Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek mozgásban el volt...

Akinek mozgásban el volt maradva a gyermeke, mikorra hozta be a lemaradást? 4.5 évesem nem érdekli a bicikli. Igaz a roller se, motorozni szokott, de csak gyerekekkel együtt

Figyelt kérdés
jún. 3. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Én 7 évesen tanultam meg biciklizni.

Oviban nem tudtam leguggolni, ezért elküldtek TSMT tornára, ami mindig szombaton 8 órakor kezdődött. 🤣😭 Amúgy olyan ázsiai módon még most se tudok leguggolni. XD

jún. 3. 18:45
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
KMT tornával sikerült a lemaradás okát ledolgoznia és így 6 évesen tanult meg biciklizni, 5 évesen hozta be azt, amire az átlag 4 éves képes.
jún. 3. 19:25
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Én meg 30 évesen tanultam meg labdát pattogtatni. De közben tanár lettem,és egyáltalán nem hiányzott a labdapattogtatás, higgyétek el!

A lányom talán 8 vagy 9 éves korában tanult meg biciklizni. Futóbiciklizni sosem tudott. De most rollerezik és biciklizik is.

20 hónapos korától kapott mozgásfejlesztést 7 éves koráig. (1 év TSMT, gyógytorna, különböző mozgásfejlesztő foglalkozások a Szakszolgálatnál).

jún. 3. 19:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

11 és még nem hozta be, nem is fogja, de nem olyan nagy baj ez. Nem lesz sportoló, de tud járni, futni, lépcsőzni, nem mozgáskorlátozott, pedig ez volt a jóslat. Nem látszik rajta, hogy bármi baja lenne, de komplex mozgásformák, mint pl: korcsolya, úszás nem mennek.

Születésétől kapott fejlesztést intenzíven, minden terápiát próbáltunk, megkésett volt végig.

Amúgy futóbiciklizni sose tudott, nem motorozott 5 méternél többet. Pótkerékkel 5 évesen tanult meg biciklizni. 8,5 évesen pótkerék nélkül, pont akkor amikor az 5 éves testvére is.

Most az úszással küzdünk. Részt vett 2 év úszó nemzet programban és azóta 3 éve egyéni speciális oktatóhoz jár, de még pár tempónál nem megy több.

jún. 3. 19:56
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Ez nem mozgás lemaradás!
jún. 3. 20:34
 6/12 anonim ***** válasza:
44%

Hagyjuk már szegény gyerekeket békén!

Az enyém 5 éves, mondta most már nem kell neki pótkerék (nagyon ritkán biciklizünk, hegyen lakunk, nincs hol), így hát levettük, de ugye eldőlt vele elsőre - erre azonnal mondta is hogy akkor inkább nem biciklizik... azóta sem került elő. Rollerezni jól tud, de másfél éve azt is hanyagolja.

Eszembe nem jutott hogy le lenne maradva. Majd megtanul ha akar. Úgysincs hol tekernie amúgy.

jún. 3. 22:24
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Orvos diagnosztizálta, hogy el van maradva vagy csak nem érdeklik ezek?

Én közel 30 évesen se tudok biciklizni és eszem ágában sincs megtanulni, pláne nem a városi forgalomban. Gyerekként erőltették, rettegtem tőle, gyűlöltem az egészet és nem is ment (gondolom, ezért). Roller sem érdekelt, azzal néha mentem pár kört lassú tempóban, de attól is fstam, hogy elesek vele. Nem testi/szellemi fogyatékos gyerek voltam, csak betoji, a labdától is féltem és elugrottam inkább, semmint elkapjam. Pedig még csak lusta sem voltam, imádtam futkosni, molyolni a kertben, ásni, de a sebesség és a bizonytalan egyensúly na az nagyon nem az én asztalom volt és felnőttként sem az (bár lovagolni meg szerettem).

jún. 4. 04:49
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

Miért pontoztatok le? Tök igaza van! Mintha nem lehetne így élni...

Az én lanyom pl. nem rajzol. Az istennek se, semmit sem. Most lesz 5, es önszorgalmúlag irni tanul, azt imadja. Hamarosan megyünk statuszra, a rajzos kérdesnel megint ott lesz egy nagy nulla. Minden mas teljesen oké.

Tovabbra is azt gondolom, hogy túl van ez gondolva!!

jún. 4. 07:09
 9/12 anonim ***** válasza:
42%
Én csak a bringához tudnék kapcsolódni: 59 éves vagyok és nem tanultam meg soha. Fóbiám van tőle. Az, hogy nem érdekli, miért lenne mozgáslemaradás?
jún. 4. 07:25
 10/12 anonim ***** válasza:
58%

Az én kisfiamat se nagyon érdekelték sokáig az ilyen mozgások, a kismotorra is kb. 3 évesen kapott rá, pedig magas gyerek volt mindig, tudott vele közlekedni lassan már elég korán, de nem szerette. Furcsa volt, de nem aggódtam, ő olyan molyolósabb típus volt mindig, nem az a forgószél :)

Azóta még egy év sem telt el, de már ügyesen biciklizik pótkerékkel (első próbálkozásra tudta tekerni), rollerezik, mototozik szélvészként, és most épp görkorizni próbálkozik. De még mindig hajlamos elhajítani a motort és inkább percekig guggolni egy bogár mellett. :)

jún. 4. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Átlagosan mikor tanulnak meg biciklizni?

Vagy ez teljesen egyén függő? A lányom 6 éves. Eddig pótkerékkel ment, de azt mondta, meg akar tanulni anélkül menni vele. Pár napja gondoltuk, kipróbáljuk, de amikor leszereltük a pótkerekeket, már nem akart, azt mondta fél és hogy inkább nem akar megtanulni...

Két éves kisgyereknek milyen kismotort,triciklit, hasonlót?

Kérlek ajanljatok olyat,ami nektek bevált! Egy évesen kapott egy kis negykerekut de ez igazából ilyen első jármű,már kinőtte. Ráadásul nagyon messze volt az ülés a kormánytól így rendszeresen az ülés előtt ült. Most már kinőtte,nem tudja belokni sem magát. Kislány amúgy,de nem hiszem,hogy ez számít.

Jelezhet valamilyen problémát, ha egy 3 éves nem szereti a kismotort, biciklit?

Soha nem szerette. Egyéves korában még azt hittem, hogy nem érett rá, és majd később ha látja az utcán, játszótéren a többi gyereket, kedvet kap. De sosem jött el ez a pillanat. Próbálkoztam többször kivinni neki a járműveit, de hosszas könyörgés után tudtam csak...

Mennyi idös volt a kisgyermeketek amikor kapott kis jarganyt?

( barmilyen labbal hajthato kis auto, motor, bicikli)

Egy 118cm magas 5 évesnek jó lehet már a 20-as bicikli?

Egyik honlap 115cm-től, másik 120cm-től írja. Na, most...

Ha nem érdekli a kismotor/lábbal hajtós autó akkor a futó bicikli sem nagyon érdekelné még?

21 hónapos. Csak ráül lök magán kettőt és lejön róla. Futó bicajjal érdemes lenne már próbálkozni vagy inkább még várjunk?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!