Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnátok ebben a...

Mit csinálnátok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Ma megtörtént, ami csak idő kérdése volt. Kisfiam felborult az etetőszékkel!😭

Egy nagyon régi, nagyon nehéz szék, felnőtt férfiak is alig bírják el. Azon van egy ülésmagasító, előtte tálca. Úgy tanultam, ha magasságánál magasabbról esik, akkor kell orvoshoz vinni. Most jön a de. Egy használaton kívüli pihenőszékre dőlt, amin volt még egy csomagolt kenyér is. Nagyon sírt, de valószínűleg nagyobb volt az ijedtség, mint az ütés. A legkeményebb dolgok, amihez ütődhetett, a pihenőszék műanyag része és a műanyag etetőtálca. Azokból valamelyiket érhette a feje. A füle mellett az arcán kicsit piros volt, de pár perc múlva már nem láttam.

Tudom, itt rajtam kívül senki nem ilyen felelőtlen anya, hogy egy pillanatra is ott hagyja, de úgyse hiszem el, hogy soha senkivel nem fordult még elő, hogy valamiért fel kell állnia mellőle. (Elfogyott a vize és kért, tehát odaléptem a csaphoz.) Szóval kioktató megjegyzésekkel ne fáradjatok, az nem érdekel, van elég bajom.

Eddig 2x voltunk ügyeleten. Egyszer fogászatin, mert letört, egyszer meg simán, de akkor éjszakai alvás előtt történt a baleset, így nem tudtam volna figyelni a közismert jeleket, most viszont tudom. Ti bevinnétek vagy csak figyelnétek? Még a hasát üthette meg a tálcával, ahogy rázuhant.

2 éves, jelenleg jókedvű, látszólag el is felejtette.

szept. 1. 11:18
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
78%

Nem voltunk ott. A hasat is üthette úgy, hogy nagy baja legyen, meg úgy is hogy semmi. Innen nem lehet eldönteni.

De ha előre láttad, hogy nem biztonságos a szék, akkor miért használtad?

Pl: a legolcsóbb ikeával lehetetlen felborulni, mert olyan a láb kialakítása. Még akkor se ha ugrál a gyerek.

szept. 1. 11:28
 2/55 A kérdező kommentje:

Nem láttam, hisz mondom, olyan nehéz, hogy megmozdítani is alig lehet. Ki gondolná, hogy egy kisgyerek felborítja? Tálca nélkül, asztalhoz tolva nem engedtem, mert akkor egyértelműen ellökte magát, de így is állandóan ugrált. Minden étkezés arról szólt, hogy ne csinálja, de semmit nem ért. Szerintem bármilyet,

felborítana, de egyébként a legfőbb oka, hogy nem IKEÁS, hogy nem fér be. Abból meg kimászna, ha véletlenül nem felborítja. Simán ki tudja nyitni.

szept. 1. 11:36
 3/55 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehetetlen megmozdítani, amit kétlek, akkor nem tud benne felborulni. Ne viccelj már. Bevinném ügyeletre, mivel bármit megüthet ùgy, hogy abbòl nagyobb baj legyen. Én a jobb félni, mint megijedni típusba tartozom.
szept. 1. 11:42
 4/55 A kérdező kommentje:
#3! Nem azt mondtam, hogy nem lehet, alig lehet. Gyere, emeld fel. Csak érzékeltetésbek írtam, hogy nem egy pilleszékről van szó. De ne ezen lovagoljatok. Nyilván megmozdult, ha felborult.
szept. 1. 11:46
 5/55 anonim ***** válasza:
84%
Ha egy felnőtt alig bírja felemelni, akkor fizikai képtelenség hogy egy két éves gyerek felboritsa. Elviszed a gyerekorvoshoz és elrebeged az eseményeket.
szept. 1. 11:58
 6/55 A kérdező kommentje:

#5! Még jó, hogy kértem, ne ezen lovagoljatok😁

Nem tudom megmérni, egy tömör fa szék, tömegre kb.annyi, mint a gyerek, vagy kicsit több.

