A gyerekeket milyen ruhában vigyem az esküvőre?
Tanácsot kérnék, kedves anyukák.
Június elején nagyszabású lagziba megyünk, van egy 4,5 éves fiam és egy 6 éves lányom. A gyülekezési időt elég hosszúra szabták, az érkezés és az ünnepség kezdete között minimum 2 óra lesz, a vendégeket és különösen a gyerekeket nem kell majd külön lekötni, mert lesz fagyispult, lovaglás-kocsikázás, rönkjátszótér, állatsimogató... ebből kifolyólag nem a legszebb ünneplős holmijukban terveztem érkezni velük, gondoltam elég, ha a szertartásra-vacsira öltöztetem át őket.
Szerintetek hogy csináljam? :
A lányomra van egy nagyon szép selyemruha, amiben a szertartáson meg utána lehetne (vacsi-táncikálás...)
De miben legyen előtte? Tanácstalan vagyok, hogy ki is nézzen viszonylag alkalminak, de ne is sajnáljam annyira és kibírja a nyúzbálást a hacuka...?
A fiamra van egy sötétszürke vászonnaci meg sötétszürke-világosszürke-türkiz-némi feketével kockás rövidujjú ing, ami inkább sportos, mint elegáns, de rettentő jól áll neki, igazán stílusos és vagány benne. Ebben legyen a zúzáson és vegyek neki fehér ünneplőinget a szertartásra? Vagy lehetne ebben a szertartáson és találjak ki valamit a gyülekezési időre?
+ egy kérdés: tartalék ruhákat érdemes vinni nekik?
estére kardigán gondolom kelleni fog, na de váltás mittomén harisnyát a lányra vagy másik egyberuhát szokás vinni, ha lekajálja vagy akármi baleset történik?
Én tuti tennék váltást, mert biztos lesz baleset. A leányzóra adnék valami színes leggingset és egy szép kis blúzt, vagy dekoratívabb pólót.
Kisfiúra lehet azt a kockás inget adnám és egy farmert.
Fehér ing, fekete nadrág kisgyereken nekem a halálom, de valaki meg azt szereti, nem vagyunk egyformák. Lehet vennék neki egy másik vagány inget a lagzira, de nem biztos, hogy fehéret. Vagy nem a klasszikus fehér anyagból inget, hanem valami másból. Keresztfiamon azért volt fehér ing ennyi idősen, mert a kísérőm volt, de az én fiamra nyáron tuti valami könnyebb, vagányabb cuccot fogok adni lagzira.
Én nem öltöztetném őket ilyen puccosra. Nagyon cuki a selyemruha meg a vagány naci, de pontosan 5 percig érdekes.
Utána csak nyűg. Beleizzad, nem kényelmes, az indokoltnál és elvárhatónál jobban kell(ene) vigyázni rá.
Én az időjárásának megfelelően öltöztetném a gyereket, ha meleg van, nagyon lenge ruha (pulcsi a templomba és estére), ha hideg van, akkor pedig melegen, de rétegesen, ha a lagziban ugrálni fognak.
Váltóruha annyira szükséges, amennyire más esetekben (pl. vendégség, utazás). Én egyébként vinnék.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon nagy volumenű társaság lesz, muszáj némileg ehhez igazítani a gyerekek kinézetét is, legalábbis a szertartásra mindenképpen!
Asszem veszek még valami inget a fiamra ( fehértől engem is ráz a hideg...), aztán az egyiket felveszi farmerrel játszani, a szürke nadrágot meg a szertartásra. Ez utóbbi szerencsére elég jó anyag, pamut licraszállal, gumis derekú, nagyon kényelmes! (A lányom meg ha tehetné, örökké hercegnőtoalettben lenne, ő konkrétan hordja a hétköznapi holmiját és VISELI az elegánsat...) Nem hiszem, hogy kényelmetlenül fogják érezni magukat, és azért is akarok másik ruhát nekik a szertartásra, hogy fesztelenebbül játszhassanak.
Jó ötlet a leggins is lánykára valami csinos plólszerűvel.
Ünneplőkardigánjuk van többféle vastagságban, azzal nem lesz gond. Este kilenc körül úgyis elviszi őket apósom aludni, addig csak nem fagynak majd meg...
Mi most hétvégén voltunk 3kisfiunkkal esküvőn szintén jó nagyszabású volt!
6 éves fiamra fehér aprómintás inget adtam, fekete nyakkendővel és fekete farmerral, sima fekte sportcipővel. Sportosan elegáns volt. Az ing alá felhúztam még rá egy fehér pólót, így a szertartások vacsora után ing-nyakkendő le, sőt még a cipőt is levette ő is és sok más gyerek is, és ment a rohangálás. :)
4éves fiamra sötét farmernacit húztam, fekete inget és piros nyakkendőt- sötét színű szandálcipője volt hozzá- nagyon csini volt- rajta is volt az ing alatt egy normális póló és ugyanaz volt, így egy idő után ő is megszabadult az ingtől nyakkendőtől.
A legkisebbik 2éves kisfiammal gondban voltam nagyon, mert semmilyen gombos-cipzáras dolgot nem lehet ráhúzni- hiába vittem 3inget is neki- nem volt hajlandó felvenni. Ha meglátja már hisztizik. Így rá szintén sötét farmert adtam, egy fehér bodyt és arra olyan pólót húztam, amin nyakkendő-csini mellény minta volt. Így végülis jól nézett ki, és ő is jól érezte magát benne. :)
Itt is úgy volt a lakodalomban, hogy sok kisfiu valami farmerban, vagy vászonnadrágban és ing-nyakkendőben volt- de sokan kockás ingben egyszínű nyakkendővel - és utána átöltöztek pólóba- nadrág általában maradt. Egy kisfiu sem volt ilyen élére vasalt ünneplős fekete nadrágban, vagy kisöltönyben- húú ezektől nekem is borsózik a hátam. :)
Kislányok szintén. Sokan voltak leggings- csinosabb póló vagy felsőrészben a táncos részen, és valami szép csinis ruhában pedig a szertartásokon.
Egyébként úgy öltöztesd a gyerekeidet, hogy persze legyenek csinosak, de azért kényelmes rucikat vigyél nekik, mert biztos, hogy sokáig fognak játszani, rohangálni.
Mi 300fős lakodalomban voltunk most, a felnőttek nagyon szépen, nagyon csinosan fel voltak öltözve, de a gyerekekre inkább a kényelmes ruházat volt jellemző! :) De így is nagyon csinosak voltak a gyerekek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!