Mikorra kéne helyesen/közel helyesen fognia a ceruzát?

válasza:27 szeptemberére tölti a 6-ot?
Azért lassan nem ártana, ha már legalább 1 kézzel fogná. Ne erőltessétek, de próbálkozzatok.
Legyen inkább zsírkréta, azzal nagyobb a rajz siker,nem lyukad ki a papír.
A finommotorikához nagyon jó a tépés, a papír galacsin gyúrás, gyurmázás

válasza:Az óvodában az óvónő mit csinált 3 évig?
Gyurma, papírtépkedés, gyöngyfűzés, homokozás volt elég?

válasza:2: és otthon a szülő??
Btw az iskolaérettség egyik része. A helytelen ceruzafogás nehezíti az írástanulást, visszafogja a fejlődést, a kudarcélmény a lelki feltételeket rontja.
Tehát 2027 első felére mindenképp el kell érni, gyakorolni.

válasza:Igen, elég nagy baj!
1-2 éves totyogók fogják így a ceruzát, akik firkálni tanulnak.
A 3 éves kiscsoportos óvodások 1 kézzel fogják a ceruzát, a legtöbben már helyesen, de néhányan még marokfogással. Az óvónők ezt hamar korrigálják. 4 éves korra már minden normálfejlődésű gyerek helyesen fogja a ceruzát.
Ha 6 évesen nem megy a helyes ceruzafogás, akkor szerinted hogy fog iskolába menni? Ha marad még egy évet az oviba már akkor sem tudja behozni a sok éves lemaradást.
Ha valóban úgy fogja a ceruzát, ahogy leírtad, akkor nem tud sémákat rajzolni és a vonalvezetés sem megy neki. Magyarán nem fog menni az írás sem.

válasza:

válasza:Nem azért,hogy a szülőket hibáztassam, de:
Most vetted csak észre??

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:További kérdések:
Most 6 éves, már jó ideje ilyen velem. Azt látom, hogy kb mindenkit jobban szeret nálam, pedig én szeretem, imádom, foglalkozom vele, viszem programokra, készülök vele az iskolára. A mamánál volt múlt héten, mert leállás van az oviban. Kérdeztem tőle, hogy...
Annyi féle márka és annyi féle árban kapható, hogy elvesztem. Az olcsókkal is jól lehet játszani, vagy csak pénzkidobás? Akinek van, kérem ossza meg a jó és rossz tapasztalatot is.
Én kisgyerekként faltam a horror filmeket, hiába voltam csak 8-9 éves. Nem látok negatív következményt, egészségesnek gondolom a lelkem.
Egyelőre nem tudunk külön szobát adni nekik. Utólag akarjuk majd átalakítani a dolgozószobát, ha már kamaszodik a lányom. Mindenki azt kérdezgeti, hogy mikor tesszük külön őket, mert ez milyen gáz. Tényleg az lenne?
Gyerekem közel 2 éves. Kb.fél éve kezdte el. Mostmár könnyebb lenne azt felsorolni, mitől nem borul ki, mint amitől igen. Kezdek aggódni, hogy ez már nem normális mértékű. Pl.az etetőtálcáján nem lehet semmi. Ha leesik egy morzsa vagy bármi lecsöppen és nem ugrok...
Eddig a Parental Controlt használtuk de megszűnt sajnos.. Van hasonló alkalmazás ami ingyenes ?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!