Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lázcsillapítás 5 évesnél?

Lázcsillapítás 5 évesnél?

Figyelt kérdés

2 napja a nurofen szirupot adom neki.Sajnos most már ott tartunk,hogy nem lesz elég a szirup.14:30 kor adtam be neki mert lázas volt.Már megint kezd neki felmenni a láza,egyenlőre csak hőemelkedése van.Van itthon panadol baby szirup is beadhatom neki ha hirtelen felmenne a láza?

Ospamox granulátumot szedünk a betegségre.

2014. máj. 9. 17:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
De imádom a kekec kommentelőket! Honnan tudod h nem vok hozzáértő? :))) Szèp napot!
2014. máj. 10. 10:38
 12/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de te kezdted. Lehet, hogy hozzáértő vagy, de az az igazság, hogy névtelenül és úgy, hogy nem ismerlek, azt írsz amit akarsz. Én ettől függetlenül bíznék az orvosomban, mert az elmúlt 6 évben mindig tudta, hogyan kell kezelni a gyereket, sőt eredetileg nem ő volt a lányom orvosa, viszont a szakmai tudása és embersége miatt váltottunk és mentünk át hozzá. Úgyhogy elnézésed kérem, ha bízom benne, tekints nyugodtan kekeckedőnek.
2014. máj. 10. 10:56
 13/17 anonim ***** válasza:
Én is Cataflant szoktam adni Nurofennel felváltva, ha makacs láza van. Kérdező voltatok orvosnál?
2014. máj. 10. 18:28
 14/17 anonim ***** válasza:
de miért nem inkább valami kúpot íratsz fel a dokival a nurofen mellé??Cataflam az én úgy tudom nagyon "durva" gyógyszer!
2014. máj. 10. 22:30
 15/17 anonim ***** válasza:

A kúp 5 évesnél nem biztos, hogy elég hatásos már. Pl. az én lányomnál sem volt az a Mexalen.

A betegtájékoztatója ezt írja:

"Egy éves vagy idősebb gyermekek és serdülőkorúak számára a napi adag 1-4 csepp testtömeg-kilogrammonként, a kórkép súlyosságától függően."

Tehát egész kis gyereknek is lehet már adni, úgyhogy ha egy 5 évesnek szükség esetén adsz 1-2x attól nem hinném, hogy bármi baja lesz. Főként úgy, hogy a betegtájékoztató szerint akár testsúlykilónként 4 cseppet is adhatsz, tehát a ttkg 1 cseppel nem fogsz semmi rosszat tenni.

Nyilván ha valakinek jó a kúp, akkor meg lehet próbálni, de ha már ekkora gyereknek nem hatásos, akkor nem gondolnám, hogy bármi baja lenne, ha szükség esetén kap ebből.

Hogy vagytok kérdező?

2014. máj. 12. 08:46
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.Szerencsére a láza már elmúlt.Vasránap már nem volt láza és ma sem.Szedjük továbbra is az ospamoxot.

A nurofen panadol felválltva való adása szerencsére bevált.

Most viszont nagyon csúnyán elkezdett köhögni.Holnap délután visszaviszem az orvoshoz és majd meglátjuk mit mond.Mégegyszer köszi a válaszokat, és a segítséget.

2014. máj. 12. 23:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Köhögésre nálunk a prospan (hurutosra) és a sinecod (szárazra este) vált be. Lányom is köhécselt a napokban, pár nap és rendbe tette. Bár nála csak orrfolyás és köhécselés volt enyhén. Jobbulást nektek!
2014. máj. 13. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!