Mennyit játszotok 2 év körüli, bölcsibe nem járó gyereketekkel? (Csak benti játék, mondókázás és meseolvasás nélkül.)

válasza:Hát kb.reggel héttől este hétig, nekem egy örökkévalóságnak tűnik. 🤷
Amúgy a kifejezett játék alatt azt érted, mikor leülünk játszani? Mert az nem sok, inkább negyed, max. fél óra, mikor kirakjuk a kirakókat, firkálunk, gurigatjuk a labdát, játszunk a macival vagy mittudomén. Ilyen naponta több alkalommal van. Nem ül meg hosszabb távon.
Vagy azt, hogy jön-megy, pakol, belekotnyeleskedik mindenbe, én meg felügyelem, hogy ne csináljon katasztrófát? Na ez a nap nagyobbik része. Végülis ez is játék. Neki.😆
Amúgy az alvást és a kintlétet leszámítva kb. 10 órát van bent ébren naponta, ebből velem kb 8at tölt. Jelenleg abban a fázisban vagyunk, hogy kb. semmit nem tudok csinálni mellette, úgyhogy amikor apukája átveszi, akkor főzök, stb.
Másfél éves elmúlt.

válasza:Reggel 6 körül kel, 7 órától kint vagyunk 11-ig. Benti játék 13-15 óra között van, akkor is alig bírom a házban tartani. Ekkor gyurmázunk, legózunk, építünk, mágneses táblával játszunk. Néha el van 10-15 percre, addig elmosogatok mondjuk. Aztán megint kint kell lenni vele este 7-fél 8ig. Medence, kavicsozás, hinta, vizezés stb.
Úgyhogy benti játék 2 óra kb. 2 éves múlt májusban.
Igen, arra a játékra gondoltam, amit a felnőttek is játéknak hívnak, nem arra, amikor lebontja a házat 😂
#2! De amikor mosogatsz, akkor nem vele játszol. Az a kérdés, mennyi, amit együtt.

válasza:Hát, bevallom én alig. Persze ülök mellette, ha kell, adogatok neki valamiket, de képtelen vagyok "játszani". TV-t sem néz. Néha számomra is rejtély, hogyan jutunk el így estig, de megtörténik :D
Teszek veszek, segít benne, teregetünk, rendet rakunk, játszóterezünk, vásárolunk, pancsolunk, ilyenek.

válasza:Sosem mértem időben. Sokat.
Én szeretek játszani :) Szeretek autókkal vrümmögni, szeretek képzeletbeli ételeket enni, homokozni, bábózni, tállal a fejemen lovagosat játszani.
Két gyerekem van, az egyik 3,5 éves a másik decemberben lesz 2. De már ő is kéri, hogy legyek sárkány, vagy pillangó, vagy főzzünk építőkocka levest, babázzunk, táncoljunk.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Kisfiam 22 hónapos, próbálok neki mesét olvasni, de nem igazán érdekli, legtöbbször elveszi, vagy becsukja a könyvet. Egyébként néha magától vesz elő egy-egy könyvet, lapozgatja, nézegeti, de nincs az, hogy pl az ölembe ül, és olvasok neki.
Pl olyat is, amiben számára ismeretlen kifejezés van, vagy beleakad a nyelve/máshogy ragoz, mert nem érti, amit hallott? Margarétarétnél és az esze ágánál is elakadt a gyerekem, a margarétát biztosan nem hallotta még, és az esze ágát sem használjuk, kuncogott is...
Pontosítok. Tehát ha alap a mindennapi olvasás, akkor egy 2 év körüli gyerek számára mi a fontosabb, hogy mindennap halljon mesét, akár ugyanazt (mert ô kifejezetten azt szeretné), vagy hogy minél többféle mesét halljon, ne mindig ugyanazt a néhányat?
Nagyon kedvelem a témáit, gyönyörűek a rajzok.5 éves lányomnak keresek amúgy olyan könyveket, amit én olvasnék neki, kevesebb szöveggel és inkább több képpel, mert egyelőre nem köti le a sok szöveg kép nélkül.
Elsősorban azokhoz szól a kérdésem / kérésem, akik otthon vannak meseolvasásban. :D Az egyik barátnőmmel hamarosan egy nagyobb csoport gyereknek fogunk mesét olvasni. Arra gondoltunk, hogy interaktívabbá szeretnénk tenni a dolgot, és amíg Ő olvas, én adnám a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!