Lehet hyperaktív?

Figyelt kérdés

Nappal alszik 3 órát is, az éjjelt szépen végig alussza, de napközben jön megy, ha leül picit akkor is izeg mozog hajlik nyaklik.

A kanapén ritkán de elvan úgy 5-7 percet is ha vmi érdekli.

Egy 2 éves kislányról van szó.

szept. 1. 17:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Ez miért meglepő egy 2 évestől? Az enyém ennyit se ül le. Szintén 2. Plusz mindig kevesebbet aludt a korosztályánál. Szóval szerencsés is vagy.
szept. 1. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
96%

Ez a normális. Itt egy gyerek akinek kitágult a világ és minden érdekli.

A 2 evesek nem nagyon szoktak leülni, meg eljátszani magukban órákig. Egyszer majd biztos, de nem most.

szept. 1. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Ja, az enyém nem alszik nappal 3 órát. Ma 40 perc volt.
szept. 1. 18:02
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a két évesek 90 százaléka pont ilyen.

Az enyém se ül meg órákig. Pár percre, ha valami leköti épp. Aztán megy tovább.

szept. 1. 18:11
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
Ez az átlag. Az én fiam az evést is végig izeg mozogja. Most lesz 3. Annak mar örülhetek, ha 3 percere leteszi a fenekét.
szept. 1. 18:22
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Nekem 13 hònapos a fiam és dettò. Akkor nem számítsak még semmi jòra évekig?🤔
szept. 1. 18:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Átlag gyermek. Sőt, ez így a jó. A fiam is folyamatosan tekereg és énekel😂 3-3,5 éves korától kezdett el egyhelyben megmaradni, de nem sokáig és nem is mindig. Viszont akkor is dumál.
szept. 1. 21:19
 8/11 anonim ***** válasza:
43%

nemtom emeletesházban laktok-e,lehehet,hogy több mozgásra lenne igénye, nem sokára nem lesz olyan meleg,többet tudtok kint lenni.de erőltetni nemkell,ha ő is akarja,hogy kimenjetek mászkálni. pl lehet egyik adott nap fáradt,akkor inkább otthonlenne, vagy pl viharban,vtúl melegben, vagy pl egyik nap mondja "menjünk ki udvarra/játszótérre/sétálni, de egy kicsit késöbb"

nemtom nemértek hozzá

szept. 1. 22:34
 9/11 anonim ***** válasza:

A pszichológiai terminus szempontjából kizárt, hogy hiperaktív volna a gyermeked.

A pszichológiában a hiperaktivitás középsúlyos fogyatéknak felel meg, a magatartás zavar enyhe érzelmi-akarati fogyatéknak. Hat éves kor előtt csupán enyhe problémának számít (tehát enyhe érzelmi-akarati fogyatáknak) az a tünetegyüttes, amely 6-7 évesen már hiperaktivitásnak, mert 6-7 éves korra az idegrendszer érettebb kell legyen, egészséges esetben.

Nem diagnosztizálnak hiperaktivitást 6 éves kor előtt, és nem diagnosztizálnak magatartás zavart 3 éves kor előtt, életkori sajátosságokból eredően (az idegrendszeri érés elvárható szintje okán).

ma 11:51
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat mindenkinek!

Előfordul sok hiszti is, főleg akkor ha nem az van amit ő akar, akkor a kis kezeit is úgy szorítja.

A nagy könnyek potyognak..

ma 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Van valaki, akinek 2-3 éves gyereke adhd / hiperaktívnak tűnő tüneteket mutatott, de ezek idővel javultak?

Az az igazság, hogy a kislányomra ráillik minden, amit a neten találok és korai tünete lehet a hiperaktivitásnak, de bizonytalan vagyok, hogy ezek lehetnek e életkori sajátosságok is és majd idővel változik, kinövi. Tudom, hogy adhd/hiperaktivitás diagnosztizálás...

Mit tegyek,ha a kisfiam hyperaktívnak számít?

Este alszik,tud mindent.De csúnya szavakat használ,verekszik,visszaáll,visszabeszél. Óvodában ő van mindig büntibe, nem nagyon lehet lekötni,a szabadban igen.Tudom rossz gyerek nincs csak meg nem értett.

Hyperaktivitás, megkésett beszédfejlődés, figyelemzavar?

Ahyperaktív gyrek miért érdemel több segítséget, mmint gy figyelemzavaros és megkésett beszédfejlődéses gyemek? Mind a kettő SNI-s, de állami támogatást csak a hyperaktívos (aktivitás és figyelem zavara) kóddal rendelkező kap. Miért?

Honnantól számít valaki hyperaktívnak?

Tünete mik? 2 éves korban kiderülhet?

Másnak is ilyen a babája? Hyperaktív? Okozza valami vagy ő ilyen? Korral jár

Kislányom egy pillanatra sem áll meg úgy értem még evés közben sem pelenkázni lehetetlenség pelenkázón életveszélyes.Tegnap este egyenesen elfáradtam.kb 20szor fordítottam vissza és ordít ha megfordítom hogy fel tudjam öltöztetni meg pelenkázni és Ha megáll akkor is...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!