Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem baj hogy 19 hónaposan nem...

Nem baj hogy 19 hónaposan nem beszél?

Figyelt kérdés
19 hónapos a kislányom, mindent megért amit mondok neki, a szavak elejét, végét mondogatja pl lámpa pa, anya nya, apa pa, mama ma, kanál ka, ilyenek. De rendesen nem mondja még ki a szavakat. Mit gondoltok?

szept. 1. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Dede, nagy baj. En 19 honaposan anno egyetemet vegeztem, le van maradva!

2 eves kor, 50 szo. Ennyit fognak kerdezni majd, vege, viszlat.

Ha minden szonak az elejet mondja, ez mar most megvan, izgulni nem kell.

szept. 1. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen jó. A kisfiamnak 2 évesen épp megvolt az 50 szó, de még nem mondott 2 szavas mondatokat (a védőnői státuszon már nem az 50 szó, hanem a 2 szavas mondatok az elvárt, a kettő elvileg nagyjából egy időre esik, 50 szavas szókincsnél kezdenek el mondatot összerakni)

18 hónaposan még csak 10 szó kell és az is jó ha hangutanzó (mú, vau-vau), meg az is ha csak a szó elejét vagy végét mondja.

Nálunk 25 hónaposan megérkeztek a 2 szavas mondtok, 2,5 éves korára folyékonyan több szavas mondatokban beszélt.

szept. 1. 21:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sok beszólást kaptál, igaz? Manapság egyre durvábbak az elvárások. A bölcsődében rendszeresen szólt a nevelőnő, hogy a fiam megint leette magát (akkor volt 2 és 2,5 év közt).

Mindenki azt várja, hogy hamar és mindent csináljon a gyerek, küldik korai fejlesztésre.

Nekem màr szülésnél megmondták, hogy egy picit mindent később fog a fiam csinálni valószínűleg (enyhe oxigénhiánnyal született). Így is lett. 2 és 3 éves kora közt alig beszélt, csak szavakat mondott. Mivel pici kora óta megértett mindent, a füle és a szeme is jó volt, így nem aggódtam. 3 éves lett és nem viccelek, egyik reggeltől teljes mondatokban beszélt.

szept. 1. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
De, beszél. Most írtad.
szept. 1. 23:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs baj, és sajnos nagyon igaz, hogy ma mindent és hamar várnak el a gyerekektől. 1 éves státuszon még nem mutogatott a fiam, de nagyjábòl értett mindent. A védőnő jobban aggòdott, mint én, mert 1 évesen elvárás. 1,5 hét mùlva már mutogatott. 🤷‍♀️
szept. 2. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jo ha a szavak elejét mondja. És meg csak most kezdődött nála a szókincs robbanàs.

Nincs itt semmi gond, ne is keresd tovább.

tegnapelőtt 13:30
 7/7 anonim ***** válasza:
86%
Pedig beszél. Ez pont elég. Az én kislányomnak alig volt meg a 10 szó 1,5 évesen, az is töredék. A kisfiamnak se volt sokkal több ebben a korban. Azóta már mindkettő folyékonyan beszél (egész nap). A lenyeg hogy mindent ért, es próbàlkozik. Biztos rendben lesz!
tegnap 23:06

Kapcsolódó kérdések:

3 év 3 hónaposan nem beszél? Aggódjak?

Védőnő, gyerekorvos azt mondja, ne aggódjak. Másban úgy érzem jól fejlett, de a beszéd semmi. 1-2 szó. Amúgy szoba- és ágytiszta, 4 éveseknek való puzzle-kat rak ki, ügyesen razjol, hall valami zenét zt dúdolja. Keressek fel szakembert (logopédust), vagy bízzak a...

22 hónaposan nem beszél?

Nem vagyok egy aggódós anya. Mindig hagytam a fiam a saját tempójában fejlődni. Most sem aggódom, de annyit hallgatom a férjemtől az utóbbi időben, hogy más ekkora gyerek több mindent mond. Egyenlőre annyi a szókészlet, hogy "apa" és "autó". Értelmes, okos gyerek....

14 hónapos lányom még nem beszél meddig nem baj ez?

Apa, anya és mama, baba ezekt mondja néha napján nagyon jol fejlett mozgás téren mert már 10 honaposan egyedül csattogott jobbra balra

Miért nem beszél 21 hónaposan a lányom? Aggódjak?

Baba, mama ennyi már kb. 2 hónapja. Amúgy mindent megért ( olyan dolgokat is amit nem is gondoltunk ), ismeri a ruhák nevét, ha kérem hozza, a testrészeit, több mint 10-et. Ha lát valamit azonnal leutánozza és egyszeri alkalom után is emlékszik szinte mindenre. Szóval...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!