Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyerek nálatok is...

3 éves gyerek nálatok is dobál, üt, csíp?

Figyelt kérdés

Októberben lesz 3 éves a kisfiam. 2 éves korában volt egy hullám hogy csapkodta a konyhabútorokat. Dobalozott stb... Aztán abba maradt. Most 3 hónapja megint és már mindent kipróbáltam semmi nem működik. Zárom a mi szobánkat is mert távirányítókat is eldob. Azt még el is tudom rakni. De sokminden van amit sajnos nem. Pl tévé. Neki dobál műanyag játékot. Ma délután az üveg sütő ajtajához erőből egy fa autót. Este fürdés után ütögeti a fejemet. Ma szólt hogy csak simogat erre többször belém csípett. Földhöz vág mindent, szét szed mindent. Én esküszöm már nem tudom hol rontottam el és már minden este sírok. Adok mást a kezébe hogy mit dobhat mármint labda vagy lufi. Tanítom az érzelmekre. Jön is öleljem át ha mérges, vagy adjak puszit ha beütötte. De estére már végem és beültetem a székbe. Mert nem tudom leállítani a dobalas. Mindig elmondom neki téged nagyon szeretlek de azt hogy dobálsz ütsz stb nem. Egyébként ügyes okos értelmes kisfiú. Annyi hogy nem alszik már nappal. Éppen ezért délután már nyugisabb dolgokat csinálunk.

Le is van mozgatva. Reggel felkelünk, előtte pedig össze is bújunk piszilgatjuk egymást. Aztán rohan játszani. Közbe csinálok reggelit. Eszik aztán fogmosás öltözés. Ha jó idő van akkor megyünk ki viszek tízórait. Játszótér futó bicikli, játszóházba mikor mi. Ebédre haza. Aztán olvasok mesét. 1 órát fekszünk. Aztán felkel játszik közbe elő készítem az uzsit. Utána kirakó, memória játék,. Vagy kreatívkodunk, gyurma, festés, ragasztás vágás stb...

Uzsi után az udvaron vagyunk délután 5ig aztán bemegyünk. Megcsinalom a vacsit és elő készítem a másnapi ebédet. Ha elalszik gyors megfőzök. Este 5-6 között vacsi aztán fürdés. 7re alszik.

Volt hogy erősebben megfogtam a kezét vagy rá kiabáltam. Egyszer járt el a kezem amire nem vagyok büszke azóta próbálom tényleg higgadtan ban kezelni. Választási lehetőség, mást ajánlani, ölelés, figyelem elterelés. De semmi nem használ. Tsmt is csináltuk. Pszichológus látta stb....

Jövőre lesz csak ovis. 3 hónapig próbáltuk a bölcsit de ott nem evett ivott és ott is eltört tányért.

Kérlek segítsetek mert megőrülök😥

szept. 2. 19:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mikor dobal? Játék közben, amikor foglalkozol vele, vagy amikor egyedül van és unatkozik?
szept. 2. 20:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Mindig. Szépen eljátszunk ügyes meg minden egyszer csak eldobja amivel játszunk. Ma például már csak mikor bejöttünk. Akkor lehet unatkozott. Csináltam a vacsit és készítettem a másnapi ebédet. De jött oda hozzám. Kert puszikat mert beütötte. De tuti nem ütötte be. Kérte vegyem fel megnéztem mit főzök éppen. Szóval nem is értem. Vagyis de éppen fáradt volt. De ha nem fáradt is dobál
szept. 2. 20:16
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Ha eldob valamit, akkor ne add vissza és ne adj helyette dobálni való játékot
szept. 2. 20:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Az a baj akkor mást dob amit éppen talál. És nem tudom leállítani. Na akkor ültetem a székbe. Már mondtam neki kodobom nem érdekli. Mondtam neki az anya játéka mostantól. Akkor 1 hétig nem nyúlt a játékaihoz. Most mondom neki ez mind a te játékot de nem dobjuk el. Egyik nap már olyan mérges lettem földhöz vágtam én is valami. Persze nem jó példa. De sírt is azt nem szabad mondta is. És mondom neked szabad? Azt mondta nem. Szóval én ezt már nem értem
szept. 2. 20:22
 5/8 anonim ***** válasza:
41%
Nem csinált ilyet a gyerekem sosem
szept. 2. 20:54
 6/8 anonim válasza:
Sajnállak nagyon 🙁
szept. 6. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Én egyelõre elpakolnám a tévét és más törékeny dolgokat, amíg leszokik errõl. Amit meg eldob, azt szó nélkül elvenném, és csak másnap kapná vissza. Elõbb-utóbb csak leszokik róla.
szept. 6. 14:11
 8/8 anonim válasza:

Szóval legyen egy másik szoba azoknak a dolgoknak amelyeket eldobál?.

A véleményem szerint azt nemlehetne rendszerezni mert csak nehezítené saját maga dolgait.

szept. 7. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

A magánbolcsibol ha hianyzik a gyerek 1hetet akkor azt is kikell fizetni?

Hisz fenntartani kell a helyet neki stb, csak a kajat nem? Nalatok hogy van es mennyibe kerül?

Szerintetek/nálatok mik azok a dolgok, amik "alapból járnak" a gyermeknek (játék, könyv, kézműves jellegű dolgok) és mi az ami ajándék? Plusz nálatok...

Nem vitát szítanék, csak nálunk apukával sem volt nagy egyetértés a kérdésben, és kíváncsi lennék másoknál ez hogy van. A kézműves dolgok alatt értem mondjuk a gyurmát, festéket, színezőt...

Szerintetek ez igy normalis? Nalatok hogy volt?

Az unokaöcsem most 10 honapos es mar föl tud allni,ha valamiben meg kapaszkodik.Mar jarni is tud ha valaki fogja a kezet,persze meg bizonytalanok a lepesei.A szüleim mondtak, hogy en csak 1 evesen kezdtem el igy jarni, es en ugy hallottam hogy a fiuk kicsit kesöbb...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!