Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikorra kéne helyesen/közel...

Mikorra kéne helyesen/közel helyesen fognia a ceruzát?

Figyelt kérdés
Nagy baj ha a 27szeptemberben iskolás gyerek két kézzel fogja marékra és a ceruza tetejét gyakran csak kiszúrva a papírt? Tanítjuk, de hiszti a vége.
júl. 5. 17:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
78%
19: nem, képzeld, nem azt hiszem 😅 nem agysebészet megállapítani, hogy mi a helyes ceruzafogás, ha láttál már olyat. De oké, én egy átlag anya vagyok aki persze nem tudhatja, de hogy még az óvónő is azt mondta kiscsoport félévkor az érthetetlen mi? 😳😂
júl. 6. 09:06
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Sosem láttam olyat, hogy valaki két kézzel fogja a ceruzát, pedig SNI-s gyerekkel is volt dolgom (bár nem profi kapacitásban, csak szitterkedni, de ugye néha rajzoltunk, amíg vigyáztam rájuk). Manapság már vannak háromszögletű vastag ceruzák, azokkal lehet a legkönnyebben a helyes ceruzafogásra szoktatni a gyerekeket. Amikor én voltam kicsi nem volt ilyen, csak vékony ceruza volt, hatszögletű vagy kerek, de olyat nemigen vett ép eszű szülő a gyereknek, mert könnyen legurult az asztalról és utána rémálom volt hegyezni. Az ovi kezdete óta tanítgattak minket a helyes ceruzafogásra, rajzolásnál, színezésnél, minden adódó alkalommal, otthon is, oviban is. Kanálnál ugyanígy, de jóval korábban: mire oviba mentünk már cikinek számított marokra fogni.
júl. 6. 11:57
 23/30 A kérdező kommentje:
Szeretném tisztázni kap otthon ceruzát papírt és régen mikor még a tipikus körkörös firka korszakban volt egy kézzel fogta marékra csak válogatva. Utána elkezdődött a két kézzel fogás. Vettem neki foglalkoztatot. Nincs erőltetve hogy márpedig kisfiam itt ülsz és ezt csinálod hanem hogyha rossz idő van megmutatom neki ilyen is van és választhat belőle. Ceruzát ha belerakjuk a kezébe vagy elengedjük a másikkal már hisztizik. Illetve így ugye színezni sem könnyű mivel kiszaggatja a papírt. Kicsit mintha visszafelé fejlődne. Ismert probléma (sni stb.) jelenleg nincs
júl. 6. 22:02
 24/30 anonim ***** válasza:

Gyurmázás, papírtépkedés, gyöngy vagy más apró tárgyak felcsippentése, homokozás stb? Az mennyi van? Óvónő mit mond? Mert olyan nincs, hogy semmit, és azt is nehéz elhinni, hogy "majd kinövi" a mondás.

Miért nem veszel neki marokzsírkrétát - nekünk az kellett, amikor a fiam még nagycsoportban sem használta jól a ceruzát.

júl. 6. 22:08
 25/30 A kérdező kommentje:
Otthon sem nyomkod telefont foglalkozunk vele de tény hogy nem sokat van itthon dolgozunk, ő oviba 7-17ig. Reggel kelés indulás oviba délután megyek érte hazaértünk vacsi, fürdés, kicsi játék majd meseolvasas alvás. Én szombaton is dolgozok. Akkor apjával van otthon. Oviba nem sok mindent mondanak a gyerekről.
júl. 6. 22:10
 26/30 A kérdező kommentje:
Gyurmazunk is. Homokozo van de szerintem én többet homokoztam benne mint a gyerek. Nem nagyon szereti zavarja hogy koszos lesz.
júl. 6. 22:11
 27/30 A kérdező kommentje:
Kanalazni viszont szépen tud
júl. 6. 22:16
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Fejlődésneurológushoz kérj időpontot és beutalót a gyerekorvostól.
júl. 6. 23:41
 29/30 anonim ***** válasza:
Mégpedig holnap
júl. 6. 23:41
 30/30 A kérdező kommentje:
Fogok kérni de ez így mire utalhat? Tapasztalatok?
júl. 7. 03:48
1 2 3

További kérdések:

Miért ilyen irigy, rosszindulatú velem szemben a kisfiam?

Most 6 éves, már jó ideje ilyen velem. Azt látom, hogy kb mindenkit jobban szeret nálam, pedig én szeretem, imádom, foglalkozom vele, viszem programokra, készülök vele az iskolára. A mamánál volt múlt héten, mert leállás van az oviban. Kérdeztem tőle, hogy...

Mágneses építőlapokat tudok ajánlani?

Annyi féle márka és annyi féle árban kapható, hogy elvesztem. Az olcsókkal is jól lehet játszani, vagy csak pénzkidobás? Akinek van, kérem ossza meg a jó és rossz tapasztalatot is.

Annak van bármilyen káros hatása az emberre nézve, hogyha kisgyerekként sok horrort nézett?

Én kisgyerekként faltam a horror filmeket, hiába voltam csak 8-9 éves. Nem látok negatív következményt, egészségesnek gondolom a lelkem.

Tényleg gáz, hogy a 3 éves kisfiam és a 8 éves kislányom egyszobában alszanak?

Egyelőre nem tudunk külön szobát adni nekik. Utólag akarjuk majd átalakítani a dolgozószobát, ha már kamaszodik a lányom. Mindenki azt kérdezgeti, hogy mikor tesszük külön őket, mert ez milyen gáz. Tényleg az lenne?

NEM autista gyerekednél volt olyan, hogy különböző anyagoktól, állagoktól kiakadt 3 éves kora alatt? (Bocsi, hosszú.)

Gyerekem közel 2 éves. Kb.fél éve kezdte el. Mostmár könnyebb lenne azt felsorolni, mitől nem borul ki, mint amitől igen. Kezdek aggódni, hogy ez már nem normális mértékű. Pl.az etetőtálcáján nem lehet semmi. Ha leesik egy morzsa vagy bármi lecsöppen és nem ugrok...

Van olyan ingyenes alkalmazás ami blokkokja a felnőtt tartalmat a gyermek készülékén ?

Eddig a Parental Controlt használtuk de megszűnt sajnos.. Van hasonló alkalmazás ami ingyenes ?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!