Lehet hyperaktív?
Nappal alszik 3 órát is, az éjjelt szépen végig alussza, de napközben jön megy, ha leül picit akkor is izeg mozog hajlik nyaklik.
A kanapén ritkán de elvan úgy 5-7 percet is ha vmi érdekli.
Egy 2 éves kislányról van szó.

válasza:

válasza:Ez a normális. Itt egy gyerek akinek kitágult a világ és minden érdekli.
A 2 evesek nem nagyon szoktak leülni, meg eljátszani magukban órákig. Egyszer majd biztos, de nem most.

válasza:

válasza:Szerintem a két évesek 90 százaléka pont ilyen.
Az enyém se ül meg órákig. Pár percre, ha valami leköti épp. Aztán megy tovább.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:nemtom emeletesházban laktok-e,lehehet,hogy több mozgásra lenne igénye, nem sokára nem lesz olyan meleg,többet tudtok kint lenni.de erőltetni nemkell,ha ő is akarja,hogy kimenjetek mászkálni. pl lehet egyik adott nap fáradt,akkor inkább otthonlenne, vagy pl viharban,vtúl melegben, vagy pl egyik nap mondja "menjünk ki udvarra/játszótérre/sétálni, de egy kicsit késöbb"
nemtom nemértek hozzá

válasza:A pszichológiai terminus szempontjából kizárt, hogy hiperaktív volna a gyermeked.
A pszichológiában a hiperaktivitás középsúlyos fogyatéknak felel meg, a magatartás zavar enyhe érzelmi-akarati fogyatéknak. Hat éves kor előtt csupán enyhe problémának számít (tehát enyhe érzelmi-akarati fogyatáknak) az a tünetegyüttes, amely 6-7 évesen már hiperaktivitásnak, mert 6-7 éves korra az idegrendszer érettebb kell legyen, egészséges esetben.
Nem diagnosztizálnak hiperaktivitást 6 éves kor előtt, és nem diagnosztizálnak magatartás zavart 3 éves kor előtt, életkori sajátosságokból eredően (az idegrendszeri érés elvárható szintje okán).
Köszi szépen a válaszokat mindenkinek!
Előfordul sok hiszti is, főleg akkor ha nem az van amit ő akar, akkor a kis kezeit is úgy szorítja.
A nagy könnyek potyognak..
Kapcsolódó kérdések:
Az az igazság, hogy a kislányomra ráillik minden, amit a neten találok és korai tünete lehet a hiperaktivitásnak, de bizonytalan vagyok, hogy ezek lehetnek e életkori sajátosságok is és majd idővel változik, kinövi. Tudom, hogy adhd/hiperaktivitás diagnosztizálás...
Este alszik,tud mindent.De csúnya szavakat használ,verekszik,visszaáll,visszabeszél. Óvodában ő van mindig büntibe, nem nagyon lehet lekötni,a szabadban igen.Tudom rossz gyerek nincs csak meg nem értett.
Ahyperaktív gyrek miért érdemel több segítséget, mmint gy figyelemzavaros és megkésett beszédfejlődéses gyemek? Mind a kettő SNI-s, de állami támogatást csak a hyperaktívos (aktivitás és figyelem zavara) kóddal rendelkező kap. Miért?
Tünete mik? 2 éves korban kiderülhet?
Kislányom egy pillanatra sem áll meg úgy értem még evés közben sem pelenkázni lehetetlenség pelenkázón életveszélyes.Tegnap este egyenesen elfáradtam.kb 20szor fordítottam vissza és ordít ha megfordítom hogy fel tudjam öltöztetni meg pelenkázni és Ha megáll akkor is...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!