Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aggódom . Szerintetek is...

Aggódom . Szerintetek is kevés a kisfiam súlya és magassága ?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 éves és 11,5kg és 87 cm. Mindehol olvasom meg látom hogy a velünk egykorú gyerekek sokkal nagyobbak és kicsit aggaszt . Az igazság az , hogy soha nem volt egy nagy evő, vannak periódusok amikor sokat eszik és nem válogat de van olyan hogy 1-2 hétig csak csipeget. Egyébként nagyon okos , aktív és folyékonyan beszél már viszont most egy hete megint nagyon nagyon rosszul eszik . Voltunk vele nemrég vérvételen is mivel tejet másfél éves kora óta nem fogyaszt és ki szerettük volna zárni az esetleges kalcium hiányt vagy egyebet de minden rendben volt vele és csak vitamint adott az orvos hogy jobban egyen dehát így is csak akkor eszik ha éppen úgy van kedve. Édességet nagyon ritkán kap szóval ezzel nem lakik jól hogy amiatt ne egyen . Szerintetek ?

jún. 3. 15:15
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
75%

Elöször is, ne hidd el, amiket olvasol!

Másodszor kérdés, te meg a párod milyen alkatúak és milyen magasak vagytok?

Harmadszor mit mond a gyerekorvos?

Egyébként ha erölteted, hogy "jobban egyen", az a legjobb módszer arra, hogy megutálja az evést! Sok gyerek eleve kis étvágyú, másrészt egy ekkora gyerekgyomra kb, akkora, mint a saját ökle! Erre gondolj, egy ekkorka gyomorban nem fér sok minden, nem is kell.

(Egyébként meg egyáltalán nem létszükséglet a tej-tejtermékek fogyasztásan, semmi olyan nincs bennük, ami másban nem fordul elö)

jún. 3. 15:28
 2/30 A kérdező kommentje:

Nem erőltetem sosem , kínálom naponta többször de ha nem kér akkor ennyi , nem tudom meg tömni .

A gyerekorvos is mondta , hogy lehetne kicsit több de nem igazán érdekelte , hogy csak ennyi.

Én is és az apja is nagyon vékonyak vagyunk , a férjem aztán végképp . Ő is nagyon keveset eszik. Én alacsony vagyok 158 cm , a férjem 180 cm körül van.

jún. 3. 15:46
 3/30 anonim ***** válasza:
96%
5-10 között van a súly és magasság percentilise is. Ez átlag alatti,ettől függetlenül nem tudsz vele mit csinálni. Nem kórosan sovány - a BMI percentilise magasabb. Szerintem engedd el!
jún. 3. 15:48
 4/30 anonim ***** válasza:
82%
Valószínüleg a te alkatodat örökölte, ennyi
jún. 3. 15:50
 5/30 anonim ***** válasza:
94%
A magassag nem attól függ, hogy mennyit eszik, hanem genetika. Én is arra szavazok, hogy a te magassagodat örökölte.🤷
jún. 3. 15:58
 6/30 anonim ***** válasza:
86%
Tankönvy szerint eléggé kevés, de minden gyerek más és nem tudsz vele mit csinálni. Ő ilyen.
jún. 3. 16:17
 7/30 anonim ***** válasza:
13%

Vitacolan, Apetister junior,ilyeneket írt a gyerekorvos?

Ezek étvágygerjesztő szirupok.

jún. 3. 17:54
 8/30 anonim ***** válasza:
74%
7-es: ha a gyerek a kérdezö alkatát örökölte, akkor ezektöl esetleg többet fog enni és adott esetben elhízik, aminek semmi értelme.
jún. 3. 18:06
 9/30 anonim ***** válasza:
70%
Dehogyis hízik el...
jún. 3. 18:30
 10/30 A kérdező kommentje:
Nem ezeket de hasonlót írt ami szintén étvágygerjesztő és őszintén mondom , hogy akkor sem eszik jobban ha ezt kapja szóval nem tudom mennyit ér.
jún. 3. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

13 éves lányom 150 cm. /én 160 vagyok, az apuka 170/ Fog még nőni a lányom?

Hány éves koráig nőhetnek a lányok? Nagyon aggódom, hogy ilyen alacsony marad, mert őt is zavarja a magassága.

20 éves fiú vagyok, magasságom 1,72, testsúlyom 70. Már egy jó ideje sokat aggodok az egészségem miatt, mármint aggodom, ha magas a pulzusom vagy...

Január óta van ez így, mondjuk akkor azt mondták hogy kevés volt a kálciumom, majd pár héttel késöbb pánik rohamaim voltak.A hasznos gyogyszereket szedtem és szerintem minden oké ezekell, de viszont ha egy izgi eseményre gondolok, a gyomorszájamnál egy nyomó érzést...

Aggodom hogy ekkora maradok, mekkora leszek? (tobbi lent)

Magas szeretnek lenni olyan 173cm es aggodom hogy nem fogok mar noni... 13 eves lany vagyok es csak 163cm. Az osztalyban mar vannak 175cm magassagu lanyok is es olyan alacsonynak erzem koztuk magamat. Apa 172cm Anya 165cm Anya anyukaja:175cm Anya apukaja:180 Apa...

A leopárdgekkóm kiugrott a kezemből és leesett a földre, kb.1 méteres magasságból, utána megfogtam és visszaraktam a terráriumba de nagyon aggódom...

belemászik magától a kezembe de ha a másik kezemmel megfogom hátulról mert vissza akarom rakni akkor meg mindig kiakar jönni, és most ki is ugrott. köszi a segítségeket, nagyon aggódom érte.

Egy kicsit aggódom a kislányom 5.5 éves! A súlya 19-20kg között mozog a magassága 118cm! Normálisnak mondható ezek az arányok?

Azt hozzá kell tennem nagyon válogatós ami a fogára való azt eszi!De még is nagyon keveset eszik,mit tudnék csinálni?

Szerintetek eszik elég gyümölcsöt a gyerekem? Vagy kell még valahogy emelnem az adagját naponta? 19 hónapos a fiam. Egészséges, sohasem volt beteg,...

Nem hajlandó megenni semmilyen gyümölcsöt, csak gyümölcsjoghurtban, és úgy szoktam, hogy plusz rejtek bele apróra vágott banánt például a krémtúróba. Szokta inni a rostosokat, de nem minden nap, hippes teát iszik meg szopcsizik még. Azt szeretném tudni igazából, hogy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!