Annyi is elég lett volna, hogy orvoshoz vinném.

szept. 1. 12:08
 7/55 anonim ***** válasza:
77%
Te írtál a székről. Anyni is elég lett olyan, hoyg elborult.
szept. 1. 12:10
 8/55 A kérdező kommentje:
#7! Mert ismerem az oldalt. Ha azt írom, székre, mindenki egy normál, mai modern székre gondol és azon lovagol, miért egy sima habkönnyű széken ül, amit nyilván felborít. De látom, itt bármit írhat az ember, úgyse sikerül megtalálni a fókuszt.
szept. 1. 12:23
 9/55 anonim ***** válasza:
89%

Először ezt írtad:

"Egy nagyon régi, nagyon nehéz szék, felnőtt férfiak is alig bírják el."

Utána ezt írtad:

"egy tömör fa szék, tömegre kb.annyi, mint a gyerek, vagy kicsit több"

Kit nézel itt hulyenek ???

Vegyél a gyereknek egy VALODI etetőszéket, ne valami életveszélyes, házilag barkácsolt székbe ultesd bele.

szept. 1. 12:41
 10/55 anonim ***** válasza:
83%
😅😅 tényleg
szept. 1. 12:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Mit csinálnátok ebben a helyzetben?

Már két orvosnál voltam petevezeték átjárhatósági vizsgálat miatt. Az első orvos nem vette fel a telefont vissza sem hívott a második megígérte hogy hív egyeztettünk de nem hívott.

Ebben a helyzetben mit csinálnátok?

Nagyobbik fiam kamasz, 13 éves spórolós, "minta" gyerek. Kisebbik 9 és pont az ellentéte. Amivel nem lenne gond mindkettőt imádjuk, támogatjuk mindenben. A nagyobb az összegyűjtött pénzéből számítógépet vett. Amihez nem engedi a kisebbiket hozzányúlni sem. Ebből...

Mit csinalnatok ebben a helyzetben? Beteg gyerek miatt kette szakadt a csaladunk, ferjem vallni akar es vinne az egeszseges gyereket is.

9 ev utan vallaltunk egy ujabb gyereket aki sajnos aszpergers szindromas, nem kepes ellatni magat, 5 evesen 1 eves szintjen van. Allando fejlesztsekre jarunk vele, mindent megprobalunk erte. De ezt a testvere nem fogadja el. Minket hibaztat vagyis engem. Allandoan...

Mit csinálnátok az alábbi helyzetben?

Kisfiam 2,5 éves bölcsis.Szobatiszta azonban kakilni csak pelusba vagy wc-be kakil,aminél persze már minden praktikát kipróbáltam de egyenlőre nem megy! A lényeg:2napja a fiam bekakilás után kérdezi,hogy: "Anya megtéped a hajam?",mondom neki dehogy,mert valaki...

Ti mit csinálnátok hasonló helyzetben? Inkább odaadnátok a cumit hogy ne legyen hiszti vagy nem?

2 és fél évesem egy ideje nagyon sokat kéri a cumiját. Cumival alszik még amit nem bánok de napközben már régóta nem adtam oda ami tökjól működött, és reméltem hamarosan áttérhetünk az éjszakai cumi elfelejtésére is. De mostanában álandóan kéri szinte, ha fáradt, ha...

Itt a vége? Volt már valaki hasonló helyzetben? Anyukák, mit csinálnátok a helyemben? A többi lent.

20 hónapos tündéri kislány anyukája vagyok, 6 éve házas. Veszélyeztetett terhes voltam, az első 12 hétben szex-tilalom volt, én vágytam rá, és a 15. hét után mobdtam is, de nem voltunk együtt. Szülés után sem, pedig én akartam. Aztán kb. 3-4-szer, de röviden, nekem nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!