba ne hagyja! Vidd másikra, ha akarod, de abba ne hagyjátok!

Szerintem ez büszkeségi kérdés nála és ki fogja nőni, ha nem engedsz neki, hogy tanárnak dirigáljon.. otthon alkosson ahogy akar, az órán csinálja, amit a tanár mond, hiszen többet tud nála, próbáljon ellesni dolgokat és építse be a tudást, azt tudja csak továbbfejleszteni, amit megtanult! Nem, nem maguktól fejlődnek, hanem tanulnak..! Nézzen videókat is tippekkel, ha a saját döntésének érzi, jobban fogja követni, de lesznek itt még gondot, mert a gyereked okos és tudja magáról, hogy ügyes, akkor meg miért követné, amit más mond?:) a tehetséges gyerekek nagyon egósok, van is mire, de kell egy határ. Én most azt csináltam, hogyha dönteni akar valami mellett akkor döntsön, csináljuk egy hónapig, az ő döntése, nem hagyhatja abba, kiabálok is vele, ha kell, vállalta. A hónap végén mikor épp nem volt berágva megkérdeztem, hogy akarja-e folytatni, nyilván akarta, de megint az első nemtetszik valaminék ment a hiszti, hogy abbahagyná.. de ezek csak fellángolások, ha lehiggad,sikere van, akkor folytatná.. szerintem nálatok is ez van, mondd neki, hogy volt lehetősége, tanulhat, de ha nem akarja, akkor nincs több rajzolás otthon se, keressen másik hobbit, mert valamit csinálni kell! Ezek után mutasd meg milyen szépet alkot a tanára;) Nem fog lemondani a rajzolásról az tuti, nem engedünk gyerekhisztinek apróságért és nem, nem utálják meg. Várd meg, amíg lehiggad, vagy tedd képbe te, mert a tanárának nincs tekintélye a szemében, gyermeked pedig nagyon tudja, hogy ő ebben rohadt jó és azt hiszi jobb a tanárnál is..

máj. 5. 17:48
 16/31 anonim ***** válasza:
88%

a lányom 15 éves és mindig kihagy részeket :D

egyszerűen neki úgy tetszik ha nincs teljesen telerajzolva színezve egy rajz, mintha kiragadott volna egy részletet egy komplex rajzból - neki ez a stílus

amúgy baromi jól rajzol és én sem erőltetem a szakkört - megmaradt hobbinak mert ö cukrász akart lenni

máj. 5. 17:48
 17/31 anonim ***** válasza:
12%

16, de 15 éves, még ha járna is szakkörre,az még csak "úgy tetszik",az még nem kiforrott stílus. Az majd később lesz, hova még ennyi idősen:)

Ne hagyja abba én is azt mondom.

máj. 5. 18:29
 18/31 anonim ***** válasza:
83%
nem kell erőltetni hogy jårjon ha nem akkar . ez egy kreativ hobby ės könnyen elveheted vėgkėpp a kedvėt töle.
máj. 6. 06:41
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

A rajzolást ne hagyja abba, a szakkört igen, ha abszolút nem érzi ott jól magát - és ha a tanár ilyen szinten beleszól abba, amit csinál, érthetö is.

Ha valami technikai dologról lenne szó - hogyan fogja a ceruzát, vagy hasonló - akkor jogos lenne a tanár hozzászólása, de az, hogy a ép melyik részét mennyire szinezi vagy sem, az mindig a rajzoló döntése.

Ha most erölteted, legkésöbb pár év múlva teljesen abbahagyja a rajzolást, egy életre megutálja a tanár miatt. Ha most kiléphet a szakkörböl, tovább fog rajzolni és egy idö után keres olyan szakkölrt/csoportot, ahol kretívan lesz fejlesztve, illetve ahol megfelelö segítséget kap, ha valami nehézsége van.

máj. 6. 07:26
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

Tehetséges gyerek, ki a fene hívja ezt hobbinak? Ha matek lenne, akkor is azt mondanàtok neki, hogy ne tanuljon másik módszert, hiszen egy bevált?

