Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem engedi sok szülő a...

Miss Lady kérdése:

Miért nem engedi sok szülő a gyerekének, hogy összekeverje a gyurmákat?

Figyelt kérdés
Mai nap láttam a Facebookon egy posztot erről és sokan azt írták, hogy ők utálják, amikor a gyerekeik összekeverik a gyurmát és nem engedik nekik. Mi a baj ezzel?

aug. 3. 17:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy utána színes gyurmák helyett csak kaki barna gyurma lesz.
aug. 3. 17:10
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor olyat akar összekeverni amiből értelmes szín lesz hagyom. Pl piros sárga.

Ha olyat amiből egy nagy semmi azt nem.

Akkor az a baja nincs több szi es gyurmája csak egy ömlesztett valami

aug. 3. 17:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert utána én hallgatom a nyávogást, hogy elveszett a színe. Ezért csak mértékkel engedem, mindent nem.
aug. 3. 17:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert 99%, hogy utána sír, hogy csak egy színe van, aztan vagy vehet a szülő újat, vagy nem gyurmázik a gyerek. Én akkor engedtem, amikor már "kuka érett" volt a gyurma, volt új, a régit összegyurhatta, de előre figyelmeztettem arra, hogy utána nem lehet szétszedni. Még ezen is sírt utána, hogy szedjem színekre... Akkor volt 3 éves. Az újat már nem akarta, mert tudta, ha megcsinálja úgy marad és nincs otthon új belőle
aug. 3. 18:37
 5/15 anonim ***** válasza:
80%

Én engedtem volna, de neki eszében sem volt összekeverni őket. Mindig olyan volt a gyurmája,mint új korában.

Hát persze, hogy autista a leányzó,aki utálta,ha valami összekeveredik,vagy koszos lesz.

aug. 3. 18:49
 6/15 anonim ***** válasza:
23%

Érdekes hozzászólások...

Pedig a színkeverés igen izgalmas és hasznos oktató jàték.

Fura, hogy egyik szülőnek sem jut eszébe erre a célra olcsóbb kategóriàs, pl.:Pepcos gyurmát beszerezni vagy esetleg csinálni só-liszt gyurmát ételfestékkel megszínezve. Filléres tétel...

De inkább tiltják a gyerektől a színkeverés lehetőségét...

Sajnálatos.

aug. 3. 20:05
 7/15 anonim ***** válasza:
95%
Hatos, hogyha értelmezted volna, amit írtak, hogy MIÉRT tiltják, nem kellett volna lepötyögni a kommentet.
aug. 3. 20:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, azért,hogy a gyurma sokáig használható maradjon. Mert drága,és nincs kedve a szülőnek hetente újat venni.
aug. 3. 21:26
 9/15 anonim ***** válasza:
22%
De hogyan lehet elkerülni hogy összekeveredjen? Ha mondjuk akarunk csinálni egy sárgarépát gyurmából, akkor már keveredik a zöld meg a narancssárga.
aug. 3. 21:49
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
9es kulturáltan szedszedni. Sárgarépa levelet és sárgáját kettétörni. Egyébként azért mert az egész barna lesz és vinnyognyi fog a gyerek.
aug. 3. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Tavaszi, őszi és nyári táborokban mi a jó? (Nem kötekedés - érdeklődés.) Főképp a szülők tekintetében. Állítólag egyre megfizethetetlenül drágábbak...

Állítólag egyre megfizethetetlenül drágábbak ezek az egy-két hetes táborok, ráadásul izgulhat a szülő, hogy vajon "miféle" (normális, vagy mocskos) emberek veszik a kicsiket körül. Gyermekeknek is mi a jó benne? Úgy értem: van rossz, és esetleg van jobb tábor is?...

Régen, régebben mint kb. 30-40 évvel miért nem jutalommal,magyarázattal fegyelmezett egy átlag szülő, miért inkább büntetéssel, fenyítéssel?

Hogyhogy csak 30-40 éve van köztudatban de átlag szülő inkább csak 30-25 éve nevel kb. így hogy inkább magyaráz, nem büntet csak?Régen miért úgy neveltek leggyakrabban?

Szép a lányod?

Mindenki elfogult a saját gyermeke iránt, de objektíve szép a lányod?

20hónapos kisgyermekkel kötődési/viselkedés problémák miatt megéri elmenni szülő-kisgyermek konzulenshez vagy pénzkidobás?

Nehezen indult a közös életünk. Szülés utáni depresszióm volt, nem tudtam kötődni. Sokáig jártam pszichológushoz, de nem éreztem sok változást, és ő ajánlotta hogy menjek el konzulenshez a gyermekemmel. 20 hónapos, nagyon apás. Sokszor mondja is hogy anya nem kell,...

Kedves Szülő! Szerinted melyik KÁROSABB cipőből, 3 év alatti kisgyereknek? (Bővebben lent.)

Kifejezetten az épp csak járó, totyogó, ovi alatti korosztályra gondolok. De persze, aki már megtette az első lépéseket, nem csak babakocsiban üldögéléshez. Azt jelöljétek, ami rosszabb, tehát ti NEM választanátok ha csak ebből a kettőből lehetne! Kommentekben...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!