Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lázcsillapítás 5 évesnél?

Lázcsillapítás 5 évesnél?

Figyelt kérdés

2 napja a nurofen szirupot adom neki.Sajnos most már ott tartunk,hogy nem lesz elég a szirup.14:30 kor adtam be neki mert lázas volt.Már megint kezd neki felmenni a láza,egyenlőre csak hőemelkedése van.Van itthon panadol baby szirup is beadhatom neki ha hirtelen felmenne a láza?

Ospamox granulátumot szedünk a betegségre.

2014. máj. 9. 17:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
3 óránként mehet a két más hatóanyagú lázcsillapító. Vagy lehet neki adni cataflam cseppeket, nekünk ezt javasolta a doktornő, hogy ezzel váltsuk ki a panadolt (azt nem szereti a lányom). De ez receptköteles és a dokinak kell megmondani, hogy hány cseppet szedjen. Ezen kívül mehet a hűtőfürdő és/vagy a priznic, ha nagyon makacs a láz.
2014. máj. 9. 18:18
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Sajnos a panadol szirup sem a legjobb eddig 1 órája adtuk be neki meg hűtőfürdöztünk is és így vitte le 37,5 re de nem vagy nyugodt.Az én fiamnak sem ízlett a panadol azt mondta,hogy nagyon rossz.A nurofen szirupot viszont imádja.

Holnap ha lesz orvos akkor lemegyek és megkérdezem,hogy hogy működik ez a cataflam mert ezt mi még nem szedtük eddig lázra.Ti hány cseppet szedtek?Ezt is lehet 3 óránként felváltva a nurofennel?

A mi gyerekorvosunk algopirint adna már neki egy háromnegyed szemet,én ezt nem merem a gyereknek adni ezt neki is mondtam már.Lehet valami kúpot kellene kipróbálni.

2014. máj. 9. 20:22
 3/17 anonim ***** válasza:
Váltogatnod kell a hatóanyagot. És 3-4 óra teljen el két gyógyszer között. Egyféléből egy nap maximum háromszor. A cataflam jó. Ha semmi más nem segít algopyrint is lehet adni, az én kisfiam ennyi idősen a Heim Pálban azt kapott, igaz neki lázgörcse is volt. Úgyhogy ezt beszéld meg orvossal.10 mg testsúlykilogrammonként, de csak egyszer egy nap.
2014. máj. 9. 20:23
 4/17 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Nekem ami van a hűtőmben még szeptemberi cataflam egyszerre 18 csepp van ráírva. Nem tudom, hogy kb. 20 kiló a lányom, sokkal nem volt kevesebb szeptemberben sem. Ő most 6 éves. A cataflam biztosan erősebb, mint a panadol. A 3 közül a panadol a leggyengébb, legalábbis nekünk is az volt a legkevésbé hatékony. Jobbulást a gyerkőcnek.
2014. máj. 9. 20:30
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
A cataflamból annyi cseppet kell adni, ahány kiló a gyerek.
2014. máj. 9. 20:32
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az én fiam most lesz hétfőn 5 éves,és 18 kiló.

Ő még nem kapott algopirint kórházba sem eddig,ezért is tartok tőle.Meg nem lázas annyira,hogy adni kellene neki.

Szerencsére 37,7 felé nem megy már fel.Most meg már alszik szépen.Legutóbb mikor mértem 37,3 volt.Holnap lemegyek a dokihoz és feliratom ezt a cataflam cseppet és megbeszélem vele,hogy ő hogy ajánlja ezt.Köszönöm a válaszokat.

2014. máj. 9. 22:40
 7/17 anonim ***** válasza:
Cataflam csepp nem mehet együtt a Nurofennel. Nurofen mellett mehet a Panadol. Cataflam esetén a fiam utálja a Panadolt ezért én Mexalem kupot adok neki. Ha a Nurofen nem elég, mert nagyon makacs magas láz van mehet a Germicid C . Orvos által lettem okitva:))
2014. máj. 9. 23:39
 8/17 anonim ***** válasza:

7-es: én is orvos által lettem kiokítva. Mi éppen a Nurofen MELLÉ kerestünk lázcsillapítót a Panadol helyett, mert azt nem akarja bevenni a lányom, vagyis öklendezik tőle. Pont az orvos mondta a Cataflam cseppet, mivel más a hatóanyaga. Én bízom az orvosomban, nem mond olyat, amit nem lehetne.

Kérdező, mivel úgyis receptköteles a cataflam, úgyis megkérdezed az orvosod, hogy mit ajánl.

Mexalennel mi is próbáltuk kiváltani a Panadolt, de nem sokat ért. 5-6 éves gyereknél már előfordulhat, hogy kevés.

2014. máj. 10. 07:21
 9/17 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as. Ahogy gondolod, én nem adnám be a Cataflam mellé a Nurofent!
2014. máj. 10. 08:56
 10/17 anonim ***** válasza:
Mivel te nem vagy orvos (vélhetően) viszont az én orvosom ezt ajánlotta, ezért én inkább rá, mint szakemberre hallgatok bocsi.
2014. máj. 10. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!