A gyerek, ha tehetséges és élvezi, akkor ez nem csak hobbi. A hobbi a kevésbé tehetségeseké, akik inkább élvezik, de neki ez simán lehet egy életpálya, kiteljesedés, megélhetés, munka is! Hàt nem lenne szuper, ha a gyereked abból élhetne, amit igazán élvez és tehetséges benne? A legtöbb jól rajzoló gyerek anyja/apja művészeti ágon mozog és tanítgatja a gyerekét(vagy beadja tanárhoz), ahogy nyilván a jó matekossal is foglalkoznak, megveszik a szakkönyveket, magyaráznak neki, esetleg tanárt fogadnak. Mégsem mondja senki a matekból 3 osztállyal előrébb járó gyereknek, hogy ez csak hobbi, mert az evidens, hogy matekból meg lehet élni. Szuper rajztehetségből is, ha fejlesztve van, meg lehet élni, külön egyetemük van, ha pedig később a digitális irányt választja kegyetlen sokat kereshet, de tanuljon! És ezeket tanulni kell, hogyan árnyékold, hol csillan a fény, színek komplementere, térábrázolás, mikor mit milyen szögben húzz, hol kezdj neki.., nem elég, hogy csak nézed, ilyet a teljesen tudatlanok mondanak csak. Biztos van egy tehetséges(de nem gondozott tehetséges) gyereked, aki tök oké, ha cukrász akar lenni, de lehetett volna más is, ha a tehetsége gondozva lett volna, fejleszthette volna. Nyilván az évek alatt fejlődik magától valamennyit, biztos nézett pár shortot hogy mit hogy kell, de ezt rendesen tanítják. Mondjuk nem valami béna sulis szakkörön, hanem amiban, rajziskolában, de a szakkör is jobb a semminél! Szóval ja, ne hagyja abba, amiben jó, mert a tehetségek ugyan születnek, de kiemelkedni csak kitartással, szorgalommal, tanulni vágyással lehet itt is.

máj. 6. 08:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

7 éves kislánynak karácsonyi ajándék ötlet?

Tudnátok ötleteket adni?1.-osztályos

Kisfiam hamarosan 7 éves lesz, autista. 4-5 éves kora között volt csak agresszív. Később még lehet megint?

Mert annyi szörnyűséget olvasni. Békés környezetben, szerető családban él. Mi a tapasztalat?

Miert hezitalnak segiteni az emberek? Parkban felborult egy kb 7 eves gyerek a biciklijevel aztan ki se tudott kerulni a bicaj alol. Baratnom meg en...

Egy kicsit odebb egy masik csalad egy kutyaval meg se mozdultak. Pedig a gyereknek verzett a laba meg a szaja is meg sirt es segitsegert kialtott.

Mi lehet a gond egy 7 éves gyerek életében?

A húgomról van szó. 7 éves, első osztályos, idén fejezi az első osztályt, és mióta kis iskolás lett nagyon megváltozott. Agresszív, hisztis, ha valami nem úgy történik vagy alakul akkor sír, dobálja magát hisztizik. Először a szülei nem reagálták túl be tudták...

Mennyire kisgyerek egy 7 éves?

Még mindig csak Bogyó és Babócát olvassunk? Még mindig csak gyerekzenéket hallgasson? Még ennyi év után is ugyanazokat a rövid meséket nézze, amelyek már mindenkinek a könyökén jönnek ki? Nem nézhet meg egy normális Disney mesét? Még mindig 'virtuális autista' lesz, ha...

A fiam pár nap múlva lesz 7 éves. Milyen ajándékot vegyek neki, amikor mindene megvan?

Mutattam neki vagy 20 játékot, de mindegyikre húzta a száját, mikor pedig megkérdeztem, mit szeretne, azt mondta, nem tudja. Ebből gondolom, hogy mindene megvan, de azért azt sem akarom, hogy ne kapjon semmit. Arra gondoltam, hogy édességet veszek neki, mikor...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!